Görüş Bildir
Haberler
Herkese Örnek Olsun Diye: Zonguldak'ta 52 Yıldır Bisiklet Kullanan Vatandaşın Heykelini Diktiler

etiket Herkese Örnek Olsun Diye: Zonguldak'ta 52 Yıldır Bisiklet Kullanan Vatandaşın Heykelini Diktiler

Emre Ordu
18.01.2018 - 21:53 Son Güncelleme: 21.01.2018 - 10:34

Zonguldak Çaycuma'da yaşayan İsmail Zengin tam 52 yıldır ulaşımını bisikletle sağlıyor. Çaycuma Belediyesi de vatandaşları bisiklet kullanarak sağlıklı yaşama teşvik etmek için Zengin'in heykelini dikti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve bisiklet konusunda farkındalık oluşturmak için Zengin'in heykeli Pehlivanlar Mahallesi'ndeki kavşağa dikildi. Heykel ilçede oldukça ilgi çekti. Heykelinin önünde fotoğraf çektiren İsmail Zengin, 52 yılda 3 bisiklet değiştirdiğini, şu andaki bisikletini ise 33 yıldır kullandığını söyledi.

"Doktorun tavsiyesiyle başladım, o günden beri bisiklete biniyorum"

"Doktorun tavsiyesiyle başladım, o günden beri bisiklete biniyorum"

Heykelinin dikilmesinin ardından çok mutlu olduğunu belirten İsmail Zengin, 'Heykelimin yapılacağı aklımın ucundan bile geçmiyordu. Duyduktan sonra 'Başkan yapar mı yapmaz mı?' diye merak ediyordum. Öldükten sonra bir hatıra olacak. Herkes bisiklet kullansın, ayakları için. Çünkü ben de o yıllar bacağımdaki ağrılar nedeniyle gittiğim doktorun tavsiyesiyle bisiklete binmeye başladım. O gün bugündür bisiklete biniyorum. Ben belediyeye işe girdiğim tarihlerde şimdiki başkanım 12 yaşındaydı, çocukluğunu biliyordum. Başkanım tuttu, heykelimi yaptı. Çok memnun oldum. Parayla ben bunu yaptıramazdım. Heykelimi görenler beni takdir ediyor, tebrik ediyor. Çok güzel bir duygu' dedi.

Belediye Başkanı: "Bisikletle ilgili projeler geliştiriyoruz"

Belediye Başkanı: "Bisikletle ilgili projeler geliştiriyoruz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise İsmail Zengin'i 1965 yılından beri tanıdığını ve kendisi çocukken bisiklete binmesiyle hafızasında yer ettiğini söyledi. Çaycuma'da kentin gelişmesi adına 4 yılda önemli çalışmalar yaptıklarını anlattı. Otomobillere olan merakın bisiklete binme alışkanlığını unutturduğunu ifade eden Kantarcı, 'Biz yeniden hem bu alışkanlığı hatırlatmak hem de kent içinde bisiklet kullanımını çoğaltmak, araç kullanımını dolayısıyla trafiğin yarattığı her türlü kirliliği azaltmak, trafiği rahatlatmak adına bisikletle ilgili projeler geliştiriyoruz' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1094
320
42
26
9
9
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sed Sed

Hollanda'lıların gözü yaşlı..

gökhan gök

Yok be gülüm, bir hollanda yada diğer baltık ülkeleri olabilmemiz için daha çok fırın ekmek yememiz lazım.

BwK

bi de bisiklet hediye edeydiniz

Dead nettle.

Ondaki çift kadro Bisan o klasik bir bisiklet onun tadını değişmez o ve Sağlık bakanlığı her belediyeye bisiklet yolu yap her KM başına 100 bisiklet veriyor ... Devamını Gör

Wisewise

muazzam bir olay lan bu