Görüş Bildir
Haberler
İçerdiği İşkence Sahneleriyle Psikolojinizi Altüst Etmeye Yemin Etmiş 50 Film

İçerdiği İşkence Sahneleriyle Psikolojinizi Altüst Etmeye Yemin Etmiş 50 Film

addictedmovie
10.03.2019 - 22:02 Son Güncelleme: 31.10.2022 - 16:08

Dikkat dikkat! 

Bu içerikteki filmlerin tamamı fiziksel ve psikolojik şiddet, işkence içerdiği için izlemeden önce 10 kere daha düşünmenizi tavsiye ediyoruz.

Şimdi iyi seyirler (!)

İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Ölümle Yüzyüze Gelmek (1978) Faces of Death

50. Ölümle Yüzyüze Gelmek (1978) Faces of Death

IMDb: 4.1

'Ölümle Yüzyüze Gelmek', amatör çekim ve televizyonlardaki bazı sahnelerden alınmak üzere, sekiz gerçek ölüm sahnesinin derlemesinden oluşuyor.

49. İnsan Kırkayak Serisi (2009 - 2011 - 2015) The Human Centipede

49. İnsan Kırkayak Serisi (2009 - 2011 - 2015) The Human Centipede

IMDb: 4.4

Son dönem korku filmlerinin en ilginci ile karşı karşıyayız. Filmde, hastalıklı bir beyne sahip Dr. Hieter’in Nazi doktorlarını dahi kıskandıracak bir fikri vardır. Filmde insanları boşaltım sistemleriyle birbirine bağlayarak insan yapımı bir kırkayak yapma fikrinin gerçekleşmesine tanık oluyoruz.

48. Evinde Biri Var / There's Someone Inside Your House (2021)

48. Evinde Biri Var / There's Someone Inside Your House (2021)

IMDb: 4.8

Makani, büyükannesiyle birlikte yaşamak ve liseyi bitirmek için küçük bir kasaba olan Nebraska'ya taşınan genç bir kızdır. Yeni hayatına alışmaya çalışan Makani ve okulundaki diğer öğrenciler, liseden mezun olmaya çalışır. Ancak bu sırada gençler, onların en karanlık sırlarını tüm dünyaya ifşa etmeyi amaçlayan maskeli bir katilin hedifi olur. Makani ve arkadaşları, sıradaki kurban olmandan önce katilin kimliğini öğrenmek için çabalar.

47. Bir Sırp Filmi (2010) Srpski Film

47. Bir Sırp Filmi  (2010) Srpski Film
onedio.com

IMDb: 5.1

Emekli bir porno film yıldızı olan Milos, ailesiyle 'normal' bir hayat sürdürürken, eski iş arkadaşlarından Lejla bir gün bir teklifle çıkagelir. Milos'un yer almasını istediği 'sanat filmi projesi'nde reddedemeyeceği kadar büyük bir para vardır; fakat öte yandan bu işin arka yüzü ve detayları sır gibi saklanmaktadır...

46. Zamanda Tutsak / Old (2021)

46. Zamanda Tutsak / Old (2021)

IMDb: 5.8

Zamanda Tutsak, tatil için gittikleri tenha bir kumsalda beklenmedik durumlarla karşılaşan bir ailenin hayatına odaklanıyor. Bir aile, hem dinlenmek hem de eğlenceli zaman geçirebilmek için tropik bir tatile gitmeye karar verir. Geldikleri plaj oldukça kuytudadır ve aile birkaç saatliğine burada dinlenir. Ancak sonra beklenmedik bir şey olur. Aile, plajın anlam veremedikleri bir şekilde hızla yaşlanmalarına neden olduğunu ve hayatlarının sadece bir güne indirgendiğini keşfeder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Silent Night, Deadly Night (1984)

45. Silent Night, Deadly Night (1984)

IMDb: 5.9

Henüz 5 yaşındaki Küçük Billy, Noel arifesinde huzurevindeki dedesini ziyarete gider. Bir ara dedesiyle başbaşa kalan Billy, Noel Baba'nın sadece uslu çocuklara hediye getirdiğini, yaramazları ise feci şekilde cezalandırdığı yönünde korkunç bir hikaye dinler. Tesadüfe bakın ki, ziyaret sonrası eve dönerken Noel Baba kostümlü bir hırsız yollarını keser ve anne babasını vahşice öldürür. Yetimhaneye yerleştirilen Billy, sıkı bir disiplinin uygulandığı yerde sürekli ceza ve işkencelere maruz kalır. Billy'nin psikopat bir katile dönüşmesi için gerekli tüm koşullar hazırdır artık...

44. Cannibal Holocaust (1980)

44. Cannibal Holocaust (1980)

IMDb: 5.9

Gösterime girdiği 1980 yılında içerdiği vahşet, tecavüz ve gerçek hayvan katliamı sahneleriyle büyük tepki toplamıştır. Bazı cinayet ve tecavüz sahnelerinin gerçek sanılması üzerine yönetmen Deodato tutuklanmış, ardından yönetmenin polisleri filmin oyuncularla tanıştırmasının ardından salıverilmiştir.

43. Sapık Ruhlar (1972) The Possession of Joel Delaney

43. Sapık Ruhlar (1972) The Possession of Joel Delaney

IMDb: 5.9

Oldukça zengin bir kadın olan Nora, (Shirley Maclaine) bir gün kardeşi Joel'in ruhunu Latin bir suçlunun ele geçirdiğin inanır. Erkek kardeşinin Vodoo büyüsü tarafından etkilenmesinden şüphelenir ve Nora ile çocukları için dehşet dolu günler başlar.

42. Otel (2005) Hostel

42. Otel (2005) Hostel

IMDb: 5.9

Üniversite mezunu iki gencin sırt çantalarıyla yaptıkları Avrupa gezisini konu alıyor. Paxton ve Josh, sonunda sırt çantalı Amerikalıların nirvanası olarak bilinen öğrenci pansiyonuna gelirler. Bu özel yer bir Slovak kasabasının dışındadır ve güzel oldukları kadar da çaresiz Doğu Avrupalı kadınlarla doludur. İkili çok geçmeden egzotik güzeller Natalya ve Svetlana’yla yakınlaşırlar.

41. Salo Ya da Sodom'un 120 Günü (1975) Salò o le 120 giornate di Sodoma

41. Salo Ya da Sodom'un 120 Günü (1975) Salò o le 120 giornate di Sodoma
img-s1.onedio.com

IMDb: 6.0

Sadizm, cinsel sapkınlık ve akla gelmeyecek korkunçlukta işkencelerle dolu bu filmi izlemeden önce bir kere daha düşünün deriz çünkü gerçekten rahatsız olabilirsiniz.  Konusuna gelecek olursak; Mussolini sonrası İtalya'da yıllardan 1943'tür. Faşist olarak tanınan dört adam Paolo Bonacelli, Giorgio Cataldi, Umberto Quintavalle, Aldo Valetti kurbanlarının bir listesini yapar. Yaşları 12 -18 arası olan dokuz kız ve erkek çocuğunu kaçırarak bir bölgeye getirirler. Hepsinden de 'efendileri'ne tam sadakat istenir. Ve 4 ay (120 gün) boyunca cinsel istismar dahil olmak üzere pek çok işkenceye maruz bırakılırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Kanlı Tecavüz (1972) The Last House on the Left

40. Kanlı Tecavüz (1972) The Last House on the Left

IMDb: 6.0

Wes Craven’ın bu bol kanlı ve rahatsız edici tecavüz sahneleri barındıran ilk filmi sayısız ülkede yasaklansa da henüz video kasetlerin, sinema filmleri kadar yoğun bir denetimden geçmemesi sebebiyle yayılması sonucunda kült mertebesine erişir. Yapılan denetimlerin ardından video kasetleri de yasaklanıp toplansa da, film İngiltere’de hiçbir zaman gösterim sertifikası almayı başaramaz.

39. Pink Flamingos (1972)

39. Pink Flamingos (1972)

IMDb: 6.1

Yazımından kurgusuna, yapımcılığından yönetmenliğine kadar John Waters’a ait olan ve yönetmenin “Çöp Üçlemesi” adını verdiği serinin ilk yapımı olan 'Pink Flamingos' ensest, mastürbasyon, yamyamlık, tecavüz ve insanın midesini ağzına getiren iğrençlikteki sahnelerine rağmen LGBT örgütleri ve eleştirmenler tarafından oldukça benimsenir.

38. The Seasoning House (2012)

38. The Seasoning House (2012)

IMDb: 6.1

Sırbistan'da savaş zamanında zorla el konulan kızların bir genel evde çalıştırılmalarını ve yapılan acımasızlıkları anlatan bir film.

37. Habis / Malignant (2021)

37. Habis /  Malignant (2021)

IMDb: 6.2

Habis, gördüğü görülerin gerçek cinayetlerle bağlantılı olduğunu keşfeden genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Travma geçirmiş bir kız olan Madison, sevgi dolu bir koruyucu aile tarafından evlatlık alınır. Yetişkin bir kadın olduğunda trajik geçmişi onu yakalar ve hayatı kabusa döner. Şok edici cinayet görüleri görmeye başlayan Madison, yaşadığı kabusun nedenini anlamaya çalışır. Genç kadın bir süre sonra uyanıkken gördüğü bu kabusların gerçek cinayetlerle bağlantılı olduğunu keşfeder. Artık onun hayatında hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

36. Mezarına Tüküreceğim (2010) I Spit on Your Grave

36. Mezarına Tüküreceğim (2010) I Spit on Your Grave

IMDb: 6.3

Tutkulu bir kadın yazar, dört adam tarafından tecavüz edilir, işkence görür ve ölüme terk edilir. Ancak kadın sistemli bir şekilde bunun intikamını alır. Bu filmin içinde bulunan tecavüz sahnesi, sinema tarihinin en rahatsız edici sahnelerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Film, kadına şiddeti övdüğü gerekçesiyle İskandinav ülkeleri, İrlanda, Batı Almanya ve Kanada'da yasaklanmıştır. Ayrıca bu filmin de 78 ve 2010 olmak üzere iki versiyonu vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Sınır(da) (2007) Frontière(s)

35. Sınır(da) (2007) Frontière(s)

IMDb: 6.3

Paris’te tutucu bir adayın başkanlık seçimi neticesi çıkan ayaklanma sırasında, bir grup genç suçlu soygun peşindedir. Çıkan ayaklanmalardan ötürü her tarafta hareket artmış ve hatta alevler yükselmektedir. Bu durumdan faydalanmak odaklı hareket eden bu soyguncular, amaçlarına ulaşırlarsa yurt dışına kaçacaklardır. Ellerine geçen para ile de grubun kadın üyesinin çocuğunu, yanlarına aldırabileceklerdir. İşler planladıkları gibi gitmez. Polisten kaçmaya çalışan bazı çete üyeleri, Lüksemburg sınırı yakınında köhne bir pansiyona saklanırlar. Aslında otel sahipleri, eski bir Nazi'dir. Yeni dünya düzeni kurmak için, faşist fantezilerini bu kişiler üzerinde gerçeğe dönüştürmek için her şeyi yapmaya hazırdırlar.

34. The Burning (1981)

34. The Burning (1981)

IMDb: 6.5

Gişedeki başarısını, içerdiği kanlı şiddet sahneleri ve vahşetten alan “slasher” türünün diğer örneklerinden çok da farklı içeriği olmasa da “The Burning”, John Lennon Suikastı ve gençlerin şiddete yönelimi sebebiyle oluşturulan denetim kurulunun kararına kurban gider ve gösterime girdiği tarihten itibaren tam 30 yıl boyunca yasaklı kalır. Aynı şekilde film İngiltere’de de yasaklanır ancak filmin sansürsüz versiyonu kazara VHS formatında ev sinemasına gelir. 2007 yılında yoğun şiddet sahneleri kırpılmış halde izleyicisine kavuşan filmin yapımcısı bugünlerde sayısız taciz iddiasıyla gündeme gelen Hollywood’un efsane ismi Harvey Weinstein.

33. Soldaki Son Ev (2009) The Last House on the Left

33. Soldaki Son Ev (2009) The Last House on the Left

IMDb: 6.6

Collingwood ailesi tatil için bir dağ evine giderler. Ailenin kızı Mari, orada Paige ile arkadaş olur. Fakat bir çete tarafından iki arkadaş kaçırılır ve Mari ellerinden kurtulmaya çalışırken vurulur. Çete üyeleri kendilerine sığınacak bir ev ararken tesadüfen Mari’nin ailesinin evini bulur. Her şey ortaya çıktığında failler kurban durumuna düşecektir.

32. The Girl Next Door (2007)

32. The Girl Next Door (2007)

IMDb: 6.6

Jack Ketchum’un aynı adlı romanından uyarlanan filmde, teyzesi tarafından sahiplenilen bir genç kızın başından geçen kelimelerle anlatılamayacak kadar korkunç işkence ve zulüm konu ediniliyor. Bu olaya tanık olan bir oğlan, suçu şikâyet etmede başarısız olur.

31. The Loved Ones (2009)

31. The Loved Ones (2009)

IMDb: 6.7

Avustralyalı yönetmen Sean Byrne'nın ilk uzun metraj çalışması olan film, sınıf arkadaşı Lola'nın mezuniyet balosuna birlikte gitme teklifini reddeden Brent'in, sadizm ve dehşet yüklü bir gecenin eğlencesi haline gelme öyküsünü anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Kan Gölü (2008) Eden Lake

30. Kan Gölü (2008) Eden Lake

IMDb: 6.8

Sakin bir göl kenarında huzurlu bir tatil ve romantik bir hafta sonu geçirmek isteyen Jenny ve sevdiceği Steve'in başına gelen şiddet öyküsünün aktarıldığı İngiliz gerilim sinemasının kalburüstü örneklerinden 'Kan Gölü'nü benzeri yapımlardan ayıran en önemli özellik, standart korku gerilim unsurlarının yanı sıra şiddetin sorgulanmasına dair bir kaygı taşımasıdır. Orman içindeki ferah mekanda iyi vakit geçirmek isteyen kahramanlarımızın başına bela olacak olan bir grup genç, bu masum gölü bir kan gölüne çevireceklerdir. Bu huzurlu mekanda birdenbire ortaya çıkan gençler kendilerini bu genç çifte kanıtlamak için güç gösterisine girip şiddet uygulamaya başlayınca, olaylar kendiliğinden gelişir ve kedi-fare kovalamacası vahşete dönüşür.

29. İçerde (2007) À l'intérieur

29. İçerde (2007) À l'intérieur

IMDb: 6.8

Hamileliği esnasında geçirdiği trafik kazasında kocasını kaybeden Sarah, henüz eşinin acısını unutamamıştır. Doğumuna bir gün kala kendisini tanıyan gizemli bir kadın ansızın kapısında belirir. Sarah'dan ne istediği belirsiz olan bu kadının ortaya çıkmasıyla kâbus dolu anlar başlar. Bu, içerde ağır darbelere yol açacaktır.

28. Hellraiser (1987)

28. Hellraiser (1987)

IMDb: 7.0

Berduş bir gezgin olan Frank Cotton Kuzey Afrika’da bir yerde, eski çağlardan kalma gizemli bir akıl küpünü satın alır. Küpün, doğru biçimde oynandığı takdirde, cennetin ve sonsuz zevkin kapılarını açacağına dair bir rivayet bulunmaktadır. Küpü, tam bir izbe durumundaki evinin çatı katında kurcalayan Frank, başka bir boyutun kapılarını açmayı başarır...

27. Dünya Savaşı Z / World War Z (2013)

27. Dünya Savaşı Z / World War Z (2013)

IMDb: 7.0Gerry Lane iki kızı ve sevgili eşiyle mutlu bir hayat sürdüren bir aile babasıdır. Bir gün arabaları trafikte sıkıştığında her zamankinden farklı olarak yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunu fark ederler. Tehlike hızla yaklaşmaktadır... Ailesini güvenli bir bölgeye yerleştiren Birleşmiş Milletler çalışanı olan Gerry, ikiye ayrılan dünyayı kurtarmak için dünyayı dolaşacak ve bunu yaparken hayli kısıtlı olan zamana karşı yarışacaktır.

Brad Pitt'in hem başrolünü hem de yapımcılığını üstlendiği film, insanlar ve zombiler arasında yaşanan sıra dışı bir savaşı odağına alıyor.

26. Evdeki düşman / Orphan (2009)

26. Evdeki düşman / Orphan (2009)

IMDb: 7.0

Bebekleri ana karnındayken yaşamını yitiren Kate ve John büyük bir travma yaşamışlardır. Hayatları perişan olan çift bir çıkış yolu bulmak zorundadırlar. Bu elim olay, hem evliliklerini hem de Kate'in kırılgan ruh halini olumsuz yönde etkilemiştir çünkü Kate kabusların ve geçmişinden gelen şeytani ruhların pençesindedir. Yaşamlarını olağan hale sokmaya çalışan çift bir çocuk daha evlat edinmeye karar verir. Gerek John gerek Kate yöredeki bir yetimhanede Esther adındaki 'küçük bir kıza' adeta çekildiklerini hissederler. Ama Esther'in büyük sırları vardır. Ailesinin güvenliğinden endişe eden Kate, John'a ve diğerlerine Esther'ın sevimli maskesinin ardındaki yüzünü göstermeye çalışır. Ama uyarılarına kulak asılmaz ve belki de herkes için çok geç olana dek bu durum devam eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Dehşet Odası / Green Room (2015)

25. Dehşet Odası / Green Room (2015)

IMDb: 7.0

Punk rock grubu The Ain't Rights gezici olarak barlarda konser verirken son dakika kararıyla Oregon'un ormanlık bölgesindeki bir barda sahne almak için yola çıkarlar. Mekana gittiklerinde her şey yolundadır ve konseri sorunsuz atlatırlar. Ancak konser sonrası, sahne arkasındaki odalarında genç bir kadının cesediyle karşılaşırlar. Mekanın acımasız sahibi olayın tek şahitleri olan grubun ortadan kaldırılmasına karar vermiştir. Müzisyenler, o ve adamları tarafından abluka altına alınan bir odada hayatta kalma savaşı verecekleri uzun bir geceye adım atar.

24. Koroshiya 1 (2001)

24. Koroshiya 1 (2001)

IMDb: 7.1

Şiddetin bir erdem olarak ve ahlaki çöküntünün ise bir yaşam tarzı olarak benimsendiği dünyaya hoş geldiniz. Shinjuku'nun yeraltı dünyası ve aynı zamanda sadist bir Yakuza tetikçisi olan Kakihara'nın şehrinde meydana gelen olaylar nefesinizi kesecek. Kakihara patronunu öldüren kişiyi bulmak üzere durmaksızın yer altı dünyasının altını üstüne getirir. Meydana gelen olayların arkasındaki beyin ise Japon çetelerini birbirine düşürmeyi başarmış olan eski bir polis olan Jiji'den başkası değildir.

23. İşkence Odası (2008) Martyrs

23. İşkence Odası (2008) Martyrs

IMDb: 7.1

Kısa bir süre önce ortadan kaybolan Lucie bir gün tekrar ortaya çıkıverir. Henüz 10 yaşında olan kızcağızın vücudunda işkence izleri bulunur ancak herhangi bir cinsel saldırıya ilişkin bulgu yoktur. 1970'li yılların Fransa'sında bu durum merak ve korkuyla karşılanmıştır. Kimse küçük kızın neden ve nasıl kaçırıldığını anlayamaz. Çünkü küçük kız konuşmayı unutmuş ve bilinci yarı kapalı bir haldedir. Hastanede Anna adında bir kızla arkadaşlığı biraz iyi gelse de zamanla olay unutulur gibi olur. Ancak aradan geçen 15 koca yıl sonra ilginç bir gelişme yaşanır. Sıradan bir ailenin kapısı çalar. Evin babası kapıyı açar ve elinde av tüfeğiyle bekleyen Lucie'yi karşısında bulur. İşkencecisini bulduğuna ikna olan Lucie tetiği çeker. Hit Fransız korku filmi, sert sahneleri kadar, farklı bir kurguya sahip olan senaryosuyla da ilgi çekiyor...

22. Ölüm Provası (1999) Ôdishon

22. Ölüm Provası (1999)  Ôdishon

IMDb: 7.2

Aoyoma, 7 yıl önce veda ettiği karısından beri hiçbir kadınla birlikte olmamıştır. Yakın bir arkadaşı halen depresyonda olan bu adamı kurtarmak için ilginç bir plan yapar. Bir TV şovu için bir mülakat hazırlıyormuş gibi yaparak Aoyama'ya uygun bir eş bulacaktır. Birçok adaydan sonra Asami adında oldukça güzel bir kadın kendini gösterir. Aoyama, ikna olmuş gibidir. Ancak bambaşka planları olan Asami, başka bir gezegenden gelmiş gibidir.

21. Parçalanmış / Split (2016)

21. Parçalanmış / Split (2016)

IMDb: 7.3

Çoklu Kişilik Bozukluğu'ndan mustarip genç adam Kevin'ın 23 ayrı alter egosu vardır. Bu alter egoları arasında en baskın olanı da suça meyilli olan bir karakterdir. Market çıkışında 3 kız kardeşi kaçıran Kevin onları bodrumuna hapseder. Farklı alter egoları aracılığıyla kızlarla farklı ilişkiler kuran adam kızların varlığı ile yavaş yavaş dağılmaya başlar. Farklı alter egolarının çarpışması ile iyice kafası karışmaya başlayan Kevin tehlikeli bir hal alır. Kızlar kurtulmanın yolunu ararken hem Kevin'ın tehlikeli alter egolarını tetiklemekten kaçınmaya hem de onun iyi niyetli alter egoları aracılığıyla kaçış yolunu bulmaya çalışırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Dönüş Yok (2002) Irréversible

20. Dönüş Yok (2002) Irréversible

IMDb: 7.4

Paris'te oldukça pis bir arka sokak barı... İçeriden dışarıya çıkan sedyeler, ambulans ışıkları ve yaşanmış kanlı bir gece... Bu gecenin kurbanları, aslında bu gecenin sonunda değil başındadırlar henüz. Hayatın kurgusu, bazen insanın zannettiği gibi ileri doğru değil, geriye doğru akar. Bütün günahlar, birer birer ortaya çıkacaklardır ve insanoğlu kendi pisliğiyle karşı karşıya gelecektir.

19. Şeytanın Ölüsü (1981) The Evil Dead

19. Şeytanın Ölüsü (1981) The Evil Dead

IMDb: 7.5

Sam Raimi’nin, korku üstadı H.P. Lovecraft’ın eserinden referans alarak yarattığı bu bol kanlı ve absürd yapım, Amerika Birleşik Devletleri’nde biraz törpülenerek gösterime girmeyi başarsa da, aynı şansı İngiltere’de uzun süre yakalayamaz. Kanlı şiddet sahneleri sebebiyle pek çok ülkede yasaklanan The Evil Dead, video kaset furyasından nasiplenir ve filmin orijinal kurgusunu barındıran kasetler sayesinde korku türünün klasiklerinden biri olur. Gösterime girdikten birkaç yıl sonra ise filmin sansürsüz hali gösterime 18 yaş üstü derecelendirilerek gösterime girmeyi başarır.

18. Teksas Katliamı (1974) The Texas Chain Saw Massacre

18. Teksas Katliamı (1974) The Texas Chain Saw Massacre

IMDb: 7.5

Bir korku klasiği olan 'Teksas Katliamı', gösterime girdiği yıl yasaklanmış filmlerden biri. Hatta bir pazarlama stratejisi olarak kullanılan “gerçek hikaye” sloganı sayesinde pek çok izleyiciyi sinema salonlarına çekmeyi başarır. Ancak bir yıl sonra ABD ve İngiltere başta olmak üzere pek çok ülke, içerdiği rahatsız edici vahşet ve işkence sahneleri sebebiyle filmin gösterimini yasaklar.

17. Sessiz Bir Yer / A Quiet Place (2018)

17. Sessiz Bir Yer / A Quiet Place (2018)

IMDb: 7.5

2 çocuklu bir aile, izole bir kırsalda sakin bir yaşam sürmektedir. Henüz büyüme çağlarında olan çocuklar da, ebeveynleri de hiçbir şekilde konuşmamakta, işaret diliyle anlaşmaktadır. Ancak bunun sebebi konuşamıyor olmaları değildir. Aile gıcırtı çıkaracak her türlü adımdan, ses yapacak her türlü hareketten uzak durmaktadır. Ancak günün birinde bu sakin hayat, küçük çocukların oyun oynarken bir lambayı devirmeleri ile tepetaklak olur. Durgun sessizliğin içinde çıkan bu ses, ailenin peşindeki varlığın dikkatini hemen çekecek ve aile sessizliklerini bozmanın bedelini ağır ödeyecektir...

16. Korku Seansı / The Conjuring (2013)

16. Korku Seansı / The Conjuring (2013)

IMDb: 7.5

Konusunu gerçek bir hikayeden alan Korku Seansı, doğaüstü olayları inceleyip aydınlatmaya çalışan dünyaca ünlü çift Ed ve Lorraine Warren'ın karşılaştıkları ürkütücü bir vakayı ele alır. Ed ve Lorraine Warren bir gün Perron ailesinden bir telefon aldıklarında hayatlarının en korkutucu görevine atıldıklarının farkında değildir. Perron ailesinin gözlerden uzak çiftlik evi nedeni bilinmeyen karanlık bir varlık tarafından kuşatılmıştır ve bu nedenle de hayatları tam bir kabusa dönüşmüştür. Bu vakayı çözebileceklerine inanan deneyimli Warren çifti, ne kadar şeytani bir varlıkla karşı karşıya olduklarını çok geç fark edeceklerdir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Şeytanın avukatı / The Devil's Advocate (1997)

15. Şeytanın avukatı / The Devil's Advocate (1997)

IMDb: 7.5

Kevin Lomax, başarılı bir savunma avukatıdır. Davaların zorluk seviyesi ne kadar yüksek olursa olsun, başarıya alışkın Kevin, bir şekilde jüriyi tesiri altına almayı ve müvekkilini temize çıkarmayı başarır. Mutlu bir evlilik süren avukatın hayatındaki her şey yolunda gibidir. Bir gün, müvekkili haksız olduğu halde kazandığı bir dava sonrasında New York’taki çok büyük bir hukuk bürosundan müthiş bir teklif alır. Teklifi yapan dünyanın en büyük hukuk bürolarından birinin lideri olan John Milton’dur. Kevin’ın vereceği ‘evet’ cevabı, hayatını geri dönüşü olmayan bir şekilde değiştirecektir.

14. Ölümcül Oyunlar 1-2 (1997) Funny Games 1-2

14. Ölümcül Oyunlar 1-2 (1997) Funny Games 1-2

IMDb: 7.6

Anna, Georg ve küçük oğulları Georgie, gözlerden ırak bir göl evine tatil amacıyla gelmişlerdir. Şehir hayatının yorgunluğunu bu tatil sayesinde üstlerinden atmayı hedefleyen aile korkunç bir saldırıyla yüzleşmek üzeredir. Evlerine musallat olan ve nereden geldikleri belli olmayan iki genç, sorunlarından uzaklaşmaya çalışan bu ailenin başına çok daha büyük dertler açacaklardır. Şiddet dolu bir tatil başlamak üzeredir. Kaçış şansı yoktur.

13. Testere Serisi (2004) Saw Series

13. Testere Serisi (2004) Saw Series

IMDb: 7.6

Filmde son derece sıra dışı bir seri katilin, kurbanlarına yaşamın anlamını ve değerini anlatmak gibi bir takıntısı vardır. Kendilerine ölümcül oyunlar oynayarak hayatta kalma şansı tanımaktadır. İmkan dışı seçimlerde bulunması gereken kurbanlar, ellerinden gelen mücadeleyi verirlerken farkında olmadan yaşamak uğrunda neleri feda edebileceklerine de şahit olmaktadırlar. Bu katilin son kurbanları Adam ve Dr. Lawrence Gordon’dur. Bu adamlar birbirlerini hiç tanımazlar ama gözlerini açtıklarında aynı odadadırlar. Yerde kanlar içinde başka bir yabancı yatmaktadır. Adam kendini başından vurarak intihar etmiştir. İpuçlarını kullanarak neler olup bittiğini çözmeye çalışırlar. An itibari ile sekiz saatleri vardır. Bu sürenin sonunda ya içlerinden biri ölecek ya da katil her ikisini de öldürecektir.

12. The Last Temptation of Christ (1988)

12. The Last Temptation of Christ (1988)

IMDb: 7.6

Türkiye’de yasaklanmış filmlerden biri olan ve Willem Dafoe ve Harvey Keitel’in başarılı oyunculuklarıyla dikkat çeken bu filmde Hazreti İsa’nın yaşadığı korku ve ikilemler ön plana çıkıyor. Nazaretli marangoz İsa, Romalılar için çarmıh yapmanın getirdiği suçluluk duygusuyla birlikte şeytanın kulağına fısıldadığı ayartıcı sözlerle yoldan çıkacağını hissetmektedir. Bir yandan yeryüzündeki insanlara duyduğu acıma duygusu ruhunu tüketirken diğer yandan Tanrı’nın çağrısına nasıl cevap vereceğini bilmemesi İsa’yı, içinden nasıl çıkacağını bilmediği karanlık bir boşluğa iter.

11. Diğerleri / The Others (2001)

11. Diğerleri / The Others (2001)

IMDb: 7.6

Amerika İkinci Dünya Savaşı'nın yaralarını sarmaya çalışmaktadır. New Jersey'de hayatını devam ettirmekte olan Grave ise savaşta eşini kaybetmiştir. Çocuklarının güneşe karşı alerjisi olduğundan oldukça karanlık bir evde yaşamaktadırlar. Grace, onlardan yardım almak üzere malikanelerine gelen insanlara yardım edip onlara iş vermektedir. Grace'in kızı olan Anne ise, Victor isimli bir hayali arkadaşa sahiptir. Bir gün oluşan sis yüzünden evin dünyanın geriye kalanıyla olan irtibatı tamamen kesilir. Grace ve çocukları, bir türlü güvenemedikleri çalışanlarıyla beraber yalnız kalmışlardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Zombi Ekspresi / Busanhaeng (2016)

10. Zombi Ekspresi / Busanhaeng (2016)

IMDb: 7.6

Sok-woo, yoğun iş temposundan dolayı sürekli kızını ihmal etmektedir. Doğum gününde kızının ısrarlarına dayanamayan Sok -woo, onu eski eşinin yanına götürmek için gönülsüzce Seul'den kalkıp Busan'a gidecek olan trene biner. Tren kalkmak üzereyken, Güney Kore'yi etkisi altına alan yıkıcı bir zombi virüsünden etkilenen bir kadın, virüsü trendekilere yaymaya başlar. Virüsün bulaştığı herkes, birer birer zombiye dönüşür. Sebebi belirlenemeyen virüs, tüm ülkeye yayılırken, hızla Busan'a yol alan trende de Sok-woo, kızı ve daha birçok yolcu amansız bir hayatta kalma mücadelesine girişir.

9. İçinde Yaşadığım Deri / La piel que habito (2011)

9. İçinde Yaşadığım Deri /  La piel que habito (2011)

IMDb: 7.6Bir araba kazasında yanarak ölmekten son anda kurtulan eşini yanıklardan oluşan görüntüden kurtarmak için yeni bir deri yaratmak üzerine çalışmalar yapan estetik cerrahı Dr Robert Ledgard on iki yıl boyunca evindeki laboratuvarında çalışmaya devam eder ve domuz-insan kanı karışımıyla elde ettiği bir deri üretir.

Eşinin yanmış vücudunu görmesi üzerine intihar etmesi ve küçük kızlarının da buna şahit olmasından sonra büyük depresyon geçiren aile iyice hassaslaşmıştır. Küçük kız büyüdüğünde de psikolojisini bozan bir olay yaşayacak, bu olayın üzerine Dr Ledgard, yaptığı deneyleri büyüterek neredeyse DR Frankenstein haline gelecektir...

8. Kapan / Get Out (2017)

8. Kapan / Get Out (2017)

IMDb: 7.7

Chris sıradan bir siyahi gençtir. Sevgilisi Rose ile mutlu bir ilişkisi vardır. Rose bir gün Chris'i ailesinin mülküne davet eder. Avrupalı Amerikalı sevgilisinin ailesinde bir tuhaflık olduğunu sezen Chris bir süre sonra mülkte kalmakta olan siyahi kişilerin bir bir kaybolduğunu öğrenir. Bunun üzerine tuz biber olan şey ise başka bir siyahi adamın kendisine iş işten geçmeden gitmesi yönündeki uyarısı olur. Chris bir şeylerin ters gittiğini sezmeye başladığında kurtulması sandığından çok daha zor olacaktır...

7. Şeytanı Gördüm / Ang-ma-reul bo-at-da (2010)

7. Şeytanı Gördüm / Ang-ma-reul bo-at-da (2010)

IMDb: 7.8Kyung-chul sırf kişisel tatmin için insanların canını kıymaktan çekinmeyen psikopat bir seri-katildir. O kadar vahşi ve acımasızdır kadın, çocuk, yaşlı ayırt etmeden herkesi öldürebilir ve bu haliyle polis için daha da zor, bir sonraki adımı tahmin edilemez bir hedef haline gelmiştir. Fakat emekli bir komiserin kızı olan Joo-yeon’u kaçırınca Kyung-chul bütün hıncı da kendisine çekecektir.

Yetenekli, gizli bir ajan olan Dae-hoon ise vahşi biçimde öldürülen genç kadının nişanlısıdır. Sevdiği kadının hunharca öldürülmesi Dae-hoon'u tek başına bu vahşi seri katile karşı harekete geçirecektir. Canavarı engellemek için kendisi bir canavara dönüşmeye hazırdır...

6. Ölüm Kitabı (1990) Misery

6. Ölüm Kitabı (1990) Misery

IMDb: 7.8

Paul Sheldon kolay okunan popüler romanlar yazarıdır. Artık kariyerinde bir dönüm noktasında olduğunu düşünür, seri maceralarını yazdığı karakteri Misery Chastain’in öldürüp diziyi bitirir. Paul taşrada geçirdiği bir araba kazasından yaralı kurtulur. Onu bulup evinde bakmaya başlayan Annie Wilkes, şans eseri Paul’un sadık okurlarından biridir ve kahramanı Misery Chastain’in de sıkı bir hayranıdır. Son kitabı okuyup Misery’nin ölümüyle şoke olan kadın öfkeye kapılır ve Paul’u ayağından feci şekilde yaralayarak onu yatağa hapseder. Hem bölge şerifi hem de menajeri umutsuzca Paul’ü ararken o, gardiyanı Annie’ye özel bir Misery macerası daha yazmak zorundadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Devils (1971)

5. The Devils (1971)

IMDb: 7.9

'The Devils', Rönesans öncesinde Fransa'da yaşanan din temelli güç ve iktidar mücadelesini, histerik rahibelerin Rahip Grandier'e olan tutkuları ve gelişen olaylar bağlamında anlatan bir film. Film o kadar yasak yemiş ki, rivayete göre orijinal halini kimse izlememiş.

4. Siyah Kuğu / Black Swan (2010)

4. Siyah Kuğu / Black Swan (2010)

IMDb: 8.0

Genç bir kadın olan Nina, yetenekli bir balerindir. Eski bir balerin olan ve dans konusundaki hırsını kendisine aşılayan annesi ile New York’ta yaşayan Nina’nın hayatı danstan ibarettir. Bale yönetmeni Thomas Leroy, sahneye koyduğu Kuğu Gölü Balesi’nin baş dansçısını yeni sezonda değiştirmeye karar verir. Zarif, masum ve saf Beyaz Kuğu ile kötülüğün, şehvetin ve bilinmezliğin temsilcisi Siyah Kuğu'yu aynı anda canlandırabilecek bir balerin arayan yönetmenin ilk tercihi Nina olur. Ancak rolü almak için elinden geleni yapan Nina’nın karşısında güçlü bir rakibi vardır. Nina, Beyaz Kuğu rolü için harikalar yaratsa da genç kadının Siyah Kuğu performansı pek de başarılı değildir. Rakibi Lily ise Siyah Kuğu rolü için iyi bir performans sergiler. Lily ve Nina arasındaki rekabet, çalışmalar boyunca ilginç bir dostluğa dönüşür. Bu süreçte Nina, hayatının mahvolmasına neden olan karanlık tarafıyla yüzleşmeye başlar.

3. Şeytan (1973) The Exorcist

3. Şeytan (1973) The Exorcist

IMDb: 8.0

Korku sinemasının kültlerinden olan 'The Exorcist' küçük bir kızın, mistik güçler tarafından ele geçirilmesiyle başlıyor.  

Yeni filminin çekimleri sırasında 12 yaşındaki kızı Regan'ın tuhaf eylemler sergilemeye başladığını fark eden aktris Chris MacNeil, kızını doktora götürür. Doktorlar beyninde geçici bir hasar olabileceğini söyleseler de bu vaka daha önce rastlanmamış türdendir. Bir seri tıbbi testten sonra küçük kızın hiçbir sorunu olmadığı ortaya çıkar. Ancak Regan'ın tuhaf halleri sona erecek gibi değildir. Küçük kız son derece şiddetli bir şekilde titremekte, garip sesler çıkarıp hiçbir anlamı olmayan hareketlerde bulunmaktadır. Bu ürkütücü durum karşısında çaresiz kalan Chris, kızını aynı zamanda psikiyatr olan Peder Merrin'e götürür. Peder, Regan'ın içine şeytan girdiğini tespit edecek, aile çaresizce bu durumdan kurtulmaya çalışacaktır.

2. Otomatik Portakal (1971) A Clockwork Orange

2. Otomatik Portakal (1971) A Clockwork Orange

IMDb: 8.3

İnsani değerlerin yok olmaya yüz tuttuğu bir gelecekte, Britanya’da geçen film şiddet bağımlısı gençlerden kurulu bir çetenin, çevrelerine saçtığı dehşet ve korkuyu işleyerek bir korku imparatorluğunun resmini çizmektedir. Çetenin lideri Alex, işler çığırından çıkınca yakalanır ve gözaltına alınır. Ama hapse atılmaz; cezası bir şiddet deneyine kobay olarak kullanılmak olur. Bu deney insanoğlu ve şiddet kavramı arasındaki ilişkiyi ortaya koyma amaçlıdır ama deneyin kendisi de bir o kadar insan doğasına aykırıdır.

1. İhtiyar Delikanlı (2003) Oldeuboi

1. İhtiyar Delikanlı (2003) Oldeuboi

IMDb: 8.4

Oh Dae-Soo adında bir adam, bir gün kaçırılır ve 15 yıl boyunca eski püskü bir hücrede tutuklu kalır. Hiçbir açıklama yapılmamıştır. Sonra bir gün serbest bırakılır. Eline, para, cep telefonu ve pahalı kıyafetler verilir. Bu adam başına gelen bu durumun nasıl ve neden olduğunu anlamak ve gereken intikamı almak konusunda kararlıdır. Bu sırada Oh Dear-Soo aslında kendisini kaçıranların daha da büyük bir planının olduğunu keşfeder. Ancak bu planın özü acı dolu bir yoldan geçmektedir. Gerçeği bulmak ise bu yolun ta kendisidir.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
135
96
68
37
32
29
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın