Görüş Bildir
Haberler
Gaziantep'te Esrarengiz Patlama Sesi

Gaziantep'te Esrarengiz Patlama Sesi

Gaziantep'te akşam geç saatlerde duyulan patlama sesi kent sakinlerini korkuttu. Çok sayıda vatandaş, sosyal medyadan patlamanın şiddetine ilişkin paylaşımlarda bulundu. Ajanslar, Karataş ve Alleben Göleti civarında duyulan patlama sesi sonrası bölgeye polis ekiplerinin sevk edildiğini duyurdu. İlgili birimler patlama sesinin kaynağını araştırıyor.

Gaziantep Valiliği ise patlama sesi sonrası hastanelere bildirilen ölüm ya da yaralanma olmadığını, sesin Fırat Kalkanı Harekâtı'nda görev yapan uçaklardan kaynaklanmış olabileceğini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Patlama sesi sonrası polis ekipleri kentin işlek caddelerinde önlem aldı.

Gaziantep'teki birçok Twitter kullanıcısı 23:30 sularında çok şiddetli bir patlama sesi duydukları yönünde paylaşımlarda bulundu. Patlamanın nedeni henüz belli değil.

Anadolu Ajansı, Karataş ve Alleben Göleti civarında duyulan patlama sesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekiplerinin sevk edildiğini aktardı.

Bir kullanıcı Twitter'dan bu fotoğrafı paylaştı

Gaziantep'teki yerel bir gazetenin sahibi ise patlamanın Yeditepe Mahallesi'nde gerçekleştiğini söyledi

Sputnik muhabiri: Yetkililerle görüştüm can kaybı yok

İçeriğin Devamı Aşağıda

Al Jazeera Türk Muhabiri: Polise intikal eden bir şey yok. Sesin kaynağı araştırılıyor

Fatma Şahin: Doğrulanmış bir bilgi bulunmuyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Twitter hesabından yatığı açıklamada; 'Patlama iddiasıyla ilgili doğrulanmış herhangi bir bilgi bulunmamakta. En doğru açıklama ilgili resmi makamlarca yapılacak' dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı: Şu an bir sıkıntı yok

Şahinbey Belediye Başkanı: Şu an bir sıkıntı yok

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 'Gaziantep'in her tarafından duyulan patlama ile ilgili şu an şehir içerisinde herhangi bir sıkıntı yok. Duyulan sesle alakalı emniyetimiz şu anda araştırma yapıyor net bir bilgi yok. Başka haberlere itibar etmeyiniz' ifadelerini de kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazeteci Nevzat Çiçek, valilik kaynaklarına göre kentte olumsuz bir durumun olmadığı bilgisini aktardı

Valilikten açıklama: Savaş uçaklarından kaynaklı olabilir

Valilikten açıklama: Savaş uçaklarından kaynaklı olabilir

Valiliğin Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, patlama sesinin 'Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında görev yapan uçakların ses hızını aşmasından kaynaklanmış olabileceği belirtildi. Açıklamada ayrıca patlama nedeniyle ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı vurgulandı.

Açıklama şöyle:

'25.11.2016 günü saat 23:20 sıralarında il genelinde duyulan patlama sesinden dolayı jandarma, emniyet, AFAD, itfaiyeye yapılan ihbarlar değerlendirilmiş, saat 00:25 itibariyle hastanelerimize, diğer kurumlarımıza bildirilen ya da görevlilerimizce tespit edilen herhangi bir yaralanma, vefat veya maddi hasar bulunmamaktadır.

Bu sesin Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında görev yapan uçaklarımızın ses hızını aşmasından kaynaklanmış olabileceği değerlendirilmekte olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ada Doro

belediye resmi makam değil mi amk

Can AVCI

habere bak sanki uzaylı osurdu....

Halit Tazeoğlu

Herkes bol keseden sallıyor maşallah. Bir Gaziantepli olarak şiddetli patlama sesini ben de duydum. Tam o sırada gökyüzünde savaş uçaklarının geçtiğini fark ... Devamını Gör