Görüş Bildir
Haberler
Hem Alıcıların Hem Satıcıların Tüm Sorularına Cevap: Kargo Şirketleriyle Anlaşma Yapmanın Avantajları

Hem Alıcıların Hem Satıcıların Tüm Sorularına Cevap: Kargo Şirketleriyle Anlaşma Yapmanın Avantajları

Teknolojik gelişmeler insanların satın alma eylemlerinde birtakım değişiklikler meydana getirdi. Önceden bir ürünü almak için ilgili mağazaya gidilir, ürün incelenir ve ona göre satın alma eylemi gerçekleştirilirdi. Fakat şimdi her şeyi çevrimiçi olarak internet üzerinden satın alabilmek mümkün. Gelişen e-ticaret ile birlikte ürünlerin sahiplerine ulaşması için kargo şirketlerinin de önemi arttı. Eskiye oranla kargo operasyonunun daha fazla olduğu bu zamanlarda bu operasyonu sağlıklı bir şekilde yönetmek de oldukça güçleşti. Büyük özveri ve emek isteyen bu işlemler için kargo şirketleri teknolojinin ve lojistiğin her alanını etkin bir şekilde kullanmaya başladılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

E-ticaret kargo firmaları ile anlaşma yapmak hem satıcı için hem de alıcı için oldukça avantajlıdır. İnternet üzerinden ya da fiziksel mağazalardan alınan bir ürünün sahibine ulaşması için anlaşmalı kargo şirketleri ile gönderimini sağlamak maliyeti açısından oldukça uygundur. Müşteriler bir ürün satın alırken bu ürünlerin kargo ücretinin en az olduğu ya da hiç olmadığı siteleri tercih ederler. Bu yüzden e-ticaret siteleri ürünlerinin boyutuna, ağırlığına ya da diğer özelliklerine göre anlaşma sağladıkları kargo şirketleri ile gönderim sağlamaktadırlar.

1- Maliyet Avantajı Sağlaması

1- Maliyet Avantajı Sağlaması

E-ticarette ürünün kalitesinin yanı sıra maliyeti de satın alma kararını etkileyen bir faktördür. Özellikle kargo bedeli müşterilerin dikkat ettiği konular arasındadır. E-ticaret şirketlerinin kargo firmaları ile yaptığı anlaşma içeriğine göre müşterilerine ekstra avantaj sağlaması hem satıcı için hem de kargo firması için önem arz etmektedir.

  • Satışı gerçekleştirilen ürünlerin ağırlığı, boyutu ve türüne özel maliyet oluşturulması,

  • İnternet üzerinden gerçekleşecek satış işlemlerinde depo yerlerine yakın kargo firmalarının tercih edilmesi,

  • Kargo paketlerini belirli saatlerde kargo firmasının gelip alması,

  • Müşterilerin kargo detaylarını anlık takip edebilmeleri,

  • İade, değişim ya da diğer işlemler için anlaşmalı kargo firmaları sayesinde kolay işlem yapılabilmesi,

  • Kargo paketlerinin içeriği daha iyi bilindiği için korunmasında özen gösterilmesi gibi birçok avantajı bulunmaktadır.

2- Kurumsal Düzeyde Muhatap Bulunması ve İlişki Geliştirilebilmesi

2- Kurumsal Düzeyde Muhatap Bulunması ve İlişki Geliştirilebilmesi

Kargo gönderimleri hem bireyler hem de kurumlar için ciddi bir mesai oluşturmaktadır. Bireysel kargolardan büyük şirketlerin kargolama işlerine kadar özenli bir şekilde kontrol ve takibinin yapılması gerekmektedir. Buna ek olarak bir sorunla karşılaşılması durumunda muhatap olabilecekleri insanlar ile iletişim içerisinde olmaları insanların alışveriş deneyimlerini etkilemektedir. İyi bir kargo deneyimi için insan ilişkilerine verilen öneme özen gösterilmelidir. Kargo gönderimi ve teslimat sürecinde iletişimi her zaman ön planda tutan Sendeo, 7/24 hizmet anlayışı ile taleplere hızlı bir şekilde çözüm sunmaktadır.

3- Cari Hesap Takibi ve Mutabakatın Kolaylaşması

3- Cari Hesap Takibi ve Mutabakatın Kolaylaşması

İşletmelerin kargo şirketleri ile anlaşma yapmasının en büyük avantajlarından biri de cari hesap takibinin mümkün olmasıdır. Böylelikle kargo şirketi ile e-ticaret şirketleri arasındaki muhasebe işleri daha kolay ve hızlı şekilde gerçekleşecektir. Özellikle büyük işletmelerin hesap kalemlerini kontrol etmek için bu tür anlaşmalar oldukça önemlidir.

4- Veri Entegrasyonu ve Gönderi Takip Sistemleri

4- Veri Entegrasyonu ve Gönderi Takip Sistemleri

İnternet üzerinden bir satın alma gerçekleştirildiğinde ürünün paketlenip kargoya teslim edilmesinden sonra müşterilerin sıkça merak ettiği durum kargo firmasının ürünü ne zaman teslim edeceğidir. Bu yüzden satıcı tarafından gönderilen kargo takip numarasının kargo firmasının web sitesindeki ilgili yere yazılarak sorgulatılması ile kargo durumu takip edilebilir. E-ticaret firmaları ve kargo firmalarının eş zamanlı yürüttükleri veri entegrasyonu her iki taraf için de güvenli alışverişin ve kargo operasyonunun işleyişi açısından oldukça önemlidir. Kargo firmasının gönderiyi ne zaman teslim aldığını, alıcıya tahmini teslim süresinin ne olduğunu, gönderinin anlık durumunu yansıttığı gönderi takip sistemleri vardır. Her kargo firmasının kendine özel oluşturdukları bir kod ile müşteriler kolayca kargo durumlarını öğrenebilir ve merak ettikleri soruları cevaplandırabilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Kargo Şirketlerinin Göndericiye Karşı Sorumlulukları

Kargo Şirketlerinin Göndericiye Karşı Sorumlulukları

E-ticaret şirketleri ile anlaşma yapan kargo firmalarının göndericilere karşı birtakım sorumlulukları vardır. Gönderinin teslim alınmasından teslim edilmesine kadar geçen sürede bu sorumluluklar yerine getirilmelidir. Eğer bu sorumlulukların bir veya birkaçında aksaklık meydana gelirse gönderi ile ilgili tüm sorumluluk kargo firmasına ait olacaktır. Kargo şirketinin göndericiye karşı sorumluluklarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Gönderilmek istenen kargo, firma yetkilileri tarafından teslim alındığı zaman göndericiye “Ambar Tesellüm Fişi” verilmesi. Bu fiş üzerinde kargonun içeriği, işlem saati, ağırlığı ve adres bilgileri gibi bilgiler yer alır.

  • Teslim alınan kargo ile ilgili fatura ve irsaliyelerin düzenlemeleri,

  • Anlaşmalı oldukları ölçülere göre fiyatlandırmasının yapılması,

  • Son olarak alıcıya kargo teslim edilene kadar gönderinin korunmasını sağlamak en temel sorumluluklar arasında yer alır.

Kargo Şirketlerinin Alıcılara Karşı Sorumlulukları

Kargo Şirketlerinin Alıcılara Karşı Sorumlulukları

Kurumsal kargo firmalarının temel görevi, teslim aldıkları kargo paketlerini sahiplerine teslim etmektir. Bu yüzden kargo şirketlerinin alıcılara karşı birtakım sorumlulukları vardır. Öncelikle aldıkları kargo paketlerinin veri girdilerini düzenli olarak yapmalıdırlar. Veri girdileri sayesinde alıcı kargosu hakkındaki tüm detayları gönderi takip sisteminden takip edebilecektir. Kargo paketinin içeriği ne olursa olsun teslim süresine kadar korunma sorumluluğu kargo firmasına aittir. Ayrıca taşıma aşamasındaki her işlemde kırılma ya da bozulmalara karşı özenli ve dikkatli olmaları gerekmektedir. Kargo firmalarının teslim için belirttiği yasal bir süre vardır. Genellikle 1-3 iş günü olarak belirlenen bu süre içerisinde kargonun alıcıya teslim edilmesi gerekmektedir. Ek olarak firma yetkililerinin gönderi ile ilgili bilgileri alıcı dışında kimseye vermemesi ve alıcının talimatı olmadan kargo paketlerinin başkalarına teslim edilmemesi de sorumluluklarından biridir. Bu sorumluluklardan en az birinin yerine getirilmemesinden kaynaklanan problemlerde yasal sorumluluk kargo firmasına ait olacaktır.

Bir Kargo Şirketiyle Görüşürken Hangi Soruları Sormalısınız?

Bir Kargo Şirketiyle Görüşürken Hangi Soruları Sormalısınız?

Bir kargo şirketi ile anlaşma yapmak için görüşme yaparken belli başlı soruları sorarak işleyiş hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu soruların doğru ve açık bir şekilde sorulması gerekir. Her detayın incelenmesi, hem e-ticaret şirketinin hem de kargo şirketinin anlaşmanın bütün gerekliliği hakkında bilgi sahibi olması açısından önemlidir. Kargo şirketlerine sorulması gereken sorulardan bazıları şunlardır:

  • Kargo paketlerinin ağırlıklarına ve boyutuna göre fiyatlandırması nedir?

  • Paketlerin kargo şubeleri tarafından teslim alınması mümkün müdür?

  • Kargo paketleri alıcılara kaç gün içerisinde teslim edilir?

  • Hasar gören, kırılan gönderilerin sorumluluğunu alırlar mı? Bu aksilikleri gidermek için neler yapmaktadırlar?

  • Her gönderi için düzenli olarak kargo takip numarası ve gönderi girdileri oluşturuluyor mu?

  • Km uzaklığına göre gönderi teslim süresi ve fiyatlandırması değişebiliyor mu?

Kargo Kuruluşlarının Güvenilir Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Kargo Kuruluşlarının Güvenilir Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Bir kargo firmasının güvenilir olup olmadığını anlamak için deneyimlerine bakılır. Kargo firmasının faaliyet gösterdiği zaman zarfında yaptığı işlerindeki dikkat ve özen firmanın güvenilir olduğunu anlamak için bir ipucudur. Daha sonra kargo firması ile ilgili müşteri yorumları da incelenmelidir. Müşteriler tarafından kargo firmasına gelen şikayet ve tavsiyeler o kargo kuruluşu ile çalışabileceğinizi anlamanıza yardımcı olacaktır. Son olarak kargo firması ile görüşme sırasında sorduğunuz sorulara firmanın verdiği cevaplar, sizlerle olan iletişimleri ve gelen yorumlara yaptıkları geri dönütler güvenilir olup olmadığını anlamak için yeterli olacaktır.

Kurumsal Kargo Anlaşması Yapmak Size Ekstra Neler Sağlar?

E-ticaret ile uğraşanların kurumsal kargo anlaşması yapması, hem iş gücünün azalması hem de maliyetin hesaplı duruma gelmesi açısından önemlidir. Gönderilerin anlaşmalı oldukları kargo firması tarafından teslim alınması şirketler için hem zamandan hem de işçi sayısından tasarruf sağlar. Ayrıca kargo anlaşması yaparak gönderi ödemelerinin standart ücretlendirmeler ile değil de anlaşılan ücretlendirmeler ile yapılması da ekstra avantaj sağlayacaktır.

Kargo Şirketleriyle Görüşürken Sormanız Gereken Sorular

Bir kargo şirketi ile görüşürken öncelikle ürünün en iyi şekilde tüketiciye nasıl ulaşacağına, hangi dağıtım kanalları kullandığına dikkat etmelisiniz. Mümkünse kargo şirketlerinin anlaşmalı olduğu markalardan örnek vermesini isteyerek daha önce tüketicilerin o kargo şirketi ile sorun yaşayıp yaşamadığını öğrenebilirsiniz. Bir sonraki aşamada sorulması gereken soru fiyatlandırma sistemleridir. Piyasa şartlarını inceleyerek en makul ve en iyi hizmeti veren kargo firması ile anlaşma sağlamalısınız. Bu yüzden kargo şirketine sorulacak sorular ürünün süreci, dağıtım fiyatı, müşteri ilişkilerinde nasıl olunduğu, iletişim kanallarının güçlü olup olmadığı gibi sorulardır.

Bir Kargo Şirketini Güvenilir Bir Partner Kılan Detaylar

Bir Kargo Şirketini Güvenilir Bir Partner Kılan Detaylar

Kargo şirketi ile e-ticaret şirketi arasındaki iş ilişkisinin güvenilir olması işin işleyişi bakımından önemlidir. Her iki taraf da diğer tarafın işini kendi işi gibi benimser ve bu özenle çalışma gösterirse iki taraf da kazanç sağlayacaktır. Kargo operasyonu sırasında gönderilen ürünlerin korunmasının sağlanması için gerekli özenin ve dikkatin verilmesi düzgün bir imaj sergilemesini sağlar. Kurumsal imajın yüksek olması hem bu anlaşmalarda hem de gelecek diğer anlaşmalarda kar elde edilmesini sağlayacaktır.

Kurumsal Bir Organizasyon ve Sermaye Yapısına Sahip Olması

E-ticaret yapıyorsanız ilk olarak ürününüzün ve hizmetinizin en iyi şekilde tüketiciye nasıl ulaştığına dikkat etmelisiniz. Performansınız piyasanın üstünde dahi olsa kurumsal bir yapıya sahip olmayan bir işletmenin tam anlamıyla müşteri memnuniyeti sağlaması zor olabilir. Bunun sebebi ise ürünün tüketiciye kadar olan yolculuğunda ciddi bir şekilde organize edilmesinin zorluğudur. Kurumsal şirketlerin çoğu bu işi en iyi yapanlardır. Bunun altında ise sermaye yapısını kontrol etmedeki performansları yatmaktadır.

Dağıtım Ağı Yaygınlığı, Her Bölgede Faaliyet Gösterebilmesi

E-ticarette bölge kısıtlamasının olmaması önemlidir. Ülkenin her bir bölgesinden ürünlerini sipariş edebilecekleri bir şirket kurmak için en önemli paydaşlardan bir tanesi de kargo firmalarıdır. Kargo firmalarının geniş dağıtım ağı sayesinde her konumdaki müşterilerinin taleplerini karşılayabilir olmaları hizmet kalitesi açısından büyük öneme sahiptir.

Teknolojik Altyapısı ve Takip Edilebilirliğinin Kolay Olması

Gönderi durumunun, araç takibinin yapılabilir olması müşteriler tarafından kargo firmasının seçilmesinde büyük rol oynar. Belirsizliğin içerisinde bir alışveriş deneyimini hiç kimse yaşamak istemez. Teknoloji kullanılarak gerek satın alma işlemini gerçekleştirdikleri e-ticaret siteleri üzerinden gerekse kargo firmalarının web sitelerinin ilgili bölümleri üzerinden kargo ile ilgili son durumun öğrenilmesi hem gönderici hem de alıcı açısından gereklidir.

Müşteri Destek Sistemlerinin Gelişmiş ve Sistematik Olması

Kargo takibi ya da herhangi bir sorunda ulaşabilecekleri ve çözüm odaklı müşteri destek sistemlerinin olması kargo firmalarına avantaj sağlayacaktır. Çeşitli nedenlerden dolayı iade süreçlerinde, kargo taşıma sırasında kaynaklanan sorunlara ya da teslim süresinde adreste bulunmama gibi durumlarda kargo görevlisine haber edebilecekleri bir müşteri hizmetlerinin olması gerekir. Bu şekilde kargo operasyonu sırasında oluşabilecek aksilikler önlenebilir ve işleyişin sorunsuz devam etmesi sağlanabilir.

Hızlı ve Pratik Teslimat Sunması

Bazı zamanlarda müşteriler kargo teslim zamanlarında müsait olmayabilir. Bu durumlarda hem kargo çalışanlarının hem de müşterilerin işlerini kolaylaştırmak için hızlı ve pratik teslimat fikirleri geliştirilmelidir. Bu fikirlerden birkaçı şunlardır:

  • Kapıda teslimlerde bilgi paylaşılmadan alıcıya gönderilen kısa kodlar ile siparişin teslim edilmesi,

  • Kargo otomatları kullanılarak 7/24 teslimatın yapılması,

  • Kargo teslimat noktaları oluşturulması gibi pratik teslimler ile hem kargo çalışanlarının işlerini kolaylaştıracak hem de müşterilere yardımcı olacak seçenekler sunulmalıdır.

Gelişmiş bir e-ticaret ağına sahip şirketlerin kargo firmaları ile yapacakları yeni iş anlaşmaları büyük avantajlar sağlayacaktır. İşleyişin hızlı ve kaliteli bir şekilde devam etmesinde ve olası sorunların en aza indirgenmesinde bu ortaklığın payı büyüktür. E-ticaretin gelişmesinde önemli bir rol oynayan kargo firmaları şirketlerin en büyük destekçileridir. Siz de kurumsal olarak kaliteli bir hizmet almak ve başarıya ulaşmak için Sendeo’lu olabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın