Görüş Bildir
Haberler
İçişleri Bakanlığı Genelgesinde 65 Yaş Üstü Yasağı: Şehir İçi Ulaşım Olacak Mı?

İçişleri Bakanlığı Genelgesinde 65 Yaş Üstü Yasağı: Şehir İçi Ulaşım Olacak Mı?

Türkiye’de koronavirüs yasaklarında yeni dönem başladı. İçişleri Bakanlığı, dün yapılan Kabine toplantısıyla birlikte yeni normalleşme genelgesini duyurdu. Genelgede en çok merak edilen konuların başında ise 65 yaş üstü yasakları geliyordu. Virüsten en çok etkilenen yaş grubu olan 65 yaş üstü vatandaşlar, uzun süredir belirli saatler dışında sokağa çıkamıyordu. Peki, 65 yaş üstü yasağı bitti mi? 65 yaş üstü ve 18 yaş altı şehir içi ulaşım yasağı var mı? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı?

65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı?

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı son genelgeye göre 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağıyla ilgili şunlara yer verildi;

Aşı hakkını kullanarak iki doz aşı olmuş olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımızla ilgili olarak, herkes için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının dışında ayrıca bir sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacaktır.

Aşı hakkı bulunmasına rağmen aşı olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız pazar günleri dışındaki diğer günlerde sadece 10.00 - 14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekler; pazar günleri ise tam gün sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olacaklardır.

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın