Görüş Bildir
Haberler
Gümüş Nasıl Parlatılır? Kararmış Gümüşü Parlatmanın Püf Noktaları...

Gümüş Nasıl Parlatılır? Kararmış Gümüşü Parlatmanın Püf Noktaları...

Müge Kakşi
09.02.2022 - 11:50

Gümüş hemen hemen birçok üründe kullanılan bir ham madde olarak biliniyor. Birçok takı ürününde, dekor ürününde ve kap kacakta kullanılan gümüşün olumsuz tek özelliği bir süre sonra kararması oluyor. Kararan gümüş eşyalar hoş bir görüntü oluşturmamakla birlikte kirlenmiş gibi de gözükebiliyor. Gümüşlerin eskisi gibi parlatılması için düzenli olarak gümüşçülere götürebilir ve eski parlaklığına kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Bunun yanında gümüş eşyalarını evde deneyebileceğiniz bazı yöntemlerle de parlatabilirsiniz. Peki gümüş nasıl parlatılır? Kararmış gümüşü parlatmanın püf noktaları nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Altının pahalı olması özellikle kadınları gümüş takılar almaya yöneltti. Renginden dolayıda gayet hoş gözüken gümüş takılar bir süre sonra kararmaya başlayabiliyor. Kararmış gümüş takıları çöpe atmak yerine evde birkaç adımda beyazlatmanız mümkün oluyor. Ayrıca evde bulunan diğer dekoratif gümüş eşyaları da yine aynı yöntemlerle parlatabilirsiniz. Gümüşün nasıl parlatıldığına ve kararmış gümüşü parlatmanın püf noktalarına dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Gümüş Nasıl Parlatılır? Kararmış Gümüşü Parlatmanın Püf Noktaları...

Gümüş Nasıl Parlatılır? Kararmış Gümüşü Parlatmanın Püf Noktaları...

Evde gümüş parlatmanın 7 yöntemi bulunmaktadır. Kararmış gümüşlerinizi parlatmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz;

Diş Macunu: Öncelikle parlatmak istediğiniz gümüş ürünün her yerine diş macunu sürün. Sonrasında bir kasenin içerisine su koyarak ürünü suyun içerisine koyup yarım saat bekletin. Yarım saat sonra gümüş ürünü çıkararak ılık sudan geçirip bir bez ile temizleyin.

Tuz ve Limon Suyu: Derin bir kasenin içerisine bir fincan limon suyu ve bir tatlı kaşığı tuz koyun. Sonrasında kaseye su ekleyerek parlatmak istediğiniz gümüş ürünü de kasenin içerisine koyun. 30 dakika beklettikten sonra gümüşünüzü sudan geçirin. Eğer büyük bir gümüş eşyayı temizlemek istiyorsanız hazırladığınız suyla bezi ıslatarak silebilirsiniz.

Karbonat ve Sirkeli Su: Bir paket karbonata 3 kaşık sirke dökerek hazırladığınız karışımın içerisine gümüş ürünü ekleyin. Yarım saat bekledikten sonra ürünü sudan geçirerek temizleyin.

Alüminyum Folyo: Derin bir kaseye su doldurun ve içerisine 1 kaşık kabartma tozu dökün. Sonrasında suyun içerisine bir avuç kadar alüminyum folyo koyup üzerine de gümüş ürünü batırıp çıkarın. Bu işlemi birkaç defa tekrarlayarak gümüş ürünün parlamasını sağlayabilirsiniz.

Çamaşır Deterjanı: 1 kaşık çamaşır deterjanını bir kaba koyup üzerine de 3 bardak su ekleyin. Sonrasında suyu iyice karıştırdıktan sonra üzerine gümüş eşyanızı koyup 20 dakika bekleyin. Ardından ürünü çıkarıp temizleyebilirsiniz.

Amonyak: Bir kap içerisine bir kaşık amonyak koyup ardından parlatmak istediğiniz gümüş eşyayı içerisine koyun. Gümüş eşyanın üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yarım saat bekleyin. Sonrasında gümüş eşyayı çıkararak temizleyebilirsiniz.

Limon Suyu ve Süt: Yarım bardak süt, bir bardak su ve bir kaşık limon suyunu bir kaba koyarak karıştırın. Ufak gümüş eşyaları suyun içerisinde bekleterek parlatabilirsiniz. Eğer büyük gümüş eşyaları parlatacaksanız bu karışımla bezi ıslatarak silebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
3
3
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?