Görüş Bildir
Haberler
Göğsümüz Kabardı: 2016'da Türkiye'ye Gurur Kaynağı Olan Sporcular

etiket Göğsümüz Kabardı: 2016'da Türkiye'ye Gurur Kaynağı Olan Sporcular

Avrupa Şampiyonası ve Yaz Olimpiyat Oyunları'nın oynandığı spor açısından zengin bir yıl oldu 2016. Türkiye adına çok başarılı bir yıl geçtiğini söyleyemeyiz. Ama yine de hatırı sayılır derecede başarılar kazanıp ülkemizin adını gururla temsil eden sporcular da yok değil. 2016 yılında Türkiye'ye gurur kaynağı olan sporcuları derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Enes Ünal

Enes Ünal

Manchester City'nin Bursaspor'dan transfer edip Hollanda temsilcisi Twente'ye kiraladığı 19 yaşındaki futbolcumuz Enes Ünal, takımında başarılı bir performans sergileyerek ülkemizi gururla temsil ediyor. Enes Ünal, şimdiye dek Twente formasıyla çıktığı 12 maçta 9 gol 2 asistlik bir performans sergiledi.

Taha Akgül

Taha Akgül

Milli güreşçimiz Taha Akgül, Rio 2016'da 125 kiloda altın madalya kazanarak ülkemize altın madalya getirdi. Bu madalya, Rio'da kazandığımız tek altın madalyaydı.

Emre Mor

Emre Mor

EURO 2016'daki performansıyla dikkatleri üzerine çeken 19 yaşındaki Emre Mor, dev kulüplerin dikkatini çekti. Türk takımlarının da transfer etmek istediği Emre Mor, 7 milyon Euro karşılığında Bundesliga'nın başarılı ekiplerinden Borussia Dortmund'a transfer oldu. Dünyada sayılı futbolcuda bulunan yeteneklere sahip Emre Mor günden güne kendini geliştiriyor ve dünyanın en iyilerinden biri olma yolunda ilerliyor. Futbol otoriteleri, onun için 'Yeni Messi' diyor.

Pek haksız da sayılmazlar.

Mete Gazoz

Mete Gazoz

17 yaşındaki milli sporcu, Rio 2016'da ilk turu geçerek son 16 sporcu arasına kaldı. Ancak bu turda rakibine yenilen Mete turnuvaya veda etmişti. Mete Gazoz, 5 yaşında bu spora başladı ve 9 yaşında ilk müsabakasına çıktı. Her zaman kendinden büyük sporcularla yarışması onun hızlı gelişmesini sağladı. Rio'dan elenmesi onun için sadece bir başarı basamağıydı. Mete'nin ileride çok büyük işler başaracağından eminiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tutya Yılmaz

Tutya Yılmaz

Mete Gazoz gibi o da henüz 17 yaşında. Milli jimnastikçi Tutya Yılmaz, bu spora 4 yaşındayken başladı ve birçok şampiyonluk elde etti. Bu sene de Rio 2016'ya katılma hakkı kazandı. Yılmaz, Rio'ya giderek Türk jimnastik tarihinde Olimpiyat'a katılmaya hak kazanan en genç jimnastikçi oldu. Tutya Yılmaz Rio'da finale kalma şansını az farkla kaçırarak turnuvaya veda etti ama bu onun ilk olimpiyatıydı. Önünde daha birçok olimpiyat olacak.

Ayşe Begüm Onbaşı

Ayşe Begüm Onbaşı
Ayşe Begüm Onbaşı

Ayşe Begüm Onbaşı henüz 15 yaşında. O, Güney Kore’de 13 Haziran’da başlayan 14. Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Üstelik bu onun ilk başarısı da değildi. Ayşe Begüm Onbaşı, 7 ay içinde 8 madalya kazanıp, 2 kez dünya şampiyonu olmuştu. Manisa'da pazarcılık yapan bir ailenin çocuğu olan Ayşe Begüm, belediyenin kursuna yazılarak başladığı jimnastikte başarıdan başarıya koştu. Ve o henüz 15 yaşında. Önünde kazanacağı sayısızca madalya var daha.

Viktoria Zeynep Güneş

Viktoria Zeynep Güneş

Viktoria Zeynep Güneş de 18 yaşında olan genç bir sporcumuz. 2015'te düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası'nda 3 altın madalya kazanan Güneş, Rio'daki en büyük madalya umutlarımızdan biriydi. Kadınlar 200 metre kurbağalamada yarı finale çıkan Viktoria Zeynep, serisinde 5., genel klasmanda 9. olarak finale çıkma şansını az farkla kaçırmıştı. Ama onu da gelecekte altın madalyaların beklediğini söyleyebiliriz.

Çağla Büyükakçay

Çağla Büyükakçay

Milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay, Nisan'da düzenlenen İstanbul Cup'ta rakiplerini bir bir yenerek şampiyon oldu. Büyükakçay, bir WTA turnuvasında şampiyon olan ilk Türk tenisçi olarak tarihe geçti. Turnuvayı kazanan Çağla, WTA tur sıralamasında 82. sıraya çıkarak ilk 100'e giren ilk Türk kadın tenisçi olmuştu.

İrem Yaman

İrem Yaman

Tekvandodaki gururlarımızdan biri olan İrem Yaman ise İsviçre'nin Montrö kentinde düzenlenen 22. Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda 62 kiloda Avrupa Şampiyonu olmuş, ülkemizin adını gururla temsil etmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşitme Engelliler Erkek Milli Futbol Takımı

İşitme Engelliler Erkek Milli Futbol Takımı

Milli sporcularımız, İtalya'da düzenlenen turnuvada İsveç ile Arabistan'ı yenip Arjantin'le berabere kalarak grubu lider tamamladı ve çeyrek finale çıktı. Mısır ve Rusya'yı mağlup eden milliler finalde Almanya'yı 2-1 yenerek kupanın sahibi oldu.

Eczacıbaşı Vitra

Eczacıbaşı Vitra

Eczacıbaşı Vitra Kadın Voleybol Takımı, Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda birinci oldu. Geçen sene de şampiyon olan temsilcimiz, 2 sezon üst üste bu kupayı kazanarak dünyada bunu başaran ilk takım oldu.

Galatasaray Odeabank

Galatasaray Odeabank

2016'da bizi başarıyla temsil eden bir başka takım ise Galatasaray Odeabank oldu. Eurocup'ta mücadele eden sarı kırmızılı ekip, finalde ilk maçı Strasbourg'a karşı 66-62 kaybetti. Rövanşta Galatasaray, rakibini evinde 78-67 mağlup ederek Eurocup şampiyonu oldu.

Fenerbahçe

Fenerbahçe

Bir başka basketbol takımımız Fenerbahçe ise 2016'da mücadele ettiği Euroleague'de finale kadar yükseldi. Fenerbahçe, finale çıkma başarısını gösteren ilk Türk takımı olmuştu. Ancak finalde CSKA Moskova'ya kaybeden sarı lacivertliler, turnuvayı 2. olarak tamamlayabilmişti.

Tüm Rio 2016 kafilesi

Tüm Rio 2016 kafilesi

Taha Akgül'ün dışında gümüş madalya kazanan Selim Yaşar, Rıza Kayaalp, Daniyar İsmayilov;

Bronz madalya kazanan Yasmani Copello Escobar, Cenk İldem, Nur Tatar, Soner Demirtaş;

ve Rio'ya gidip ülkemiz adına ter döken tüm sporcularımız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
302
125
12
11
7
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Melih Işık

her zaman söylediğimi şu an bir kez daha söylüyorum: Eğer Futbola yatırılan para diğer sporlara aktarılsa bir çok alanda ilk sıraları zorlarız.

Eren Gezer

Riza Kayaalp pek de gurur kaynagi degil. Sporcu olmadan once insan olsun. Ayrica bu tur haberleri okudukca futbola harcanan o kadar paraya aciyorum.

Burak Duman

Emirhan Muran, Kübra Dağlı