Görüş Bildir
Haberler
Hedefinize ulaşmak için izlemeniz gereken 5 basit adım

Hedefinize ulaşmak için izlemeniz gereken 5 basit adım

Son derece üretken girişimcilerin, nasıl başarıya ulaştıklarını anlamaya çalışmak hiç de zor değil. Yöntemleri aslında çok açık. Doğru yaklaşımı sezdiğiniz takdirde, amaçlarınızı gerçekleştirmek için çok hızlı yol katedeceksiniz.

İyi bir hedef belirleme ve üzerine hipotezler geliştirme, hedefe ulaşmak için yapılması gerekenlerden daha kolay gelir. Başarılı girişimcileri ve izledikleri yollar incelendiğinde 5 basit adımla karşılaşıyoruz.

İşte hedefinize ulaşabilmek için kayıtsız kalmamanız gereken 5 basit adım:

Hedeflerinizi Küçültün:

Çok büyük hedefleriniz olabilir. Vizyonunuz da çok geniş olabilir. Hedeflerinizi küçülterek büyük hedefinize yaklaşmayı deneyin. Başta imkânsız görünen amacınıza, küçük hedeflerin birleşimiyle adım adım ulaşmanız çok kolay olacaktır. Motivasyonunuz için ufak başarılar gerekli, unutmayın. Unutmayın, büyük hedeften vazgeçmenizi değil, sadece büyük hedefe ulaşabilecek küçük hedeflerle ilerleme de kaydetmeniz gerektiğini açıklamaya çalışıyorum.

Makul Olun:

Yeni girişiminizle ilk 1 yıl içinde milyon dolarlarla tanışmak isteyeceksiniz. Çünkü bu zamana kadar takip ettiğiniz girişimlerde büyük rakamlar duymuştunuz. Unutun! Planladığınız rakamları düşük tutun, kazanılabilir ve inanılabilir olsun. Ve planladığınız “küçük rakamları” elde ettiğinizde girişiminiz gözünüze daha gerçekçi gelecek ve iyi hissettirecektir.

Bu küçük ve gerçekçi hedefler, size çok daha büyük fikirler verecektir.

Hedefinizi Anlatın:

Hedefinize ulaşmak için doğru desteği elde etmek yolculuğunuzu çok keyifli hale getirecektir. Başarınızı destekleyecek ve size katılacak insanlara anlatmak isteyeceksiniz. Başkalarıyla paylaşmanız kendinizi çok daha sorumlu hissettirecek ve amacınıza ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Ölçülebilir Olun:

Küçük eylem planlarınızı izlenebilir / ölçülebilir hale getirin. Büyük resmi görmek için daha verimli ve sağlıklı ilerleyebileceksiniz. Örneğin hedeflediniz küçük rakamları kazanmak için iş modelinizi takip edin, ölçümleyin. “Planladığınız tutara ulaşabiliyor musunuz”, “daha kolay nasıl kazanabilirsiniz” sorularının cevabını öğrenmek çok kolay olacaktır. Böylece izlediğiniz yolu değiştirme şansınız olacaktır.

Eğlenceli Olun:

Hedeflerinizle karşılaşmanız halinde, mutlaka zaferinizi kutlamanın yollarını da bulun. Böylece başarılarınız daha anlamlı hale gelecektir. Herhangi bir hedefe onu sadece elde etmek için odaklanmayın; yaşamınızın bir parçası olacağı için eğlenme aracı haline getirmeyi ihmal etmeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0