Görüş Bildir
Haberler
Her Şey Güzellik İçin Diyenlere: Farklı Coğrafyalardan Günümüze Ulaşan 10 Güzellik Sırrı

Her Şey Güzellik İçin Diyenlere: Farklı Coğrafyalardan Günümüze Ulaşan 10 Güzellik Sırrı

Beyza
19.12.2022 - 09:35

Güzellik her ne kadar göreceli bir kavram da olsa herkes için oldukça önemli. Özellikle de kadınlar için. Bu durumda yüzyıllardır kadınların güzellikleri için farklı yöntemlere başvurmalarına neden olmuş. Her coğrafya kendi kültürüne göre bir güzellik sırrı da keşfetmiş. Bu sırlar ise günümüzde bile kullanılmaya devam ediyor. Peki bu sırlar neymiş hadi gelin birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Salyangoz

1. Salyangoz

Salyangoz, Kore'de yaşayan kadınların en önemli cilt bakım ürünlerinden bir tanesi. Cilt bakımlarında salyangoz kullanma nedenleri ise kusursuz bir cilde sahip olabilmek. Salyangozlar bazı salgılar üretir ve bu salgılar da kolajen içerirler. Salyangozların salgıladıkları bu salgılar ise yüzün ölü derilerden arınmasına, parlamasına ve kırışıkların giderilmesine yardımcı olur.

2. Kakao

2. Kakao

Kakao Panama halkı için oldukça önemli bir besin kaynağı. Panamalı kadınlar bu önemli besini aynı zamanda şifa kaynağı olarak da kullanıyorlar. Neden diyecek olursanız kakao, yaşlanma karşıtı etkilere sahip. Bu etkileri sayesinde de Panamalı kadınların en sevdikleri güzellik ürünlerinden biri haline gelmiş.

3. Matcha

3. Matcha

Matcha, Japonya'nın geleneksel yeşil çayı olmasının yanı sıra kilo vermek için de sıklıkla kullanılan bir bitki. Tabii ki bir de güzellik kaynağı. Japon kadınlar, saç bakımları için bu bitkiyi sıklıkla kullanıyorlar. Matcha, saç derisini beslemenin yanı sıra saçın sağlıklı şekilde uzamasına da yardımcı oluyor.

4. Çamur

4. Çamur

Bildiğiniz üzere Türkiye, birçok kaplıcayı içerisinde bulunduruyor. Kaplıcaların konumlandığı yerlerdeki çamur ve topraklar ise büyük bir mineral kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Kükürt bakımından da zengin bir içeriğe sahip olan çamur ve topraklar cilt lekelerinin temizlenmesi ve cildin ölü derilerden arınmasına büyük oranda yardımcı oluyor.

5. Kaktüs

5. Kaktüs

Dikenli bir bitki güzelliğe nasıl katkı sağlayabilir diye düşünüyor olabilirsiniz. Ama hemen ön yargılı olmayın ve dinleyin. Kaktüs, Meksika'da en sık görülen bitkilerden biri. Kadınların bu bitkiyi kullanma nedenleri ise cildi nemlendirmek. Çünkü kaktüsler içerisinde birçok vitamin ve mineral barındırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Zeytinyağı

6. Zeytinyağı

Zeytinyağı Yunanistan'daki kadınların en sık kullandığı güzellik ürünlerinden bir tanesi. Nedeni ise zeytinyağının cildi beslemesi ve cilde parlaklık kazandırması.

7. Limon otu çayı

7. Limon otu çayı

Limon otu çayı Tayland'ın en sık kullandığı güzellik ürünlerinden biri. Limon otu çayının özellikleri ise uyku problemlerine ve strese karşı faydalı olması. Kadınların bu çayı sıkça kullanma nedeni ise limon otu çayının ağız ve diş sağlığını olumlu şekilde etkileyen özellikleri bulunması.

8. Zerdeçal

8. Zerdeçal

Zerdeçal Hint kadınlarının en büyük güzellik sırları arasında yer alıyor. Peki neden diyecek olursanız zerdeçal maskeleri sağlıklı cilde sahip olmak için en sağlıklı ve etkili yöntem. Bu da Hindistan'da yaşayan kadınların zerdeçalı sık sık kullanmalarına neden oluyor.

9. Shea yağı

9. Shea yağı

Afrika birçok egzotik bitkiye ev sahipliği yapıyor. Bu bitkilerden bir tanesi de shea ağacı. Bu ağaç özellikle Doğu Afrika'da yetişiyor. Afrikalı kadınların gözdesi olan shea yağı, içerisinde birçok vitamin ve mineral bulunduruyor. Cilde sağladığı faydalar ise saymakla bitmiyor ancak biz hemen birkaç tanesini sayalım. Shea yağı cildin kuruluğuna, ciltteki sivilcelere, yanıklara karşı büyük faydalar sunuyor.

10. Pirinç suyu

10. Pirinç suyu

Pirinç suyu çok uzun zamanlardan beri Çinli kadınların kullandığı en önemli güzellik ürünlerinden bir tanesi. Pirinç suyu hem saç uzatmaya hem de cildin daha genç bir görünüme kavuşmasına yardımcı oluyor. Bu nedenle de Çinli kadınlar hem saçlarını hem de yüzlerini pirinç suyu ile yıkamayı tercih ediyorlar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın