Görüş Bildir
Haberler
Gaziantep'te Cami İnşaatında Çöken İskelenin Altında Kalan Mühendis Hayatını Kaybetti

Gaziantep'te Cami İnşaatında Çöken İskelenin Altında Kalan Mühendis Hayatını Kaybetti

Gaziantep'te merkez Şahinbey ilçesindeki Akkent Camisi inşaatında çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan'ın yaklaşık 33 saatin ardından yaralı olarak bulunduğu belirtilmişti. Hastaneden yapılan açıklamada, Küçükcan'ın hayatını kaybettiği bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önceki gün 15.42'de meydana gelen olay sonrası başlatılan arama kurtarma çalışmaları yaklaşık 33 saat sürdü. Olayın ilk anından bu yana aralıksız devam eden arama kurtarma çalışmaları kapsamında, çöken iskele nedeniyle oluşan büyük tahta yığını ekipler tarafından tahliye edildi. Bu gece saatlerinde ise çevredeki tüm sesler durdurularak, ortam dinlemesi yapıldı. İnşaat içerisindeki bir bölgeden ses alan ekipler yoğunlaştıkları alanda, büyük tahta parçalarının arasındaki Korkut Küçükcan'a ulaştı.

Hastaneye kaldırıldı

Hastaneye kaldırıldı

İnşaat mühendisine ilk müdahale, bulunduğu yerde yapıldı. Daha sonra sedyeye alınan ve elden ele taşınarak inşaat girişindeki ambulansa getirilen Küçükcan, hastaneye kaldırıldı.

Başhekim hayatını kaybettiğini açıkladı

Başhekim hayatını kaybettiğini açıkladı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ekiplerin Küçükcan'ı kurtarmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiğini ifade eden Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Suat Zengin, 'Malumunuz yaklaşık yarım saat önce mühendisimiz bulundu. Kendisinin acile getirildiğinde ilk değerlendirmemizde vefatının üzerinden belirli bir süre geçtiğini düşünmekteyiz. Ama bu sürenin ne kadar olduğuyla ilgili konu, yarın adli tıpta yapılacak incelemeler sonucunda belli olacaktır. Başta ailesi ve yakınları olmak üzere tüm Gaziantep'in başı sağ olsun.' diye konuştu.

Zengin, mühendisin ölüm nedeniyle ilgili soru üzerine de 'Oldukça fazla miktarda iskele malzemesinin üstüne düşmesiyle yüzlerce kilo ağırlık oluşmuş. Başta baş bölgesi olmak üzere, vücudunun çeşitli bölgelerinde ezilmeler oluşmuştu. Otopsi kesin sonucu verecektir ama muhtemelen kafa travmasına bağlı ölümün gerçekleştiğini düşünmekteyiz.' yanıtını verdi.

Korkut Küçükcan, Gaziantep'te Akkent Camisi inşaatında iskelenin çökmesi sonucu enkaz altında kalmıştı. Kurtarma çalışmalarını yüzlerce kişiden oluşan ekipler yürütüyordu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
114
106
41
12
8
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Melih Ugur Oktar

113 kişi alkışlamış 38 kişi kalp mi atmış sanırım ben yanlış görüyorum!

Ngin

Sabah göçükten çıkarıldı denmişti, ondan sanırsam o emojiler

SaniG

Maalesef hastaneye ulaştığında çoktan vefat etmiş :(

sersemsafak

Kurtarma 33 saat. Bilemiyorum orada değiliz dışardan konuşmak yanlış olabilir ama daha kısa sürede ulaşmak gerekirdi. Çok yazık yaralı kurtuldu haberini duyu... Devamını Gör

Külmiz Onaran

Kafa travması yaşayan insanın yüzüne yelek konur mu? Muhtemelen göçükten çıkartılmadan önce vefat etmiş. Ordakiler de farkında olduğu için yüzü görünmesin di... Devamını Gör