Görüş Bildir
Haberler
Geçen Yıl Çatır Çatır Oyunculuk Sergileyerek Takdirimizi Kazanmış 15 İsim

Geçen Yıl Çatır Çatır Oyunculuk Sergileyerek Takdirimizi Kazanmış 15 İsim

EC was here.
21.02.2018 - 13:15

Buram buram oyunculuk aktı onların yeteneklerinden. Sinemayı bize bir kez daha sevdirdiler. İşte o isimler:

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Jacob Tremblay

Room(Gizli Dünya) filmi ile kalbimizi kazandıktan sonra şimdi de Wonder filmiyle yaşından beklenmeyecek bir performans sergiledi. Günümüzün Haley Joel Osment'i adeta(sonu benzemesin).

14. Armie Hammer

1.96'lık Armie Hammer için 'Ne kadar da yakışıklı' gibi cümleler kurardık ama oyunculuğunu takdir edebileceğimiz bir rolde karşımıza çıkmamıştı bir türlü. Bu yıl Call Me by Your Name'de kendini buldu ve onu artık doya doya övebiliriz. Filmin 2.sini de iple çekiyoruz.

13. Hugh Jackman

Wolverine'in karizmasına yakışır bir final filmi oldu Logan. Hugh Jackman'ı koca bir 17 yılın ardından bir daha Logan olarak göremeyecek olma düşüncesine alışmak zor.

12. James McAvoy

Bu adamı sevmeyen varsa cidden ayıp ediyor. Split'te bir kez daha gösterdi ki altından kalkamayacağı bir tipleme yok. Birbirinden keskin farklarla ayrılan karakterleri nasıl da iyi canlandırdığını ağzımız açık şekilde izledik. Filmi tek başına sırtlamış, takdire şayan bir oyuncu.

11. Bill Skarsgård

Get Out'la birlikte yılın en çok konuşulan korku filmi oldu It. Skarsgård'ın kusursuza yakın oyunculuğu bol alkış topladı. Filmin devamında da aynı performansı sergileyeceğinden şüphemiz yok.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Daniel Day-Lewis

6 Oscar adaylığından 3'ünü kazanan, oyunculuğunun kalitesi tartışılmayacak bir isim. Paul Thomas Anderson ile yeniden çalıştığı Phantom Thread ile bu yıl da aday oldu. Böylece kariyerindeki son yapımla onu alkışlayarak uğurlamış olduk.

9. Willem Dafoe

The Florida Project'te her ne kadar yardımcı oyuncu olarak geçse de neredeyse başrol etkisindeydi. Kariyerindeki en gerçekçi oyunculuklarından biriydi, ki bu yıl Oscar adaylığı da elde etti. 17 yılın ardından 3. kez heykelciğe bu kadar yakın.

8. Sally Hawkins

Guillermo del Toro filmi The Shape of Water bu yılın en ses getiren filmlerindendi. Konuşma engelli bir karakteri canlandıran Sally Wawkings'in payı da büyüktü filmin takdir edilmesinde. Ayrıca bu yıl onu Maudie filminde izledik, yine harikalar yaratmıştı.

7. Sam Rockwell

Aslında çok sayıda iyi performansı olmasına rağmen ilk kez Oscar'a aday oldu Rockwell. Yeşil Yol'daki o çatlak karakterden Moon'da filmi sırtladığı karaktere kadar alkışlanacak performansları vardı ama Three Billboards Outside Ebbing, Missouri filmiyle aday olmaya kısmetmiş. İlk adaylığı olsa da, kendi kategorisinin favorisi. Umarız ki kazanır.

6. Saoirse Ronan

94 doğumlu Soirse Ronan'ın Gary Oldman'dan bile daha fazla Oscar adaylığı var. Hatta ilk adaylığını henüz 14 yaşındayken Atonement filmindeki performansıyla elde etmişti. Bu yıl ise 2 yıl önceki Brooklyn filminden sonra Lady Bird filmiyle bir kez daha aday oldu. Böyle giderse geleceğin Meryl Streep'i olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Margot Robbie

I, Tonya'yı izlediğinizde Robbie'nin ne kadar yetenekli olduğu konusunda şüpheniz kalmıyor. Harley Quinn ile özdeşleşse de o bir gişe filminde parlayıp sönecek tarzda bir oyuncu olmayacaktır.

4. Timothee Chalamet

22 yaşındaki oyuncu, Call Me by Your Name'de döktürmüştü adeta. Üstelik bu yıl bir de Lady Bird'de Saoirse Ronan'a eşlik ederek epey iyi bir yıl geçirdi. Önümüzdeki yıllarda ismini daha sık duymamız kesin gibi.

3. Elisabeth Moss

The Handmaid's Tale'deki olağanüstü performansıyla Altın Küre'de En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı Moss. Her ne kadar bir dizide oynasa da sinemadaki oyunculara kök söktürecek bir oyunculuk sergiliyor.

2. Gary Oldman

Şaşırtıcı ama Gary Oldman'ın bir Oscar'ı yok! Hatta ilk Oscar adaylığı Tinker Tailor Soldier Spy filmiyle 2011 yılındaydı. Bu yıl Joe Wright'ın Darkest Hour filminde Winston Churchill'i canlandırdı ve hak ettiği gibi Oscar adaylığını elde etti. Hatta en büyük favori şu an. Sonunda heykelciği kazanacak gibi. Aslında bu rol ona teklif edildiğinde 'İyi de, Churchill'e benzemiyorum ki' demiş ama müthiş bir makyajla benzetmeyi başarmışlar. Yani bir bakıma neredeyse bu rolde başkası olacaktı. Neyse ki Oscar'a uzanmak üzere.

1. Frances McDormand

Fargo'nun ardından bu yıl Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'deki performansıyla bir Oscar daha alacak gibi görünüyor McDormand. Sadece bu yılın değil son 10 yılın en iyi performanslarından birini sergiledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Performanslarıyla geçen yıla damga vuran yerli oyuncular ise çok yakında!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
102
31
5
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lysandra

james mcavoy mükemmel bir oyuncu, gerçekten. adamın oyunculuğu da kendisi de nefes kesici :)

batuhan cimen

evet, nefes kesiyor ! once bayila bayila izliyorsun sonra komadasin. bayilanzi😍

Oscar komitesi Gary Oldman karşısında saygı duruşuna geçip ceketini iliklemeli. The Professional filmindeki psikopat polis şefi Stan rolünde ve Beethoven'i (... Devamını Gör

A.N

#11 ❤️