Görüş Bildir
Haberler
Geniş Omzun Derdi de Geniş Olur! İşte Geniş Omuzluların Yaşadığı İnsanı Kahreden 12 Dert

etiket Geniş Omzun Derdi de Geniş Olur! İşte Geniş Omuzluların Yaşadığı İnsanı Kahreden 12 Dert

Vakur Barut
02.11.2017 - 13:33

Nedendir bilinmez geniş omuzlu olmak öteden beridir güzel, seksi, güçlü, istenen bir özellik olarak anılagelmiştir. Ancak galiba kimsenin aklına geniş omuzlulara bu durumun nelere yol açtığını sormak gelmemiş. Çünkü geniş omuzlu olmak sağladığı birkaç küçük avantajın ötesinde tam bir çile durumudur aslında.

Tamam kalıplı, güzel, erkeksi, güçlü, vs. görünebilirsiniz ama vücudunuza tam oturan bir tişört bulmak bile eziyettir çoğu zaman, bunu niye kimse söylemiyor? İşte geniş omuzlu olmanın yıllardır bizlerden gizlenen birtakım yan etkileri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir kere geniş omuzlu olmak “kare” olma tehlikesini de beraberinde getirir.

Yani uzun bir boy, buna uygun bir kafa ve sıkı bir vücudunuz yoksa dışarıdan bakıldığında insanların sizde göreceği ilk şey devasa bir kare şekli olacaktır. Yani geniş omuzlu olmak vücudun geri kalanının da buna uyum sağlamasını gerektiren bir durumdur. Sağlamıyorsa selam kare!

2. Tişört, mont, kazak, sweatshirt, vs. üst bedeniniz için giysi bulmak ne kadar zor olabilir ki?

2. Tişört, mont, kazak, sweatshirt, vs. üst bedeniniz için giysi bulmak ne kadar zor olabilir ki?

Gerçekten çok zor olabilir. Vücudunuza tam oturan bir kazağın kolları kısa kalır, M giyerken sırf omuzlardan dolayı L almak zorunda kalırsınız, yahu bir insanın tişörtünün önce omuzları aşınır mı? Geniş omuzluysanız aşınır işte. Yani dememiz o ki üstünüze tam uyan bir giysi bulmak çiledir, çile. Ama şu var ki Allah başka dert vermesin.

3. Toplu taşımada oturmak ya da oturmamak, işte bütün mesele bu!

Çoğu zaman oturmamayı tercih ediyorsunuz, çünkü yanınıza oturan kişinin ittirmelerinden, sıkıştırmalarından bıktınız. Hayır o da sorunun ne olduğunu tam çözemiyor, bakıyor zayıf, çok iri olmayan birisiniz ama rahatsız eden bir şeyler var. Sorunun sizin oturma tarzınızdan değil de o geniş omuzlarınızdan kaynaklandığını çözene kadar zaten ineceğiniz durağa geliyorsunuz. Ah bu geniş omuzluluk…

4. Şehirler arası yolculuklar farklı mı sanki?

4. Şehirler arası yolculuklar farklı mı sanki?

Orada daha büyük bir sorun var, o da yolculuğun asgari 5-6 saat sürüyor oluşu. O yüzden tek koltuk bulunan otobüsleri tercih ediyor, uçakta koridor tarafında gitmeye çalışıyorsunuz. Yanda uyuyakalan arkadaşın o geniş omuzlarınızı yastık olarak kullanmaya çalışması da cabası. Koridor tarafında otururken gelip geçenin, servis yapan hosteslerin sürekli ittirmesini de unutmayalım.

5. Ha evet yüzücüyüm, olimpiyatlarda 2 madalyam var!

5. Ha evet yüzücüyüm, olimpiyatlarda 2 madalyam var!

Çünkü bıktınız! Size sürekli yüzücü müsün denmesinden bık-tı-nız! Normal bir insanın da geniş omuzlu olabileceğini bu insanlara birinin anlatması lazım. Tamam yüzücülerin hepsi geniş omuzlu ama her geniş omuzlu yüzücü değil arkadaşım bunu bi öğrenelim artık ya.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sinema, tiyatro, konser… Tam bir kabus.

İnsanlara filmin ortasında “Arkadaşım ben geniş omuzlu olduğum için böyle oluyor, yoksa dik falan oturmuyorum!” diye bağıramıyorsunuz da. Sürekli koltuğuna sinmeye çalışan, omuzlarını koltuk arkalığı hizasının altında tutmaya gayret gösteren biri olup çıktınız. Keşke kaplumbağa gibi insanın da kafasını sustalı gibi içeri sokup çıkarma özelliği olsaydı. O güne kadar arka koltuklardan bilet almaya devam.

7. Geniş omuzlu kadınların minnoş olma şansı yok maalesef.

7. Geniş omuzlu kadınların minnoş olma şansı yok maalesef.
i.pinimg.com

İnsanlar sizden çekiniyor, yanlış mıyız? Çünkü o geniş omuzlar sizi olduğunuzdan daha sert ve yapılı gösteriyor. Diğer kadınlar giydiğinde onları minnoş yapan kıyafetler sizde hiç de öyle bir sonuç doğurmuyor. Almak istediğiniz her kıyafeti omuzlarınıza göre seçmek zorunda oluşunuz da bir başka felaket.

8. Kalabalık caddelerde her 2 metrede bir pardon demek zorunda kalmak.

Çünkü siz istemsizce omuz atan insanlar grubuna dahilsiniz. İstemeden, farkında olmadan ona buna çarpıp duruyorsunuz. Özellikle dikkat etseniz bile bundan kaçışınız yok aslında, soldakini kurtarsanız sağdakine giriyorsunuz.

9. En son ne zaman rahat bir uyku çektiniz?

Omuz ağrısıyla uyanmadığınız gün oldu mu? Bir kere yan yatamıyorsunuz, sürekli sırt üstü, yüz üstü yatmak yıprattı sizi. Sırf bu geniş omuzlar yüzünden boynunuz haftada bir tutuluyor, yanlış mıyız?

10. Ne yaparsanız yapın, o kafa üzüm gibi görünecek.

Bunun bir yolu yok, aslında kafanız küçük değil ama o omuzların üstüne karpuz koysan incir gibi duracak, bunun kaçarı yok. Ee o geniş omuzların bir bedeli olmalı değil mi ama?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ne kadar geniş olursa olsun, bir kapıdan geçerken eğilip bükülmek zorundasın.

Çünkü bu artık refleks oldu sende. Malum ülkemizde evlerin, otobüslerin, dolmuşların, vs. kapıları hobbitler için yapılmış gibi, geniş omuzluysan hele bir de uzun boyluysan vay haline. Yılana dönersin yılana!

12. Vatka modası bitmemiş miydi ya?

12. Vatka modası bitmemiş miydi ya?

Evet, 80’lerde bitti ancak siz hala devam ettiriyormuşsunuz gibi. Aldığınız tüm takımlar omuz ölçülerinize göre olduğu için doğal vatkalı duruyor ve gelin kabul edelim hepsi üstünüzde emanet gibi duruyor. Asla slim fit bir takım, gömlek, vs. giyemeyeceksiniz. Ha özel diktirirsiniz o ayrı.

Sonuç: Şimdi okuyunca baktık da çok önemli şeyler değil bunlar.

Siz biraz abartıyor olabilir misiniz? Pireyi deve yapmak da üstünüze yok maşallah. Hem geniş omuzlu olayım hem koltuğa sığayım hem rahat uyuyayım… Yok öyle arkadaşım, madem geniş omuzların var, geniş yükler yüklenecek elbette onlara.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
211
62
61
24
16
13
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın