Görüş Bildir
Haberler
Game of Thrones’un Vazgeçilmezi Ale’yi 10 Maddede Kim, Niye İçiyor?

Game of Thrones’un Vazgeçilmezi Ale’yi 10 Maddede Kim, Niye İçiyor?

Tüm dünyada geniş bir hayran kitlesi olan, belki de gelmiş geçmiş en popüler dizi Game of Thrones’un tüm  arakterlerinin elinden bardağını eksik etmedikleri “Ale” nedir? Niye çok seviliyor? Kim, neden içiyor gibi soruların cevabı hemen aşağıda.

Tabii öncelikle “Ale” nedir onu öğrenelim. Ale bira üst fermantasyon ile hazırlanan bir bira türüdür. Daha çok gövdeli ve meyve notalı bir biradır. Bu karakteristik yapısını ise malttan kazanır. Özellikle Ortaçağ döneminde ale bira en çok tercih edilen türlerden bir tanesiydi. Hem günlük sıvı ihtiyacını karşılamak açısından önemli bir yeri vardı hem de içerdiği arpa sayesinde besleyici özelliği nedeniyle tercih ediliyordu. Yani “Ale” besleyici ve keyifle içilen bir bira türü. Şimdi bakalım Game of Thrones’ta kim, neden “Ale” içiyor.

1. Esprili kişiliği ve usta dövüşçülüğünü sürdürebilmek için: Bronn

İçeriğin Devamı Aşağıda

7 Krallık birbirine girmiş, ak gezenler bir tarafta, ejderhalar diğer tarafta. Cümle alem can derdinde ve herkes korku içindeyken bile gamsızlığından ödün vermeyen, sonuna kadar gırgır peşinde koşan adam gibi adam Bronn “ale” birayı esprili kişiliği ve dövüşçülüğünü sürdürebilmek için içiyor.

2. Fısıltıları iyi duymak için: Varys

Aşırı sakinliğiyle sürekli “ulan bunda bir şeyler var ama du’ bakalım.” dedirten ve her sezon bizi daha garip bir çıkartma yaparak şaşırtan, kraldan çok krallıkçı olduğunu söyleyip duran Varys, ale birayı 7 Krallık’ın her köşesinden ona gelen fısıltıları daha iyi duyabilmek için içiyor.

3. Çevresindeki samimiyetsizlikten kurtulmak için: Kral Robert

Aramızdan her ne kadar erken de ayrılsan, kitaptaki genç, savaşçı halini pek görmesek de ne güzel Kralımızdın sen Robert Baratheon. Ned Stark’ın kadim dostu, evden kaçmak için sürekli ava çıkan ve bol bol ale bira tüketen Robert, çevresindeki samimiyetsizliklerden kaçmak için içiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Geçmişini unutup yeni güzel anılar biriktirmek için: Tazı

Her şeye tövbe edip (fuck the king) yepyeni bir sayfa açmak için yola çıkan sevimli GoT karakteri Tazı, çok konuşan insanları dinleyince susuyor, susayınca ale bira içiyor. Bir dikişte, lıkır lıkır hem de. Ama gerçek sebebi geçmişini unutup yeni güzel anılar biriktirmek için ale bira içiyor.

5. Ailesinin acısını unutup, Kuzeyin Kralı olmak için: Jon Snow

Bugünden son günümüze kadar Kralımız, kuzeyin koruyucusu, kara kalenin Lord Commander’i, adam gibi adamlığın zirvesi Jon Snow reyisimizin de en sevdiği içecek ale bira. Kendisi arkadaşlarıyla hoş sohbetler sırasında da, ak gezenlerle dövüşmeden öncede ale’sini içiyor. En çok da ailesinin acısını unutup Kuzeyin kralı olmak için ale bira içiyor.

6. Kara sevdasını unutmak için: Jorah Mormont

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her şeyi bilen Jorah başkan, aşkından çöllere düştü, Mecnun’a döndü. Hatta kelimenin tam anlamıyla taşa dönüyor aşkından. E haliyle kara sevdasını unutmak için ale bira içiyor.

7. Kafasındaki 41 tilkinin kuyruğunu birbirine değdirmemek için: Serçe Parmak

7 Krallık’ı sinsiliği, plancılığıyla birbirine katabilecek olmasına rağmen bir yandan da sempatik gelen, kurnaz karakter Serçe Parmak tabii ki kafasındaki tilkilerin kuyruğunu birbirine değdirmemek için ale bira içiyor.

8. Çocuk büyütmenin zorluklarını unutabilmek için: Khaleesi

Genç yaşında 3 çocuğuyla bir başına kalan, fırtınada doğan, zincir kıran, yere bakan yürek yakan Kraliçemiz Khaleesi’miz, çocuk büyütmenin zorluklarını unutabilmek için ale bira içiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Keyifli anların tadını sonuna kadar çıkarabilmek için: Tyrion Lannister

Tabii Tyrion başkan’ın ale bira aşkını tek maddeyle geçmek olmaz. Daha neler neler var çünkü.

Yaşadığı hayatın hakkını verebilmek için: Tyrion Lannister

Güzel ale birayı çok sevdiği için: Tyrion Lannister

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Son olarak en iyisini bulunca vazgeçmediği için: Sen (Evet bizzat sen)

Game of Thrones’ta her “I need ale” dendiğinde, her

sevdiğimiz bir karakter lıkır lıkır bardağın dibini gördüğünde canımızın

çektiği ale bira artık Bomonti Red Ale sayesinde seninle. İlk günden beri en

iyisini bulunca vazgeçmediğin için artık sen de ale bira içiyorsun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın