Görüş Bildir
Haberler
Futbol Skandalı! İzlanda Milli Takımına Büyük Darbe: Taciz, Tecavüz Suçlamaları...

Futbol Skandalı! İzlanda Milli Takımına Büyük Darbe: Taciz, Tecavüz Suçlamaları...

Dünyanın her yerinde süren; taciz, tecavüz suçlamalarına bir yenisi eklendi. İzlanda Milli Takımı son dönemde büyük suçlamalarla çalkalanıyor. Futbol Fedarasyonu yönetimininse istifası gündemde! Detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Bir dönemin altın takımı, İzlanda Milli Takımı kaptanı Aron Gunnarsson 2010 yılında genç bir kadına tecavüz etmekle suçlanıyor. 10 yıl önce kapanan bu davanın yeniden açılması gündemde.

İzlanda Futbol Fedarasyonu İstifası Gündemde!

İzlanda Futbol Fedarasyonu İstifası Gündemde!

Ağustos ayında gündeme gelen; taciz tecavüz suçlamalarının yanı sıra olayın üstünü kapatma ve dolaylı olarak ilgileri sebebiyle, Futbol Federasyonu başkanı ve  15 üyesi 1 Eylül tarihinde istifa etmişti. 

Olaylar; Thorhildur Gyda Arnarsdottir isimli bir kadının televizyon programına çıkarak 2017 yılında milli takım oyuncularından biri tarafından tecavüze uğradığını açıklamasıyla başladı. Üstelik olayın babası tarafından İzlanda Futbol Fedarasyonu Başkanı Thorhildur Gyda Arnarsdottir'a aktarıldığını söylemesi, ülkede şok etkisi yarattı.

Bir Başka Skandal Daha!

Bir Başka Skandal Daha!

Arnarsdottir, katıldığı televizyon progamında hiçbir oyuncunun ismini vermemesine rağmen bu olaydan beş gün sonra İzlanda’da tüm zamanların en çok gol atan iki milli takım oyuncusundan biri olan Kolbeinn Sigthorsson, yazılı bir açıklama yaparak kimseye cinsel tacizde bulunmadığını ama meselenin ortaya çıkmaması için Arnarsdottir ve onun başka bir arkadaşı ile mahkeme dışı bir anlaşma yaptığını söyledi.

Tüm bunların üzerine haziranda başka bir skandal daha patlak verdi. Federasyon başkanı Bergsson’a ulaşan farklı bir bilgiye göre; İzlandalı farklı bir kadın takımın kaptanı Aron Gunnarsson ve oyuncu Eggert Jonsson’ın 2010 yılında Kopenhag’daki milli bir maç sırasında otel odasında kendisine tecavüz ettiklerini söyledi.

İzlanda Polisi Soruşturmaya Başladı.

İzlanda Polisi Soruşturmaya Başladı.

İzlanda Futbol Fedarasyonu Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada bu iki olaya dair bilgilerinin olmadığını belirtti:

Sevgili kurbanlar. Biz İzlanda Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu olarak size inanıyoruz ve derinden özürlerimizi sunuyoruz. Sizi yüz üstü bıraktığımızı biliyoruz ve daha iyisini yapmaya niyetimiz var.

İzlanda polisi 2010 yılında Kopenhag’da gerçekleştiği iddia edilen olaya dair yeniden soruşturmak için ellerinde iyi sebepler olduğunu söyledi. Emniyet yetkilileri olayı 2010 yılında da araştırdıklarını fakat delil yetersizliğinden hareket edemediklerini vurguladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın