Görüş Bildir
Haberler
Hastalıkların Şekillendirdiği Hayatları Duygu Dolu Bir Anlatımla Sunan 35 Eşsiz Film

Hastalıkların Şekillendirdiği Hayatları Duygu Dolu Bir Anlatımla Sunan 35 Eşsiz Film

EC was here.
23.12.2017 - 15:30

Acı bir şekilde hayatın gerçeğidir hastalıklar, hayatımızı şekillendirirken duygu dolu öyküler çıkar ortaya. Bu filmler de bu öyküleri başarılı bir şekilde dile getiriyor. 

Ruhsal, zihinsel hastalıklar ve salgın temalı gerilim filmleri konu dışı tutulmuştur. Özetler beyazperde.com'dan alıntıdır, filmler IMDb puanlarına göre sıralandı. İyi seyirler... 🎬

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Kolera Günlerinde Aşk / Love in the Time of Cholera (2007)

35. Kolera Günlerinde Aşk / Love in the Time of Cholera (2007)

IMDb: 6.4

Kolombiya’da Büyük Savaş'ın hemen ardından yaşlı bir adam merdivenden düşer ve ölürken karısına olan büyük aşkını dile getirir. Cenazeden sonra adamın biri dul kalan kadını arar ve kadın onu reddeder. Olaydan 50 yıl geriye gideriz. O sırada bir Florentino Ariza adındaki telgrafçı çocuk Fermina Daza’ya aşık olur. Ariza kararlı ve ısrarcıdır. Sürekli yazar, serenat yapar, şiir düzer gibi aşktan söz eder. Babaları onları ayrı tutmaya çalışır ve bir süre sonra Fermina bu aşkı bir illüzyon gibi görmeye başlar. Çok geçmeden kültürlü bir fizikçi olan Urbino ile evlenir ve yıllarca Ariza hiçbir kadını sevmeden sürüyle kadının kollarında avunmaya çalışır. Urbino’nun düşüşünden sonra Ariza’nın umutları da bir yanılgı mıdır değil midir?

34. Patch Adams (1998)

34. Patch Adams (1998)

IMDb: 6.7

Patch Adams, hayatın herkese biraz takdim ettiği dertlerden pek de nasibini almamış olan bir adamdır. İyimserliği öyle bir noktadadır ki, bu, etrafındakileri rahatsız etmektedir. Günün birinde tıp fakültesindeki hocalarından biri sinirli bir tavırla palyaço olmasını önerir. Patch Adams buna sıcak bakar. Ancak öğrenim gördüğü okulu bitirerek bir doktor olmayı da istemektedir. Patch, birçok unvana aynı anda sahip olacağı ilginç bir yolculuğa çıkmak üzeredir.

33. Lorenzo'nun Yağı / Lorenzo's Oil (1992)

33. Lorenzo'nun Yağı / Lorenzo's Oil (1992)

IMDb: 7.2

7 yaşına kadar herhangi bir rahatsızlık belirtisi göstermeyen normal bir çocuk olan Lorenzo Odone’da bir süre sonra ani bayılmalar ve hafıza kayıpları baş göstermeye başlar. ADL adı verilen tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanan Lorenzo için doktorlar da en fazla birkaç yıl ömür biçerler.

Herhangi bir tıp bilgisi olmayan Augosto ve Michaela çifti çocuklarını kurtarmak için tüm zamanlarını tedavi konusunda bir umut bulmak için harcarlar. Yaptıkları araştırmalar sonucu hastalığın kandaki zararlı yağ asitlerinden olduğunu öğrenen çift, bir tedavi geliştirebilmek için her yolu denemeye başlar.

32. Aşk, Şimdi! / Now Is Good (2012)

32. Aşk, Şimdi! / Now Is Good (2012)

IMDb: 7.2

Tessa, lösemi hastalığına yakalanmış, gördüğü dört yıllık kemoterapi tedavisinin ardından doktorlar tarafından iyileşemeyeceği yönünde teşhis konulmuş gencecik bir kadındır. Ölümü kabullenen çaresiz Tessa son günlerini hastanede tedavi olarak ya da acı çekerek geçirmeyi istemez. Bu süreci sevdikleriyle birlikte olabileceği hayat dolu anlarla değerlendirmeye karar veren genç kadın ölmeden önce yapmak istediklerini sıraladığı bir liste hazırlamaya koyulur.

31. Sen, Sen Değilsin / You're Not You (2014)

31. Sen, Sen Değilsin / You're Not You (2014)

IMDb: 7.4

Filmde, kaba ve görgüsüz bir üniversiteli kızın (Emmy Rossum), ALS hastası bir kadın (Hilary Swank)'ın bakıcısı olması ve aralarında sonradan gelişen dostluk anlatılıyor. Filmin sloganı ise 'Hayat, bizi nefessiz bıraktığı anların çokluğuyla ölçülür.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu / The Fundamentals of Caring (2016)

30. Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu / The Fundamentals of Caring (2016)

IMDb: 7.4

Emekliye ayrılmış bir yazarın yaşadığı acılar ve kayıplar sonucu, yardıma muhtaç insanlara bakıcılık yapmaya başlamasını konu ediniyor. Bu süreç yazarın yaşama bakış açısında yeni bir perspektif geliştirmesine yol açar.

29. Kız Kardeşimin Hikayesi / My Sister's Keeper (2009)

29. Kız Kardeşimin Hikayesi / My Sister's Keeper (2009)

IMDb: 7.4

Fitzgerald çifti bir gün acı gerçeği öğrenir. Sara ve Brian Fitzgerald'a verilen kederli haber kızları Kate’in lösemi olduğunun bilgisidir. Çocuklarının sadece bir kaç yıl ömrünün kaldığı gerçeği çifti allak bullak etmiştir. Bunun üzerine çift Kate’e donör olması için Anna adında bir bebek sahibi daha olmaya karar verirler. İlk yaptıkları şey Anna’nın göbek bağından alınan kanı kullanmak olur. Yıllar geçtikten sonra artık Anna’dan Kate’e kemik iliği nakli yapılması gerekmektedir. 11 yaşındaysa, Kate’in böbrek nakline de ihtiyacı vardır. Bu olanların üzerine Anna, ailesinin onu bu amaçla kullanmasından dolayı onlara dava açar. Bu karar tüm aileyi parçalamıştır, çünkü Kate’e böbrek nakli yapılmazsa ölecektir.

28. Uzaktaki Anılar / A Walk to Remember (2002)

28. Uzaktaki Anılar / A Walk to Remember (2002)

IMDb: 7.4

Yaşadığı muhitin en gözde gençlerinden birisidir Landon Carter (Shane West)... Tabi bu 'güzide' adamın ailesinin o çevrenin en zengin ailelerinden birinin oğlu olması büyük ihtimalle şöhretinin de kökenini belirleyecektir. Ancak bu durum, dramatik bir şekilde değişecektir. Zira çevrenin en sevilen ve tanınan gençlerinden biri olan Carter, günün birinde içinde bulunduğu grubun başının belaya girmesi sonucunda bir ceza alacaktır. Ancak bu 'ceza', okulda sahnelenecek olan tiyatro oyununda görev alması biçiminde uygulanacağı için, adeta bir ödüle dönüşecektir. Çünkü burada karşılaşacağı sessiz ve çekingen bir kız olan Jamie’ye (Mandy Moore) aşık olması, çiftin romantik bir süreç yaşamasına olanak sağlar...

27. Şimdi Ya Da Asla / The Bucket List (2007)

27. Şimdi Ya Da Asla / The Bucket List (2007)

IMDb: 7.4

Bir hastalığın pençesinde iki ayrı hayatlardan gelen farklı insan. Her ikisi de hastane odasında kanser ile mücadelede. Önemli bir ortak noktaları var. Gerçeği farkındalar ancak hayatta daha yapmadıkları ve yapmayı istedikleri çok şey var. O halde bir liste çıkartmak gerek. Bu iki kafadar oturup hayat boyu yapmak isteyip de yapamadıklarının listesini çıkartarak yola koyulurlar. Böylelikle bu son evrede kendileri ile barışarak mutlu bir son yazacaklardır. Hastaneyi terk ederler ve omuz omuza çıktıkları bu anlam dolu yolculukta gülmenin tadını çıkartırken hoşgörüyü kucaklarlar.

26. Duvak / The Painted Veil (2006)

26. Duvak / The Painted Veil (2006)

IMDb: 7.5

Walter ve Kitty'nin bir süredir devam eden evlilikleri, Kitty'nin kendisini hiç mutlu hissetmemesi nedeni ile çatırdamaktadır. Mutsuzluğu, ilgisinin başka bir erkeğe kaymasına neden olur. Karısının sadakatsizliğini fark eden Walter, ondan intikam almaya kararlıdır. Ama bunu bildik yollardan yapmayacaktır. Çin'in ufak ve ölümcül kolera salgınından kırılan bir köyünde doktorluk yapmayı kabul eder. Kitty'nin ise onunla gitmekten başka şansı yoktur. Ölüm ve yaşam arasındaki sınırın incecik olduğu bu köye yaptıkları yolculuk, kendi ilişkileri için de bir dönüm noktası olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Unutma Beni / Still Alice (2014)

25. Unutma Beni / Still Alice (2014)

IMDb: 7.5

Alice Howland, Columbia Üniversitesi'nde ünlü bir dilbilim profesörüdür. Bir gün doktor muayenesinde kendisine Alzheimer'ın başlangıç evresinde olduğu teşhisi konur. Alice'in hayatı artık eskisi gibi olmayacaktır. Geçirdiği hastalık, eşi ve üç çocuğuyla birlikte sürdüğü hayata yeni bir gözle bakmasını sağlayacaktır. İnsan ilişkilerini sorgularken öte yandan da en genç kızıyla olan ilişkisiyle de onu yeniden kazanmak için mücadele verir. Alice, uzmanlaştığı bölüm gereği hayatı boyunca yeni şeyler öğrenmektedir ve bu yüzden hastalığını başta kabullenmek istemez. Manhattan sokaklarında kayboluşuyla durumu kavramaya başlayan Alice, zamanla Alzheimer'la mücadele etmenin yollarını arayacaktır.

24. Camino (2008)

24. Camino (2008)

IMDb: 7.6

Goya Ödülleri’nde En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Aktris ödülleri kazanan film 1985 yılında 14 yaşındayken kanserden ölen Alexia González-Barros’un gerçek yaşam hikayesinden esinlenerek uyarlanan filmin en dramatik sekanslarından birinde sarfedilen şu replik, filmin bütünündeki dramı aktarmaya yeter: 'Sevgili Jesus, kızım seni sevdiği kadar hiç kimseyi sevmedi.'

23. Ondan Uzakta / Away from Her (2006)

23. Ondan Uzakta / Away from Her (2006)

IMDb: 7.6

Elli yıllık evli çift Fiona ve Grant emekliliklerinden sonra şehirden uzakta sakin bir eve taşınırlar. Bu huzurlu hayatın üzerine Fiona’ya Alzheimer hastalığı teşhise konulmasıyla birlikte gölge düşer. Karısına bakamayacak kadar yaşlı olan Grant, Fiona’nın ısrarıyla bir bakımevine yerleştirilir. Bir ay sonra karısını ziyarete giden yaşlı adam, Fiona’nın eskisinden çok farklı bir yaşam sürdüğünü; daha önce hiç tanık olmadığı bir Fiona’ya dönüştüğünü fark eder.

22. Bensiz Hayatım / My Life Without Me (2003)

22. Bensiz Hayatım / My Life Without Me (2003)

IMDb: 7.6

Ann, sıradan yaşamının aniden tepetaklak olabileceğinin henüz ayırdında değildir. Daha 23 yaşında olmasına rağmen iki çocuğu vardır ve kocası ve çocuklarıyla bir karavanda hayat sürerler; hem de annelerinin bahçesinde. Ancak bir gün o meşum haberi alır: Kanser olmuştur. İki ay içinde yitip gideceği hayatına bir çeki düzen ve arada gönlünü kaptırdığı yakışıklı bir erkek ile yaşamak istediği aşkı sıkıştıracaktır. Bir liste yapacak ve hayata veda etmeden önce tüm yapmak istediklerini yazacaktır.

21. Philadelphia (1993)

21. Philadelphia (1993)

IMDb: 7.7

Eşcinsel olan yetenekli avukat Andrew Beckett, çalıştığı hukuk bürosunda AIDS olduğu fark edilince işten çıkarılır. Kendisine nedeninin AIDS olduğunu açıklamamalarına rağmen Beckett, nedenin bu olduğundan emindir ve bu hukuk bürosuna dava açmaya karar verir. Başvurduğu avukatlarca bir süre reddedildikten sonra, en sonunda Joe Miller'ı tutmayı başarır.

Miller ilk başta bu davayla ilgilenmekte isteksizdir; çünkü o bir homofobiktir ve Beckett'a karşı da ön yargılıdır. Fakat Beckett sayesinde zamanla ön yargılarını aşmaya ve korkularını yenmeye başlar. Beckett ise hayatı, gururu ve hakları için kıyasıya bir mücadeleye girmiştir ve adalet için savaşır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Yedi Yaşam / Seven Pounds (2008)

20. Yedi Yaşam / Seven Pounds (2008)

IMDb: 7.7

İzleyiciyi avucuna alan bir gizem ve şaşırtıcı bir aşk öyküsü sunan Seven Pounds/Yedi Yaşam hayat ve ölüm, pişmanlık ve bağışlama, yabancılar ve dostluk, aşk ve kefaret üzerine kışkırtıcı sorular soruyor ve insanların kaderlerini şaşırtıcı biçimde birbirine bağlayan şeyleri takip ediyor. 

Her şey yedi isimden oluşan bir listeyle başlıyor: Ben Thomas, Holly Apelgren, Connie Tepos, George Ristuccia, Nicholas Adams, Ezra Turner ve Emily Posa. Tek ortak noktaları, her birinin bir dönüm noktasına ulaşmış ve umutsuz derecede –maddi, manevi ya da tıbbi—yardıma muhtaç olmalarıdır.

Hiçbiri, Ben’in kefaret planını uygulamak için her birini teker teker seçtiğinden haberdar değildir. Ama hayat dolu bir kalp hastası olan Emily Rosa (Rosario Dawson), Ben’in olanaksız sandığı bir şey yaparak planın gidişatını değiştirir: Yakınlaştığı Ben’in dünyaya bakışını altüst eder.

19. Şansa Bak / 50/50 (2011)

19. Şansa Bak / 50/50 (2011)

IMDb: 7.7

Radyo programları için metin yazarlığı yapan 27 yaşındaki Adam, nadir görülen omurga kanserine yakalanmıştır. En iyi dostunun, annesinin ve kanserle mücadele derneğindeki terapistinin yardımlarıyla, Adam hayattaki en değerli şeyleri yeniden keşfedecektir... 

Gerçek bir hikayeden yola çıkılarak çekilen 50/50 adlı yapım dostluk, sevgi ve hayata tutunma üzerine mizahi bir yaklaşım getiriyor.

18. Her Şeyin Teorisi / The Theory of Everything (2014)

18. Her Şeyin Teorisi / The Theory of Everything (2014)

IMDb: 7.7

Film, modern bilim ve teknoloji tarihini değiştiren İngiliz fizikçi ve teorisyen Stephen Hawking'in hayatını ve karısı Jane Hawking ile olan ilişkisini, üniversite döneminden itibaren ele alıyor. Stephen Hawking Cambridge Üniversitesi'nin dehasıyla dikkat çeken bir öğrencisiyken 1965 ve 1991 yılları arasında evli kalacağı Jane Wilde ile tanışır. İkisinin mutlu birlikteliği, Hawking'e henüz 21 yaşındayken teşhisi konulan hastalıkla başka bir boyut kazanır. Tüm olasılıklara meydan okuyan çift evlenip çocuk sahibi olurlar. Yıllar Hawking'in hastalığını daha da şiddetlendirir ve sonunda ilişkilerinin sınırlarını zorlayan bir noktaya sürükler.

17. Hayat Çok Güzel / Chce sie zyc (2013)

17. Hayat Çok Güzel / Chce sie zyc (2013)

IMDb: 7.8

Gerçek yaşam öyküsüne dayandırılan filmde doğuştan beyin felçli Mateusz ebeveynlerinin ilgisi ve çabasına rağmen 'bitki gibi bir varlık' tanısı konduğundan sonuçta bir zihinsel özürlüler kliniğine yatırılır. Mateusz'un kendini ispat çabası sonuç verecek midir?

16. Kırık Çember / The Broken Circle Breakdown (2012)

16. Kırık Çember / The Broken Circle Breakdown (2012)

IMDb: 7.8

Elise ve Didier karakterlerindeki farklılıklara rağmen ilk görüşte birbirlerine aşık olurlar. Elise konuşkan ve çılgın bir kadınken, Didier daha içine dönük yalnız bir kovboydur. Elise dövmecilikle hayatını kazanan, inançlı ve ruhani bir karaktere sahipken, Didier ise hakikati tercih eden ve bir banjo grubunda müzisyenlik yapan bir ateisttir. Bu iki farklı karakter birbirlerini tamamlayıp, her günlerini hayatın son günü gibi dolu yaşayarak mutlu bir yaşam sürmektedirler. Ama küçük kızları Maybell altı yaşına geldiğinde ciddi bir hastalığın peçesine düşünce, aşkları ve ilişkileri de büyük bir sınavdan geçecektir. Kızlarının tedavi süreci ve beraberinde yaşananlar her ikisini de hayata dair ciddi sorgulamalara yöneltecektir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Ben, Earl ve Ölen Kız / Me and Earl and the Dying Girl (2015)

15. Ben, Earl ve Ölen Kız / Me and Earl and the Dying Girl (2015)

IMDb: 7.8

17 yaşındaki Greg Gaines'ın sosyalleşmeyle ilgili sorunları vardır, lise hayatını mümkün olduğunca görünmez bir tip olarak geçirmeyi planlamaktadır. Ancak annesinin hiç de bu durumu kabullenmeye niyeti yoktur. Annesi Greg'in yakın zamanda kanser teşhisi konulan sınıf arkadaşı Rachel ile arkadaşlık kurmasını istemektedir. Greg annesinin bu teklifini isteksizce kabul etmek zorunda kalır ve böylece iki genç arasında hayal bile edemeyecekleri bir dostluk başlar.

14. Uyanışlar / Awakenings (1990)

14. Uyanışlar / Awakenings (1990)

IMDb: 7.8

Oliver Sacks’ın kendi hayatını kaleme aldığı aynı isimli romandan sinemaya uyarlanan film, ömrünü bilime adayan asosyal bir doktorun, icat ettiği bir ilaç sayesinde değiştirdiği yaşamları anlatır. Nörolog Malcolm Sayer, yeni çalışmaya başladığı bir hastanede, daha önce görmediği tarzda bir hastalığa sahip bir grup hastayla karşılaşır. Bu insanlar uzun yıllardır hareket etmeden yatağa bağlı bir şekilde uyku modundadırlar. Doktor Malcolm bir konferans esnasında tanıtılan bir ilacın bu hastalığı da iyileştirebileceğini düşünür ve bu hastalar üzerinde uygulamaya başlar. Uyandırılıp hayata dönen ilk hasta Leonard Lowe olur.

13. Aynı Yıldızın Altında / The Fault in Our Stars (2014)

13. Aynı Yıldızın Altında / The Fault in Our Stars (2014)

IMDb: 7.8

16 yaşındaki Hazel üç yıldır tiroid kanseriyle boğuşmaktadır ve kanser akciğerlerine de sıçradığı için yanında bir oksijen tüpüyle gezmektedir. Kanserli hastalar için oluşturulan destek grubunun bir terapi seansı esnasında Augustus isimli bir gençle tanışır. Augustus da beyin tümörüyle savaşmış ve bu yolda bir bacağını kaybetmiştir. İkili birlikte zaman geçirdikçe birbirlerine aşık olurlar. Akciğer tedavisi için hastaneye yatırılan Hazel'ın yanından bir an dahi ayrılmayan Augustus, sevgilisinin çok istediği bir hayali gerçekleştirmek için onunla birlikte yola çıkar. Planlarına göre Amsterdam'a gidecek ve Hazel'ın en sevdiği yazar olan Peter Van Houten'i bulmaya çalışacaklardır...

12. Kelebeğin Rüyası (2013)

12. Kelebeğin Rüyası (2013)

IMDb: 7.9

Zonguldak'ta yaşayan iki genç şair; Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu, II. Dünya Savaşı'nın çetin koşullarına, yaşadıkları küçük madenci kentinden tanıklık etmektedirler.

1941 yılının Türkiye'sini,  II. Dünya Savaşı dönemi ve mükellefiyet günlerini yansıtan filmde ayrıca iki genç şairin hayatla ve aşkla olan mücadeleleri de ele alınıyor. Ayakları üzerine yeni yeni kalkan genç Cumhuriyet dünyadaki ciddi değişimlerle boğuşurken, sanata, edebiyata ve en çok da şiire gönül vermiş olan bu iki genç, aynı kıza sevdalanır. Bu aşk onların kalemlerini ve hayata dair olan inançlarını daha da güçlendirir ama hem kendi gelecekleri, hem de ülkenin ve dünyanın gidişatı iyi değildir.

11. Sol Ayağım / My Left Foot: The Story of Christy Brown (1989)

11. Sol Ayağım / My Left Foot: The Story of Christy Brown (1989)

IMDb: 7.9

İnsan doğuştan engelli olarak dünyaya gelse bile o engeli aşmanın ve imkansız denilen şeye hayat vermenin bir yolu mutlaka vardır. Bunun için gereken tek şey istektir. Christy Brown, beyin felçli olarak dünyaya gelir ve hiçbir zaman hareketlerini kontrol altında tutamaz. Ayrıca tüm yaşamı tekerlekli sandalyede geçer. Bir gün sol ayağının bu felçten etkilenmediğini keşfeder ve onunla hayata bambaşka bir biçimde tutunur. Bu onun için bir şanstır. Üzerinde çalışmaya başlar ve bu yolla kendi ruhunda saklı yeteneği açığa çıkartır. Sadece sol ayağını kullanarak yazdığı romanlar ve şiirler, onun İrlanda edebiyatının saygın isimleri arasına girmesini sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Aşk / Amour (2012)

10. Aşk / Amour (2012)

IMDb: 7.9

80'lerinde emekli ve eğitimli iki müzik öğretmeni olan Georges ve Anne, ilerlemiş yaşlarına rağmen geride kalan ömürlerini huzur ve mutluluk içerisinde geçiren bir çifttir. Ayrıca kendileri gibi müzisyen olan kızları Eva Avrupa'da onlarda uzakta ailesiyle yaşamaktadır. 

Yaşlı çiftin sakin hayatı bir gün Anne'in kriz geçirip, boyundan aşağısının felç olması ile altüst olur. Georges sevgili karısına elinden geldiğince iyi bakar ama onun da yapabilecekleri sınırlıdır. Üstelik Anne'in durumu git gide kötüleşmektedir. Georges çareyi en sonunda iki ayrı hemşire tutmakta bulur. Şimdi onca yıla yayılmış olan evlilikleri, bir kez daha bağlılık sınavı verecektir.

9. Not Defteri / The Notebook (2004)

9. Not Defteri / The Notebook (2004)

IMDb: 7.9

Yaşlılar için yapılmış bir bakımevinde yaşayan ve çevresindekiler tarafından 'Duke' diye çağırılan ihtiyar adam sararmış defterinde yazılı olan bir aşk hikayesini okumaya başlar. Hikaye 1940 yılında başlar. Güney Carolina'da yer alan Seabrook Adası'na Allie Hamilton isimli 17 yaşında bir genç kız gelir. Ailesiyle birlikte tatile gelen Allie, burada yaşayan Noah isimli bir gençle yakınlaşmaya başlar. Aralarındaki sınıfsal ve ekonomik farklılıklara rağmen birbirlerine duydukları hissi engellemez, doyasıya yaşamaya başlarlar. Ancak onları bekleyen ayrılık 2. Dünya Savaşı'nın kızışmasıyla birlikte gelmek üzeredir.

8. Cennet Yolcuları / Knockin' on Heaven's Door (1997)

8. Cennet Yolcuları / Knockin' on Heaven's Door (1997)

IMDb: 8.0

Kanser hastası olan Martin ve Rudi ismindeki iki genç adam, hastalığın ilerlemiş aşamasında olduklarını hastanede öğrenirler.

Bu talihsiz durumlarını alkolde boğmak istercesine içki içip son yolculuklarını deniz kıyısında yapmaya karar verirler.

Yolculukları için araç bulmaya karar vererek 60 model bir Mercedes'i çalıp yolculuğu başlarlar. Arabanın bir gangster çetesine ait olduğu ve torpido gözünde bir silah bulunduğunu öğrendiklerinde işler karışır.

7. Kelebek ve Dalgıç / Le scaphandre et le papillon (2007)

7. Kelebek ve Dalgıç / Le scaphandre et le papillon (2007)

IMDb: 8.0

43 yaşındaki Jean-Dominique Bauby, üç hafta süren koma halinden sonra gözlerini açmıştır. Bu mucizevi uyanış doktorlar tarafından şaşkınlıkla karşılanır çünkü Bauby fiziksel olarak hiçbir eylemi yerine getiremiyorken, beyin bölgesinde hiçbir sorun çıkmaz ve izleyici bu andan itibaren Bauby'nin iç sesiyle olaylara tanıklık etmeye başlar. Tek kontrol edebildiği organı sol göz kapağı olan adam bir mucizeye daha imza atarak insanlarla göz hareketiyle anlaşmaya, dahası hayat hikayesini anlatacağı kitabını yazmaya başlar.

6. Sınırsızlar Kulubü / Dallas Buyers Club (2013)

6. Sınırsızlar Kulubü / Dallas Buyers Club (2013)

IMDb: 8.0

Film, uyuşturucu bağımlısı ve HIV taşıyıcısı Ron Woodroof'un hayatından esinleniyor. Ron Woodroof'a 1986 yılında AIDS yüzünden 30 günlük ömür biçilir. Teşhiş sonrası FDA kurumundan yasal onaylı olarak kullanabileceği tek ilaç olan AZT'yi almaya başlayan Ron hızla ölümün eşiğine doğru sürüklendiğini fark eder. Çareyi ABD'de yasal olmayan ama dünyanın dört bir yanında bulunan, doğal ilaçlara başvurmakta bulur. Kendisiyle ilgilenen doktorlardan biri olan arkadaşı Eve Saks'ın da yardımıyla Ron farkıdna olmadan çevresindeki hastlar içinde bir iletişim ve satış ağı kurmuş olur. 'Dallas Buyers Club' olarak bilinen bu oluşum FDA'nın tedavisi yerine alternatif tıbbı tercih edenlerin çaresi olur ve dahası hastalar üzerinde onaylı AZT'den daha çok işe yarar. Fakat durum çok geçmeden fark edilir ve ilaç firmaları ve FDA Ron'a karşı büyük bir savaş açar. Film 30 günlük ömrü kaldı dendikten sonra kendi doğal yöntemleriyle 2191 gün daha yaşamayı başaran Ron Woodroof'un kişisel mücadelesine odaklanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Hatırlanılacak Bir Anı / Nae meorisokui jiwoogae (2004)

5. Hatırlanılacak Bir Anı / Nae meorisokui jiwoogae (2004)

IMDb: 8.2

Umutsuz bir aşkın peşine düşen ve sürekli yolları şaşıran bir kız, yine unutkanlık sonucu bir erkekle karşılaşır ve tesadüfler sonucu ona aşık olur. Biraz zorlamayla başlayıp, gerçek bir aşka dönüşen bu ilişki, zamanla gelişen umutsuz bir hastalığın kurbanı olacaktır. Ve aşkın tek besini anılar, yavaş yavaş silinir. anıların silinmesiyle korku başlar.

4. Fil Adam / The Elephant Man (1980)

4. Fil Adam / The Elephant Man (1980)

IMDb: 8.2

1880’ler Londra’sındayız. Şehrin sokaklarından süzülen kasvet ve karamsarlık, arka sokaklarda olup bitenleri belli eder nitelikte. Doktor Treves, isli sokaklarda gezindiği esnada gezici bir sirke rastlıyor. Önündeki kalabalıktan anlaşıldığı üzere içeride normal olmayan bir gösteri var... Ve bu normal olmayan gösterinin kahramanı, doğuştan engelli olan John Merrick. Annesi Merrick’e hamileyken bir fil tarafından saldırıya uğradığı söylenir bu sirkte. Doktor Treves ise hızlı bir hamleyle tedavi altına almak ister bu fil görünümlü adamı ve istediği gibi de olur. Her haliyle ürkütücü olan fil adamın bu korkunç görünümünün altında, gönlünde yatanlar ise zamanla dökülmeye başlar.

3. Yaşamak / Ikiru (1952)

3. Yaşamak / Ikiru (1952)

IMDb: 8.3

Kanji Watanabe, yıllardır aynı sıkıcı işte çalışan, hayatından hiçbir beklentisi olmayan, sıradan bir adamdır. Etrafında onu umursarmış gibi görünen bir oğlu bir de üvey kızı vardır. Karısı ise bu dünyadan ayrılmıştır. Bir süre sonra Kanji, kanser olduğunu öğrenir. Bu, uzun zamandır hiçbir şeyin değişmediği hayatında, taze bir yeniliktir. Kanji, bugüne kadar hiç sorgulamadığı hayatının onun için ne anlama geldiğini sorgulamaya başlayacaktır.

2. Babam ve Oğlum (2005)

2. Babam ve Oğlum (2005)

IMDb: 8.6

12 Eylül darbesinin yıktığı hayatlardan birinde yetişmektedir küçük Deniz. Annesini henüz doğmadan önce kaybetmiş, bir gazetede yazar olarak çalışan babası tarafından mütevazi bir evde yetiştirilmiştir. Babası dışında tanıdığı tek bir akrabası bile yoktur. Taki babası Sadık, bir gün Deniz'i şaşırtacak bir haberle gelene kadar... Deniz artık babasıyla birlikte, hiç görmediği dedesinin yanında, küçük bir kasabada yaşayacaktır. 

Köye vardıklarında Sadık yıllar önce küstüğü babasını ilk kez görüyordur. Aralarındaki bu küskünlük kolay kolay geçecek cinsten bir durum değildir. Sadık'ın dönüş sebebini anlamlandıramayan aile bir yandan çok mutluyken diğer yandan tedirgindir de. Zamanla Deniz bu hiç görmediği ailesine alışırken ve her şey düzelmeye başlamışken yaşanan bir dram herkesi derinden etkileyecektir.

1. Canım Kardeşim (1973)

1. Canım Kardeşim (1973)

IMDb: 8.8

Küçük Kahraman, ağabeyi ve ağabeyinin sadık arkadaşı Halit,birlikte yoksul ama neşeli bir hayat sürdürmektedir. Devamlı bir işleri olmayan ve günlerini daha çok aylaklıkla geçiren bu ikilinin tek amacı Küçük Kahramanın okuması ve hayatını kurtarmasıdır. Parasızlığa rağmen keyifli bir hayat geçiren bu küçük ailenin mutluluğu öğretmenin Kahramanla ilgili bir gerçeği ortaya çıkarmasıyla son bulur. Yapılan sağlık taramalarının ardından kan kanseri olduğu anlaşılan Kahramanın en büyük isteği ise bir televizyondur. Halit ve ağabey bundan sonra tüm güçlerini bir televizyon alabilmek için harcayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
35
20
9
6
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın