Görüş Bildir
Haberler
Bir 'Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz' Hikayesi: Askere Gittiği Halde Kaçak Sayıldı, Çift Seçmen Kaydından Dava Açıldı

Bir 'Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz' Hikayesi: Askere Gittiği Halde Kaçak Sayıldı, Çift Seçmen Kaydından Dava Açıldı

Ankara'da yaşayan 23 yaşındaki Ramazan Sarı, 3 yaşındayken annesinden ayrılan babasının adına düzenlediği 'Ramazan Balcıoğlu' adına ikinci bir kimliğinin olduğunu öğrendi. 

Durumu düzeltmek için gittiği nüfus müdürlüğünde sahte kimlik bulundurmaktan gözaltına alınan Sarı, askerlik yapmış olmasına rağmen kaçak çıktığını ve çift seçmen kaydı bulundurmaktan hakkında dava açıldığını öğrendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cenazeye gitti, çift kimlikli olduğunu öğrendi

Cenazeye gitti, çift kimlikli olduğunu öğrendi

Ramazan Sarı'nın, hayatı Şubat 2019'da gelen telefonla değişti. Telefondaki kişi Ramazan Sarı'ya, kardeş olduklarını ve babalarının öldüğünü söyledi. Telefondaki kişiye inanmayan Sarı, annesine sorduğunda tüm gerçeği öğrendi. Birgül Sarı oğluna, 2015 yılında ölen eşi Mehmet Sarı'nın Ramazan Sarı'nın gerçek babası olmadığını söyledi. Sarı, annesinin, gerçek babası Tevhik Balcıoğlu'ndan 1999 yılında 3 yaşındayken boşandığını ve Mehmet Sarı'nın üvey babası olduğunu öğrendi.

Hiç görmediği babası Tevhik Balcıoğlu'nun Bolu'daki cenazesine giden Ramazan Sarı, burada kardeşinden ikinci kimliğini teslim aldı.

Karışıklığı çözmek için gittiği Nüfus Müdürlüğü'nde gözaltına alındı

Karışıklığı çözmek için gittiği Nüfus Müdürlüğü'nde gözaltına alındı

Sarı, Ramazan Balcıoğlu adına düzenlenmiş kimlikle birlikte karışıklığı gidermek için Mamak Nüfus Müdürlüğü'ne gitti ancak sahte kimlik bulundurmaktan gözaltına alındı.

İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen Ramazan Sarı, adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

'Askerlik yaptığım halde kaçak görünüyorum'

'Askerlik yaptığım halde kaçak görünüyorum'

23 yıldır kullandığı kimliği kendisinden alınarak, Ramazan Balcıoğlu adına olan kimliği kendisine verilen Sarı, 'Benim, askerliği yaptığım, ehliyet aldığım, okul okuduğum kimliğim şimdi devletin elinde. Yeni kimlikte benim sigorta kaydım yok, okul kaydım yok, askerliği yapmış olmama rağmen kaçak görünüyorum. Bu olaydan dolayı mağduriyet yaşadım' dedi.

Yaşadığı sorunun bir an önce çözülmesini isteyen Sarı, 'Bana bazı kişiler 'askerliği yeniden yaparsın' diyor. Ne yapacağımı şaşırdım, ortada kaldım. Benim bir suçum yokken açıktan okuduğum liseye kayıt yaptıramıyorum. Yeni kimliğimde askerliği yapmadığım gözüktüğü için iş bulamıyorum. Hiç sigorta kaydım gözükmüyor. Maddi ve manevi zor durumdayım. Bir an önce sorunun giderilmesini istiyorum.' dedi.

Ramazan Sarı, yaşadığı mağduriyeti böyle anlattı 📹

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
130
77
31
13
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ufukdiyoki

Tutuklanmak nedir? Adam sorunu düzeltin diye gidiyor ve adam suçlu çıkarılıyor. Devlet kurumları vatandaşların işlerini yapmak için mi var, kendi hatalarında... Devamını Gör

Yaşar ne Yaşar ne yaşamazın biraz farklı bir versiyonu olmuş. Geçmiş olsun.

moondark

Bu nüfus memurları da hep mi gerzek olur. Kimlikte sürekli yanlış isim yazıyorlar.

semih yurdakul

60 iq lu adamlardan memeur yaparsan durum bu olur....