Görüş Bildir
Haberler
Hayallerinin Önündeki Engel Ne?

Hayallerinin Önündeki Engel Ne?

A. Ece
20.07.2020 - 16:15

Engellerin üstesinden gelelim mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle cinsiyetini öğrenelim...

2. Peki kaç yaşındasın?

3. Ne sıklıkla hayal kurarsın?

4. Hayallerine karşı yaklaşımın nedir?

5. Hayallerin toplumla çelişiyor mu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hayallerine ulaşmak için ne yapıyorsun?

7. Kurduğun hayaller şimdi sahip olduğun şeylerden ne kadar farklı?

8. Geleceğini hayal ettiğinde kimleri yanında görmüyorsun?

9. Gerçekleşmeyen hayallerin için başkalarını suçlar mısın?

10. Hayallerin için bile vazgeçemeyeceğin tek şey nedir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sen sıkı sıkıya bağlı olduğun hayallere sahip değilsin...

Hayallerin bir türlü gerçekleşmiyormuş gibi gelebilir ancak gerçek şu ki, sen sıkı sıkıya bağlı olduğun hayallere sahip değilsin. Daha çok seni mutlu eden her şeyin hayalini kuruyor ve hayata karşı beklentilerini karşılığı olmadığı halde yükseltiyor, kendini üzüyorsun. Hayallerini gerçekleştirebilmek için öncelikle sağlam hayaller kurmalı, bunun için de önce kendini iyice tanımalısın. Sonra kendine bir yol çizip küçük büyük hayallerine giden yolda yürümek daha da kolay olacaktır.

Hayallerinin önündeki en büyük engel sensin...

Sen kendine çelme takanlardansın. Kafanın içinde sürekli daha iyi bir yaşamın, daha huzurlu günlerin hayali dönüp duruyor; aslında oraya nasıl ulaşacağını da biliyorsun. Ama sabırsızlığın ve karamsarlığınla olabilecek şeyleri de geciktiriyorsun. Kendi gücüne engel oluyor, yoluna çukurlar kazıyorsun. Kendine bu kadar yüklenmemeni, olasılıklarla ve acılarla yüzleşmeni, hayatta her şeyin mümkün olduğunu fark etmen senin yararına olacaktır. Böylece hayatın gerçeklerine kafanı takmadan daha şeffaf bir düşünce akışına sahip olabilir, bu yolda yürürken izlemen gereken adımları daha net seçebilirsin. Ama önce kendini kabullenmeli, kendin için uğraşmalısın. İlk ve en büyük hedefin, kendini olmak istediğin insan haline getirmek olmalı.

Koşullar hayallerinin gerçekleşmesine izin vermiyor...

Sen aslında mümkün hayaller kuruyor, peşlerinden de yılmadan, yorulmadan koşturuyorsun. Ama kurduğun hayaller dünyanın sana sunduğu olanaklara takılıyor, çünkü içinde bulunduğun koşullar hayallerinin sığması için yeterince büyük değil, sana ihtiyacın olan alanı sağlamıyorlar. Bu yüzden sık sık çaresiz hissedip kafa karışıklığı yaşasan da, günün birinde sana ihtiyacın olan imkanı sağlayacak bir noktaya ulaşabileceğini, o noktayı uzanıp kapabileceğini umuyoruz.

Çevren hayallerinin önündeki engel...

Senin hayallerine engel olan şey maalesef çevren. Henüz hayallerini anlayacak, onlara destek olacak ve engeller koymayacak bir çevre edinmemişsin kendine ya da sahip olduğun çevrenin bir kısmı geri kalanına göre ağır bastığı için sana engel oluyorlar. Hayallerini anlatıyorsun, anlaşılmıyorlar. Oysa biliyorsun ki bu dünyada aynı hayalleri sadece sen kurmuyorsun, sadece sana engel olanlarla aynı pencereden bakmıyorsun hayata. Sana engel olanların kimi senin seçiminle hayatında, kimini seçme şansın hiç olmamış. Ne olursa olsun bir noktada hayallerin ve çevren arasında kalmaman çok zor. Ya kabul görmek için çabalayacaksın ya da acısına katlanıp yalnızca hayallerine sarılacak ve yoluna devam edeceksin. Gerçek şu ki, her türlü canın biraz acıyacak :) Hayat bu, olsun.

Bu testler de ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
169
66
59
29
18
17
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Duygusal Panda

Hiç çözmeden söyleyim hayallerimin önündeki tek engel PARA

AprilZoom

Çabalamak falan hikaye. Hayaller ümit etmekle ilgili, ümit edeceğin bir durum yoksa hayal de kurmuyorsun. Olduğu gibi yaşıyorsun.

Aymira Ay

Çevren hayallerinin önündeki engel... Ne kadar da doğru )