Görüş Bildir
Haberler
Hafta Sonları Alkol Satışının Yasaklanmasına Peş Peşe Tepkiler: 'Sizin Yaptığınızı 4. Murat Bile Yapmazdı'

etiket Hafta Sonları Alkol Satışının Yasaklanmasına Peş Peşe Tepkiler: 'Sizin Yaptığınızı 4. Murat Bile Yapmazdı'

İçişleri Bakanlığı genelgesinde yer almamasına sokağa çıkma yasağının olduğu geçtiğimiz hafta sonu tekel bayilerinin satış yapması engellendi. Bu karara tepkiler sürerken yasağın kapsamı genişledi. Ankara Emniyet Müdürlüğü hafta sonları market ve bakkallardan da alkol satışına izin verilmeyeceğini duyurdu.  

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı sırasında tekel bayilerinin alkollü içki satışı polis tarafından engellenerek, dükkanlar kapattırılmıştı. Bu gelişmenin ardından tekel bayilerinin İçişleri ve Ticaret bakanlıkları yetkilileriyle görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi. Bayiler bakanlık yetkililerine marketlerin içki satışı yapabildiğini ve bu durumun haksız rekabet yarattığını bildirerek, kendilerinin de içki satışı yapmasına izin verilmesini istedi.

İçişleri Bakanlığı ise çözümü alkol satışını yasaklamakta buldu. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün konuya ilişkin yazısı işletmelere gönderildi. 

Bu çerçevede satış ruhsatı olsa dahi hafta sonları 10:00-17:00 saatlerinde açık olan bakkal, market, süpermarket gibi yerler müşterilerine içki vermeyecek. Satış yapanlara ise idari para cezası uygulanacak.

"Bakanlık, kuruyemişçiyi açmak yerine marketleri de kapatıyor"

"Bakanlık, kuruyemişçiyi açmak yerine marketleri de kapatıyor"

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir koronavirüs salgını gerekçesiyle alkol satışına getirilen yasağa tepki gösterdi. Emir 'Hafta sonu alkol satışına yönelik alınan yasak kararının gerekçesi, kararın kendisi kadar vahim. Geçtiğimiz hafta kapatılan kuruyemişçiler, haksız rekabet olduğunu söylüyor. Bakanlık, kuruyemişçiyi açmak yerine marketleri de kapatıyor. 4. Murat bile sizin yaptığınızı yapmazdı' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP'li Ağbaba: "AKP'nin derdi virüs değil, yaşam tarzı"

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda geçtiğimiz hafta sonu genelgede yer almamasına rağmen alkol satışı yapan dükkanların kapatıldığını belirterek şunları kaydetti:

Bu dükkanlar hangi genelgeye dayanarak kapatılıyor?Kolluk kuvvetlerini zorlama yorumlarla esnafın karşısına dikmek nedir? İktidar -olmayan genelgeyle- haftasonu Tekel ürünlerinin satışını tümden yasaklıyor. Yüzbinlerce esnaf, çalışanları ve aileleriyle birlikte taş mı yiyecek?

AKP’nin derdi virüs değil, hayat tarzı! Tekel ürünlerinden yüzde 270’e varan oranlarda vergi alan zihniyetin seküler yurttaşları cezalandırdığı yetmemiş olacak ki şimdi bu kararla esnafları da cezalandırmaya çalışıyor. Salgının yayılmasının sorumlusu Tekel bayiler mi? Kuruyemişçiler mi? Salgın süreciyle zaten tükenen esnaf, bu kararla artık yok edilmek istenmektedir. Biz, bu akıl ve vicdan yoksunu anlayışa karşı tüm esnaflarımızı birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz.

Karasu: "Esnaf arasında ayrımcılık yapılıyor"

Karasu: "Esnaf arasında ayrımcılık yapılıyor"

İçişleri Bakanlığı genelgesinde tekel bayilerinin kapatılacağına dair bir hüküm bulunmamasına rağmen İstanbul’un 39 ilçesinde polis ve zabıta tarafından açık olan tekel bayilerinin kapatıldığını belirten İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu, sorunun çözümü için İstanbul Valiliği ile görüşmek istediklerini ancak henüz bir yanıt almadıklarını söyledi.

Karasu, “Bu uygulama ile esnaf arasında ayrımcılık yapılıyor. Bakkal ve kuruyemişçiler açık ancak tekel bayileri kapatıldı' dedi.

Esnafın pandemi nedeniyle zaten uzun süredir mağdur olduğunu belirten Karasu, “Eğer böyle  bir uygulama yapılacaksa esnafların kiraları, vergi ve prim borçlarını ödesinler. Tekel bayileri kapatılırken karşılarındaki süper marketler satış yapıyor. Bu adaletsizlik. Esnaf arasında ayrımcılık olmaz. Genelge açıkça olmalı ve böyle keyfi uygulamalara neden olmamalı” diye konuştu.

Yasağa sosyal medyadan tepkiler👇

Yasağa sosyal medyadan tepkiler👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
434
150
32
29
27
23
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Klasik yobaz zihniyeti. Salgından dünya kırılsın fark etmez. Onlar yine kadın, bale, eşcinsellik ve alkol konularıyla meşgul olur.

Halil Değerli

Alkol en azından bir süre sonra etkisini kaybediyor vücuttan atılıyor... .... Bunların beyinsizliğini ve geri kalmışlığını ülkeden nasıl kurtarıcaz.. ........ Devamını Gör

Tyliebee

Lan restoranları kafeleri kapattınız zaten, evlere kapanıyoruz depresyondayız bir tesellimiz alkol, onu da evimizde içiyoruz YASAK ÇÜNKÜ YA HANİ DIŞARI ÇIKMA... Devamını Gör