Görüş Bildir
Haberler
Her Şeyi Bırakıp Gitmeyi Düşünenler İçin Yakın Gelecekte En Fazla İşe Alım Yapacak 11 Ülke

Her Şeyi Bırakıp Gitmeyi Düşünenler İçin Yakın Gelecekte En Fazla İşe Alım Yapacak 11 Ülke

Hepimiz zaman zaman yaşadığımız hayattan, şehirden, ülkeden beziyoruz ve bambaşka bir yerde, bambaşka bir hayatın hayallerini kuruyoruz. 

Brexit ve ABD başkanlık seçimleri sebebiyle pek çok ülkeyi istihdam anlamında temkinli olmaya iten bir dönemi geride bıraktık. Şimdilerde birçok ülke, işe alımlara fazlasıyla hız vermiş durumda. Dünya Ekonomi Forumu, en çok istihdam açığı olduğunu belirten ve yerli - yabancı iş gücünü en kısa zamanda bünyesine katmayı isteyen ülkelerin bir listesini yaparak bu ülkeleri işe alım potansiyeli anlamında puanlamış. Araştırmaya katılan ülkelerden en tepedeki 11'e birlikte bakalım:

11. Yeni Zelanda, + %13

11. Yeni Zelanda, + %13

Yeni Zelanda son yılların yaşam standardı ve iş gücü çeşitliliği anlamında en öne çıkan ülkelerinden biri oldu ve olmaya da devam ediyor. Ülkeyi bilhassa teknoloji konusunda ileri götürmeye yönelik işe alımlara ağırlık verdiğine de zaman zaman Onedio'da değiniyoruz. 👇

10. Guatemala, + %13

10. Guatemala, + %13

Ülkenin ekonomisini büyük oranda özel sektör domine ediyor ve bu da GSYH'nin yaklaşık %85'ini oluşturuyor. Özellikle özel sektörde dünyanın her yerinden yetenekli beyinlerin işe alımına ciddi şekilde hız verilmiş durumda.

9. Bulgaristan, + %13

9. Bulgaristan, + %13

Bulgaristan son birkaç yılda çok dikkat çekici bir ekonomik büyüme yakaladı. Kalifiye iş gücüne fazlasıyla ihtiyaç duyulan ülkede en öne çıkan 2 sektör, Dünya Ekonomi Forumuna göre hizmet sektörü ve madencilik; ancak istihdam ihtiyacı bu ikisiyle sınırlı değil.

8. Hong Kong, + %14

8. Hong Kong, + %14

Dünya üzerinde günlük yaşamın en pahalı olduğu yerlerden biri Hong Kong. Ancak kendisi, bunun kompanse edilebildiği bir yaşam standardı sunuyor ve ayrıca da Asya kıtasının finans merkezi. Bilhassa teknoloji, tıp ve finans alanında yapacağı işe alımlarla bu listeye girmiş.

7. Romanya, + %16

7. Romanya, + %16

Romanya sizlere çok şatafatlı ve gösterişli bir destinasyon gibi gözükmeyebilir. Ama AB üyeliğini takiben yaptığı ve yapmaya devam ettiği sıçrama şu götürmez. Bir yerinden yavaş yavaş Avrupa'ya kapağı atma planınız varsa mutlaka düşünülmeli. Çünkü hem gündelik yaşam nispeten hayli uygun, hem de fazlaca istihdam imkanı bulunuyor.

6. ABD, + %17

Başkanlık seçimlerine kadar pek tabii hayli durağan seyreden istihdam, seçimlerin ardından eski temposunu yakaladı diyebiliriz. Her ne kadar Müslüman nüfus için şu aralar belki biraz zorlayıcı da olsa, ABD daima parlak zihinlere açık bir ülke oldu ve olmaya da devam ediyor. İşe alımlar hızla artmakta.

5. Macaristan, + %17

5. Macaristan, + %17

Macaristan, Avrupa genelinde yaşam standardı düzgün olduğu halde geçinmenin de kolay olduğu ülkelerden biri. Kalifiye elemana hemen her sektörde ihtiyaç var ve işe alımları da ciddi şekilde artırmış durumda.

4. Hindistan, + %18

Malumunuz olduğu üzere, dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri. Hindistan inanılmaz bir ekonomik çıkış yakaladı ve yakın gelecekte hiç de durulacakmış gibi görünmüyor. Bilhassa imalat sanayinde çokça yabancı uyruklu çalışan alımı yapıyor.

3. Slovenya, + %22

3. Slovenya, + %22

Teknolojik büyümeye kafayı takmış bir başka yer ise kendi halindeki mütevazi ülke Slovenya. Ciddi bir istihdam potansiyeli barındırıyor.

2. Japonya, + %23

İnanılmaz iyi ve prestijli bir kurumsal kültüre sahip olan Japonya da hemen her sektörde dünyanın her yerinden yetenekli beyinleri işe almaya hevesli. Dil öğrenmekte sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorsanız Japonya'nın imkanlarını yabana atmayın deriz.

1. Tayvan, + %24

1. Tayvan, + %24

Son olarak Tayvan'ın yaşadığı değişim ve gelişim çok dikkat çekici. Dünyada şu an itibariyle, yabancı uyruklu yetenekler için en parlak ülke; özellikle hizmet, finans ve teknoloji alanında bir kariyer düşünüyorsanız. Tayvan istihdam hızı oranında listenin 1 numarası olmuş.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
20
11
8
7
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deneri

Keşke Türkiye'de teknolojik gelişmeye kafayı taksaydı da genç beyinler elin Slovenyalısına Japonuna çalışmasaydı...

Portakal kabuğu

Türkiye'ninki de -%16382920

sarımini

Türkiye'de sadece Suriyeli işçi alımı var.