Görüş Bildir
Haberler
Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde En Az 80 Hasta Ölüme Terk Edilmiş

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde En Az 80 Hasta Ölüme Terk Edilmiş

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım hemşiresi olarak görev yapan Abdullah Gül, deprem sonrası 80 hastanın ölüme terk edildiğini öne sürdü. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Halk Tv'den İsmail Saymaz, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılırken Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) üyesi sağlıkçıların, hastanenin bulunduğu konumunun deprem riskli olduğunu belirtip 'Birinci derece deprem riski olan bu noktaya hastane yapılması hem maliyeti katlar hem de can kaybı olur” diye uyardığını aktardı. Saymaz şunları kaydetti:

'O tarihte eylemleri düzenleyenlerden Abdullah Gül, açılmasını protesto ettiği Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 2019’da yoğun bakım hemşiresi olarak atandı.

BASK’a bağlı Birlik Sağlık Sen temsilcisi olan Gül, depremden dört saat öncesine kadar nöbetteydi. Hemşire, sarsıntıya evde yakalanırken, hastane de kullanılamaz hale geldi. Duvarlar çatladı, zemin göçtü ve asma tavanlar çöktü. Yıkım bu kadarla sınırlı kalmadı.

Önceki gün Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde ölüme terk edilen ve oksijen verilmediği için can veren çocuğun görüntüsünü yayınlamıştım. Meğer o tek değilmiş!

Gül’e göre acil serviste, ikinci ve üçüncü katta 14’ü çocuk, 112 yoğun bakım yatağı vardı. Depremden sonra görevliler 28 hastayı çıkardı. Ancak Gül, dördü çocuk olmak üzere en az 80 hastanın içeride öldüğünü öne sürüyor. Sistemine girilmediğinden kesin rakamın verilemediğini söylüyor.'

"Tekerlekli sandalyede öldüklerini görmüşler"

"Tekerlekli sandalyede öldüklerini görmüşler"

Saymaz'ın aktardığına göre, Gül şu bilgileri paylaştı:

Elektrik eksiliyor. Jeneratör devreye girmiyor. Oksijen sistemi patlıyor. Oksijen sistemi olmadığı zaman hastanın yaşama ihtimali yok. 15-20 dakika sonra ölmeye mahkumlar. Arkadaşlar çıkarabilecek kadar hastayı çıkarıyor. Yukarı çıktıklarında artçılar oluyor. Üstlerine asma tavan düşüyor, geri iniyorlar. Su boruları da patlıyor. Acil servisteki arkadaşlar avludaki kantinde hastalara müdahale ediyor. Acile giremiyorlar. Sarsıntılar sürüyor. Müdahale edecek ortam yok.”

Saymaz, Gül'ün indirilen kimi hastaların, müdahale imkanı olmadığı için öldüğü iddiasında bulunduğunu ve “Hastaların acilde tekerlekli sandalyede öldüklerini görmüşler. Bunlar zaten entübe dediğimiz, makineye bağlı hastalar. Oksijen verilmediği için ölmüşler' dediğini kaydetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
22
19
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Öztürk

sorumlu kim varsa Allah en büyük cezayı verir inşAllah.

Merffy

Türk hukuku ve adaletinden o derece umudumuzu yitirdik ki bu dava da Allah'a kaldı...

biri

böyle bir durumda sağlam kalmasını beklediğimiz yegane bina hastanelerdir ama saolsun akp öyle güzel hastaneler yapmış ki ilk onlar yıkılıyor.

bahariye

rezilliklerin ardı arkası kesilmiyor daha neler var neler bizim asla öğrenemeyeceklerimiz... :( felaketin üstüne bir de böle acılar yaşatılar! :(