Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Muğla, Aydın ve İzmir'e Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den Muğla, Aydın ve İzmir'e Kuvvetli Yağış Uyarısı

adem kara
13.02.2014 - 08:39 Son Güncelleme: 13.02.2014 - 09:23
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin batısının yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Ege kıyılarından başlayarak zamanla Ege ve Marmara bölge genelinde görülecek yağışların, Muğla ile Aydın'ın kıyı, İzmir'in güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Muğla ile Aydın'ın kıyı, İzmir'in güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, dolu, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneybatısında güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

BALIKESİR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 15

BURSA Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde sağanak yağışlı 18

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 17

İSTANBUL Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde sağanak yağışlı 16

  • EGE

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile zamanla Manisa, Denizli, Uşak ve Kütahya çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla ile Aydın'ın kıyı, İzmir'in güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de güney yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 15

AYDIN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.17

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; güney çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 16

MUĞLA Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 14

  • AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, zamanla batı kesimlerinin çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Antalya ve Burdur'un batı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Hatay çevrelerinde sis hadisesi bekleniyor.

ADANA Az bulutlu 22

ANTALYA Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra batısı sağanak yağışlı 19

BURDUR Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra batısı sağanak yağışlı 15

HATAY Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde sisli 19

  • İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKSARAY Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu 17

ANKARA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu 16

ESKİŞEHİR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu 16

KONYA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu 16

  • BATI KARADENİZ

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 18

KARABÜK Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 17

KASTAMONU Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 16

ZONGULDAK Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 15

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ARTVİN Az bulutlu ve açık 17

ORDU Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 19

SAMSUN Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 18

TRABZON Az bulutlu ve açık 19

  • DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ELAZIĞ Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.14

ERZURUM Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.-2

KARS Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.-3

VAN Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.5

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık 16

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık 15

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık 18

SİİRT Az bulutlu ve açık 16

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra batısı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatı, Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra doğusu sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in batısı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğu, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: iyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0