Görüş Bildir
Haberler
İhanetin Acısını Herkes Farklı Yaşasa da Aldatılmış Olanların Gayet İyi Bildiği 15 Durum

etiket İhanetin Acısını Herkes Farklı Yaşasa da Aldatılmış Olanların Gayet İyi Bildiği 15 Durum

Borgen
23.11.2016 - 12:05

Aldatılmak bir insanın başına gelebilecek en büyük duygusal çöküş anlarından birisidir herhalde. Herkesin bu durumla başa çıkma yolu farklı olsa da hissedilenler aşağı yukarı birbirine benzer. Lakin kimisi bundan daha güçlü çıkarken kimisi eskisinden de kırılgan hale gelebiliyor. Herkesin kalp yarası kendine özgü olup acıyı başka dozlarda yaşıyor olsa da aldatılmış olanların yaşadığı psikolojik süreçler, düşünceler ve eylemler genel de tam da şöyle oluyor:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ömrün boyunca başka bir insana güvenemeyeceğini düşünürsün. "O yaptıysa herkes yapar" diye geçer aklından.

2. Daha paranoyak bir insan haline gelirsin ve bu sonraki ilişkilerine de zarar verir. Daima detaylarda anlama aramaya çalışan bir insana dönüşürsün.

3. Sürekli kendine "neden" sorusunu sorarsın. Olanlara mantıklı bir sebep arar ama bir türlü bulamazsın.

4. "Benim neyim eksikti?" sorusu içten içe beynini kemirir. Uğruna aldatıldığın kişiyi tanıyorsan hele sürekli kendini onunla kıyaslarsın.

5. İlk günlerde kendine olan güvenin zedelenir bir süreliğine. Kendini yetersiz ve beceriksiz hissedersin. Öyle olmadığını bilsen bile, o ilk şok kendine olmadığın biri gibi davranmana sebep olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Uykusuz gecelerin haddi hesabı olmaz. Gece yatağa kafanı koyunca bir anda hücum eder düşünceler zihnine ve yaşananların muhasebesini yapmaktan uyku girmez olur gözüne.

7. En çok da aptal yerine konulmuş olmak zoruna gider. Yalanlar söylenmiş ve sen saf gibi inanmışsındır tüm söylenenlere.

8. Alkol, sigara gibi şeyler azaltılmış ya da bırakılmışsa tekrar, hem de daha şiddetlisinden başlanır. "Şimdi içmeyeceğim de ne zaman içeceğim..." diye düşünürsün.

9. Arkadaşlarınla bile görüşmek istemezsin bir süre. Çünkü her seferinde konu mutlaka oraya gelir. "Sorun neydi, nasıl öğrendin?" gibi hatırlamak istemediğin detaylar tekrar tekrar konuşulur.

10. Mide bulantısı, karın ağrıları gibi fiziksel semptomlar da eşlik eder o berbat ruh haline. Durup dururken gözlerin dolar ve çoğu zaman etrafındakiler anlam veremez bu haline.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Acaba o gün neredeydi, ne yapıyordu, o an için de yalan söylemiş miydi, ona sarıldığımda içinden neler geçiriyordu?" gibi onlarca soru kemirir durur beynini.

12. Acı biraz hafifleyince intikam senaryoları kurmaya başlarsın. Kendine tekrar aşık edip terk etmekten, bir gün karşısına çok güzel bir hayatı olan çok mutlu bir insan olarak çıkmaya kadar bir sürü ihtimal döner zihninde.

13. Bir yerden sonra artık kendini daha güçlü ve başına gelebilecek her şeye karşı daha hazırlıklı hissedersin. Artık seni üzmek de yıkmak da daha zordur eski haline göre.

14. "Kendi kaybeder" noktasına geldiğinde acı artık hafiflemiş, normale dönmek mümkün hale gelmeye başlamış demektir ufaktan.

15. Bir gün tekrar bir araya gelseniz bile bir daha hiçbir şeyin asla eskisi gibi olamayacağını bilmek üzer insanı. Affetsen bile artık ne sen eski sensindir ne de o senin gözünde eski o artık...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
257
172
35
9
9
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın