Görüş Bildir
Haberler
Yorgunluk ve Yaşlanma Karşıtı Bir Bakım Rutini Oluşturmak İsteyenlerin İzleyebileceği 10 Adım

Yorgunluk ve Yaşlanma Karşıtı Bir Bakım Rutini Oluşturmak İsteyenlerin İzleyebileceği 10 Adım

Yaşımız ilerledikçe cildimiz de bizle beraber yaşlanıyor. Yaşlanmanın etkilerinden korunmak için erken yaşlarda bir bakım rutini oluşturmak gerek. Yaşlanma ve yorgunluk karşıtı bakım rutini adımlarını merak ediyorsanız içeriğe buyurun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bakım rutininin ilk adımı cildi derinlemesine temizlemek. Cildinizde biriken kir ve kalıntılardan kurtulmak için cildinizi düzenli olarak temizlemeniz gerekiyor.

Yorgunluk ve yaşlanma karşıtı bir bakım rutini için cildin temizliği çok önemli. Cildinizi temizlik için hazırlanmış özel ürünlerle temizleyebileceğiniz gibi sabunla da temizlemeniz mümkün.

2. Cildi temizlemekten bahsetmişken makyajı temizlemeden yatılmaması gerektiğini de mutlaka söylemeliyiz.

Makyajın mutlaka gece yatmadan temizlenmesi gerekiyor. Makyajla uyumanın cilde verdiği zararlar saymakla bitmiyor. Cildinizde yaşlanma belirtileri görmek istemiyorsanız makyajla uyumamaya özen göstermelisiniz.

3. Cildi temizlemek kadar önemli bir diğer adım da cildi nemlendirmek.

Cilde kaybettiği nemi geri kazandırmak için iyi bir nemlendirici kullanılmalı. Cildinizi nemlendirerek yorgun görünümünü de azaltabilirsiniz. Cildiniz için kullanacağınız nemlendiricinin cilt tipinize uygun olanını seçmeye dikkat edin!

4. Haftalık uygulayacağınız peelinglerle cildiniz çok daha canlı!

Tıkanan gözenekler için peeling şart. Düzenli peeling yaparak cildinizi ölü derilerden arındırabilirsiniz. Cildinize parlaklığını geri kazandıracak peeling ile yaşlanma ve yorgunluk karşıtı bakım yapabilirsiniz.

5. Serumlar, yorgunluk ve yaşlılık karşıtı bakım rutininize mutlaka eklemeniz gerekenlerden.

5. Serumlar, yorgunluk ve yaşlılık karşıtı bakım rutininize mutlaka eklemeniz gerekenlerden.

Serumlar ile cildinizi gençleştirmeniz mümkün. Vitamin dolu bu serumlar sayesinde cildinizi destekleyebilirsiniz. Özel olarak yaşlanma karşıtı serumlardan alarak cildinize bir iyilik yapın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yaşlanma karşıtı bakımın olmazsa olmazlarından biri de güneş kremi kullanmak. Güneşin zararlı ışınları hem cildin kırışmasına hem de lekelere neden olabiliyor.

Cildi yaşlandıran en önemli etkenlerin başında güneş geliyor. Güneşin zararlı ışınlarından cildi korumak için hem yazın hem kışın güneş kremi kullanmak gerek. Cildinizi güneşten koruyarak daha genç görünmesini sağlayabilirsiniz.

7. Yaşlanmanın ve yorgunluğun en çok görüldüğü yer olan gözler için özel bir bakım gerekli.

Göz ve çevresinin bakımı için kullanabileceğiniz göz kremleri ile yaşlanmanın ve yorgunluğun verdiği etkileri azaltabilirsiniz. Göz altlarınızı nemli tutmaya yarayan bu kremler cildinizin dolgun ve sıkı görünmesini sağlıyor.

8. Maskelerin yaşlanma ve yorgunluk karşıtı bakım rutininizde mutlaka yer alması gerekiyor.

8. Maskelerin yaşlanma ve yorgunluk karşıtı bakım rutininizde mutlaka yer alması gerekiyor.

Cilt maskeleri hem cildi besliyor hem de bakım yapıyor. Her cilt tipi için ayrı olan maskelerden kendi cildinize uygun olanını tercih etmelisiniz. Bu maskeler ile kırışık ve yorgun görünüm son buluyor.

9. Cildi hareketlendiren yüz taşları ile cildiniz yepyeni olacak!

Jade roller, gua sha gibi yüz taşları veya masaj aletleri ile kan dolaşımı hızlanıyor. Yüzünüze uyguladığınız ürünlerin daha hızlı emilmesini de sağlayan bu aletler ile yüzünüz daha genç görünecek.

10. İyi bir uykunun cilt için ne kadar önemli olduğunu söylememize gerek yok. İyi bir uyku ile cildiniz çok daha güzel görünecek!

Cildiniz için tüm bakımları yaparken uykunuza da dikkat etmeniz gerekiyor. Uyku sırasında salgılanan hormonlar ile cildiniz daha parlak gözükürken esnekliği de artıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın