Görüş Bildir
Haberler
Hem Bedeninizi Hem Ruhunuzu Dinginleştirmenizi Sağlayacak 10 Spor

Hem Bedeninizi Hem Ruhunuzu Dinginleştirmenizi Sağlayacak 10 Spor

Ma Belle
08.03.2023 - 10:39

Kendimizi hem fiziksel hem de mental anlamda iyi hissetmek için başvurduğumuz ilk yollardan biri spor yapmak. Bize iyi gelen bir sporu hayatımızın içine dahil etmeyi başarabilirsek, hem vücudumuzun harcaması gereken enerji harcamış oluruz hem de ruhumuzun ihtiyacı olan dinginliği, atmış olduğumuz enerji ile elde ederiz. Olumsuz duygularla başa çıkabilmek için spor yapmaya ihtiyacımız vardır. Bu listemizde çeşitli sporları sizler için listeledik. Hazırsanız içeriğimize geçebiliriz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bitkinliğini hafifletmek istersen: Hatha Yoga

1. Bitkinliğini hafifletmek istersen: Hatha Yoga

Eğer bedeninin yorgun olduğunu düşünüyorsan ve ruhen de biraz dinginleşmek istiyorsan Hatha Yoga aradığın spor olabilir. Rahatlatıcı ve yavaş tempolu egzersizlere sahip olan Hatha Yoga ile kendini çok yormadan üstündeki halsizliği atabileceksin.

2. Öfke ile başa çıkabilmek için: Boks.

Öfke de üzüntü, mutluluk, kaygı ve stres gibi bir duygudur. Bu duyguyu her ne kadar kendi içimizde yaşayıp dışarıya yansıtmazsak ve bastırmaya çalışırsak, bize geri dönüşü zararlı olabilir. Öfkeli olduğumuzda bağırıp çağırarak veya bir şeyler kırarak sakinleşmeye çalıştığımız durumlar illaki olmuştur fakat bu insana hiçbir şey katmaz. Öfke kontrolünü dizginleyebilmenin en faydalı ve kısmen zararsız olan yollarından biri de boks yapmak. Evde tek başına bir kum torbası ile boks yapmaya başlayabilirsin, istersen profesyonel bir boks salonunda da eğitim alabilirsin.

3. Kaygıları azaltmanın en basit yollarından biri: Yürüyüş.

Spor ekipmanı olmadan yapabileceğin sporların başında doğal olarak yürüyüş gelir. Zahmetsiz ve en basit sporlardan biri olan yürüyüş, hem ruh sağlığına iyi gelecek hem de bedenen rahat hissetmeye başlayacaksın. Hem yürüyüş yaparken yeni yerler de keşfedebilirsin, fena mı!

4. Modunu anlık yükseltmek istersen: Koşu.

Eğer enerjinin düştüğünü fark ettiysen ve biraz silkelenmek istiyorsan koşu harekete geçmek için en uygun sporlardan biri. Koşu, özgüvenini yerine getirecek kaslarının çalışmasını sağlayacak. Bir sahil kenarı ya da parkta, bahçede veya koşuya uygun herhangi bir alanda harekete geç ve değişimi gör!

5. Koşuşturmaya kısa bir mola: Tai Chi

Günlük hayatın kaosundan ve koşuşturmadan uzaklaşmak, ruhuna ve bedenine vakit ayırmak için Tai Chi iyi bir seçenek olabilir. Eski Çin geleneğine dayanan bir dövüş sanatı olan Tai Chi ile öncelikle nefes egzersizleri ile kendini iyi hissetmeye başlayacaksın. Dilersen bunu bir alışkanlık haline bile getirebilirsin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. O zaman dans!

Koşuya çıkamıyorsan ya da diğer sporları yapmaya elverişli ortamlar bulamıyorsan, evde dans etmeyi deneyebilirsin. Her harekette özgürleştiğini, çalan müziğin ritmine göre farklı hareketler ile kendini iyi hissedeceğinden ve rahatlayacağından eminiz. O zaman, dans!

7. Esnemek ve rahatlamak için: Yoga.

Yoga yaparken çeşitli esneme hareketleri ile yorgun geçirdiğin zamanların yükünü hem vücudundan hem de zihninden atabilirsin. Belirli sporlar gibi çeşitli ekipmanlara ihtiyacın yok, sadece kendini rahat hissedeceğin kıyafetler ve fonda dinlendirici bir müzik eşliğinde yoga yapmaya başlayabilirsin.

8. Yoganın yakın akrabası: Pilates.

Yoga ile vücut eklemlerini rahatlatırken, pilates ile bu eklemlere bağlı kasları gevşetme ve rahatlama amaçlanır. Pilates ile hem zihnin ve bedenin arasındaki bağlantıyı hem de vücudundaki çeşitli kasları güçlendirebilirsin. Bu spor ile duruşunu daha iyi hale getirebilir ve özgüvenli hissetmeye başlayabilirsin.

9. Grup terapisi gibi: Tae Bo.

Adeta grup terapisine benzeyen Tae Bo ile içindeki enerjiyi eğlenceli bir şekilde dışarı atmaya hazır ol! Spor yaparken eğlenmek istiyorsan Tae Bo tam sana göre. Bu arada, bu sporu yaparken bağırmak stresi daha da azaltıyormuş...

10. Güzel havaların başrol kahramanı: Bisiklet.

Tam konsantrasyon isteyen her spor gibi bisiklet sürmek de çok düşünen beyni yavaşlatmak ve rahatlamak için bire bir. Endişe ve gerginlikten uzaklaşmak, yeni yerler keşfetmek ve bacak kaslarını güçlendirmek için bisiklet sürmeyi ihmal etmemelisin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın