Görüş Bildir
Haberler
29 Maddede Akdeniz Üniversitesi Kullanma Kılavuzu

etiket 29 Maddede Akdeniz Üniversitesi Kullanma Kılavuzu

Turgut Taş
01.08.2015 - 17:01 Son Güncelleme: 03.08.2015 - 22:44

Fotoğraflarla Akdeniz Üniversitesi

Toplum olarak yeni aldığımız bir ilacın, cihazın vs. kullanma kılavuzunu okumadan çöpe atıyoruz. Bakalım üniversitenin kullanma kılavuzunu da okumadan geçecek misiniz :)

Fotoğraflarla anlatılacak bir üniversite Akdeniz Üniversitesi.

Akdeniz Üniversitesi'ni yeni kazananların saşırıp kalabaileceği, öğrencilerilerin ise bir çok fotoğrafa gülüp geçeceği bir derleme.

Kaynak: http://www.fotoakdeniz.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Akdeniz Üniversitesi Batı Kapısı

1. Akdeniz Üniversitesi Batı Kapısı

Aslına bakacak olursak Akdeniz Üniversitesi'ndeki kapılar coğrafi yönlerle adlandırılmıyor. Resmiyette var sadece. Kampüste birine Batı Kapısını sorsanız afallaması muhtemeldir. Ama Uncalı Kapısını kime sorsanız gösterir. Genel olarak Uncalı Kapısı okulun ana giriş kapısı olarak görülüyor dışarıdan bakıldığında ama bunun yanlış olduğunu er ya da geç siz de öğreniyorsunuz :)

2. Meltem Üst Geçidi

2. Meltem Üst Geçidi

Uncalı Kapısı'ndan sonra kampüsün ana kapısı gelecek sandınız ya da öyle bekliyordunuz. Doğru. Fakat Akdeniz Üniversitesi'nin ana kapısından geçmek için çetin yollardan geçmeli, engelleri aşmalısınız. En büyük engel ise yıllardır bir çınar edasıyla yıkılmayan, hala ayakta kalan bu Meltem Üst Geçidi. Bu üst geçitten geçmeden ana kampüs kapısından ya VF01 ile ya kendi aracınız ile ya da dağları taşları ovaları gölleri geçerek girebilirsiniz.Burayı unutmanız mümkün değil. Hele bi tanışın da :)

3. Meltem Kapısı (Kampüs Ana Kapısı)

3. Meltem Kapısı (Kampüs Ana Kapısı)

İşte Meltem Kapısı da burası! 4567 tane yolun kesiştiği nokta. Şaka şaka o kadar yol yok. Ama gelip gördüğünüz de böyle ana kapı mı olur dedirten bir yer şimdiden söyleyeyim. İnsan böyle şaşalı bir şey bekliyor. Kocaman bir yapının altından geçerken ümiversiteye adım atmak istiyor ama yok öyle bir şey :) Ana kapı böyle işte. Ne yapalım elimizde ki mal bu :) Belki bir gün buraya da bir güzellik yaparlar. (O değil de Güney Kapısı'na bile yaptılar ya ona şaşıyorum en çok da. Güney Kapısı: Uncalı Kapısı'nın hemen yakınında)

4. Meşhur VF01

4. Meşhur VF01

Bu otobüs hattının aklınızdan çıkmayacağını da öğreneceksiniz. Meltem Kapısı'ndan girdikten sonra hemen karşınızda otobüs durağı var. Bu durak kolay kolay boş kalmaz. Sabahları ise en çok ziyaretçisi olduğu vakittir. Buradan VF01'e binerek kampüste istediğiniz yere kolayca ve ücretsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz. Kolayca kısmı biraz saçma oldu. Çünkü VF01 deyince aklınıza İstanbul'daki metrobüse binmeye çalışan insanları hayal edin. Başka bir şey demiyorum zaten :) Ha unutmadan buradan VF01'e bindiğinizde son durak Hemşirelik Fakültesi'nin orası. Oraya kadar ücretsiz. Dönüşte nerede binerseniz binin ücretli. Kampüsten çıkıp Antalya'nın tehlikeli noktalarına gittiği için kartınızı basmanız gerekiyor ne yazık ki.

5. RİNG (Sevgi Treni)

5. RİNG (Sevgi Treni)

Meltem girişindeki VF01 durağının hemen yanında bulunan kampüs ringinin durağında da bu Sevgi Treni ve otobüslere binerek Meltem'den Uncalı Kapısı'na kadar gidebilirsiniz. Bu ringlerin sadece Meltem Kapısından Uncalı Kapısına kadar çalışmasına da anlam veremiyorum koca kampüste tek bir yol var sanki. Neyse bunları en çok Edebiyat ve Eğitim Fakültesindekiler tercih ediyor. Yollarının üstü olduğu için Hukuk Fakültesi'de yararlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. KYK

6. KYK

KYK'da kalan öğrenciler çok şanslı. KYK kampüsün içerisinde. Meltem Kapısı'na yakın. Bir kötü noktası var o da köpekler! KYK'nın önü köpek dolu. Gündüz pek bir şey olmasa da geceleri çok sıkıntı. Kız öğrencileri koruyan KYK Köpek Şövalyeleri sanki sadece erkeklere saldırıyor. Bir de arabalara :) Kızlardaki anne şevkatini hissediyorlar sanırım :)

7. OLBİA Çarşısı

7. OLBİA Çarşısı

Kampüste 2 tane büyük çarşı bulunuyor. Bunlardan birisi OLBİA Çarşısı. Bu çarşı doğadan bir parça gibi. Taşlı yollar, çiçekli yollar  ve ortadan geçen süs havuzu ile içerisinde bulunan cafelerle güzel. En uğrak noktanız sabah kahvaltıları için Can Simidi olurken,. tavla, kağıt vs için Salaş Cafe, yemek için Haylaz, kahve içinse mekanınız Osmanlı Kahvecisi olacaktır. Ayrıca Olbia'da 2 tane A salonu ve B salonu bulunuyor. Burada da birçok etkinlik yapılıyor.

8. Jr.Haylaz Kampüs (Not Sponsor!)

8. Jr.Haylaz Kampüs (Not Sponsor!)

İsmini çok duyacağınız Haylaz'ın Jr.'ı. Burada da yemek vs nin yanında Play Station falan var.

9. Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi (Not Sponsor!)

9. Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi (Not Sponsor!)

Bu meşhur Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi'ni de bu kadar boş görebileceğinizi ummayın :)

10. Olbia Açık Hava Tiyatrosu

10. Olbia Açık Hava Tiyatrosu

Osmanlı Kahvecisi'nin hemen arkasında yer alıyor. Etkinliklerin yanında patencilerden de geçilmiyor :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Olbia Meydanı

11. Olbia Meydanı

İşte tam burası Olbia Meydanı. Osmanlı ve Haylaz'ın manzarası, okuldaki eylem ve protestoların başladığı yer :)

12. Olbia A ve B Salonları

12. Olbia A ve B Salonları

Etkinliklerin yapıldığı meşhur Olbia A ve B Salonları ise tam olarak burada. Salaş Cafe'nin arkasında Burger King'in yanında.

13. Olbia Yolları Taştan

13. Olbia Yolları Taştan

Olbia'nın yolları işte böyle..

14. Olbia'ya giderken

14. Olbia'ya giderken

Olbia'ya giderken dedim ama Olbia'dan başladık Yakut'a doğru gidiyoruz. Bu güzel manzara'da Olbia Çarşı'sının girişinde bulunuyor. Turizm Fakültesi'ni hemen geçince. Karşıda Rektörlük, rektörlüğün karşısında da KYK bulunuyor.

15. Böyle kampüs mü olur ?

15. Böyle kampüs mü olur ?

Demeyin! Ya da deyin. Ne bileyim. Yakut Çarşı'sına giderken çekilmiş bir fotoğraf biraz da üzerinde oynanmış. 3. Sınıfa geçtim hala yağmur yağdığında böyle bir manzara ile karşılaşabileceğimi düşünüp Fotoğraftaki öğrencinin yeride kendimi hayal ediyorum. Ama bu sadece hayl işte :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Merkezi Yemekhane

16. Merkezi Yemekhane

Bu yolda az önceki cennetin farklı zamandaki görüntüsü. Ne kadar benziyorlar değil mi :) Neyse burası da 'Merkezi Yemekhane' Yemek kartınızı aldıktan sonra bu mekan uğrak yerlerinizden biri haline gelir. Ben üniversiteye başladığım zamandan bu yana her masada şu muhabbet geçer; 'Ya yemekler geçen yıl daha iyiydi. Bu sene iyice bozmuşlar' Neyse bu yıl da umarım öyle demeyiz. Pek sanmıyorum ama :) Neyse şunu da unutmadan söyleyeyim. Yemek kartları en az 10 günlük alınıyor ve 25 TL. Bu seneki fiyatlarda bir değişiklik yapılır mı bilmiyorum. Siz yinede ücretsiz yemek kartı başvurusunu kaçırmasyın. Az kişi yararlanmıyor bundan.

17. Merkezi Yemekhane İçi

17. Merkezi Yemekhane İçi

Burası da Merkezi Yemekhaneden bir görünüm. Kocaman bir mekan. Bu zamana kadar daha içini çözmüş değilim. Hala bana karmakarışık geliyor. Nerden girip nerden çıktığımı kestiremiyorum. Sorun ben de sanırım :)

18. Yakut Çarşı

18. Yakut Çarşı

Merkezi Yemekhane'den de çıkıp sonunda kampüsün diğer çarşısına, Yakkut Çarşı'ya geldik. Kimine göre en güzel yer Olbia, kimine göre ise Yakut. Bana burası daha güzel geliyor. Buradaki mekanlar bir adım önde gibi.

19. Yakut Çarşı

19. Yakut Çarşı

Yakut'a girdiğinizde mekanlar sıralanıyor.

20. Yakut Çarşı

20. Yakut Çarşı

Yakut Çarşısı tam bir U şeklinde. Burasıda dönüş yeri. Kuaförden, giyimine cafelerin yanında bunlarda yer alıyor. Ayrıca Şu üst tarafta gördüğünüz camlı bölüm ise kampüsün ikinci yemekhanesi. Yakut Yemekhanesi. Yemek yiyeceğiniz zaman kesinlikle size burayı tavsiye ederim. Merkezi Yemekhaneye göre küçük, daha güzel ve en önemlisi sıra bekleme olayı yok denecek kadar az.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Rıhtım Döner (Not Sponsor!)

21. Rıhtım Döner (Not Sponsor!)

Size bir tavsiyede daha bulunacağım. Daha doğrusu boğazınıza! Yakut'ta Rıhtım Döner'i denedikten sonra müptelası olacağınızı kesinlikle söyleyebilirim. 'Bugün de rıhtım yiyelim' muhabbetine sizlerde dahil olacağınız günler yakındır elbet :) Gerçek bir Hatay Döneri!

22. Turuncu Bisiklet

22. Turuncu Bisiklet

Yakut'tan da bisiklete atlayıp kaçalım. 'Turuncu Bisiklet' ise üniversiteye ait olan ve kampüs içerisinde kullanabileceğiniz bisikletlerdir. 2 ya da 3 lira yanlımıyorsam çok cüzi bir fiyata kiralayıp kampüsü gezebilirsiniz. Yok ben bisikletle Antalya'ya açılmak istiyorum derseniz de işte o zaman Bisiklet Topluluğuna katılacaksınız.

23. Salyangozlar

23. Salyangozlar

Bisikletinize atladınız ama bunları da ezip geçmeyin. Çok fazla karşılaşacaksınız. En kötüsü de oraya buraya yüzlerce yapışan miinik minik beyaz salyangozlar..

24. Kaplumbağalar

24. Kaplumbağalar

Salyangozlara arkadaşlık ederken bizleri de yalnız burakmayan bu ağır abiler de kampüsün olmazsa olmazlarından. Ummadık yerde karşınıza çıkabilir :)

25. Spor Salonu

25. Spor Salonu

Burası da kampüste bulanan Fitness ve Spor Merkezi. Aylık 50 lira civarıydı en son. Bakalım bu yıl ne kadar olur. Akşamları fena kalabalık. Söylemeden geçmeyim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Yüzme Havuzu

26. Yüzme Havuzu

Antalya zaten bir tatil cenneti havuzu, denizi bol bir şehir. Biri de kampüste. Spor salonunun hemen yanında.

27. Kampüs Camii

27. Kampüs Camii

Uncalı Kapısı'nın hemen yanında yeni İlahiyat Fakültesi binası inşaatı bulunuyor. Fakültenin hemen yanında da bu camii inşaatı yapılıyor. Ne zaman biter bilmiyorum. Faydalanmak isteyenlere.. Overlokçu ayağınıza geldi hesabı.

28. Kampüsteki Heykeller

28. Kampüsteki Heykeller

Sağda solda değişik, anlam veremediğiniz heykellerle bile karşılaşabilirsiniz. Neyse o değil de çiçeklerle beraber iyi görünmüyor mu piyanist sizce de ? :)

29. Sağlık, Kültür ve Spor Başkanlığı

29. Sağlık, Kültür ve Spor Başkanlığı

Kısaca SKS. Ya da MEDİKO. Burada birçok şey var. Ama sizin için en önemlisini söyleyim. Burada hastane var. Sağlık Ocağı gibi düşünün. Psikoloji, Diş ve Dahiliye var. Başka bölüm var mı tam hatırlamıyorum. Yarın başınız ağrır, mideniz bulanır bir şey olur buraya koşun. Öğrenci kimlik kartınızı gösteriiyorsunuz muayenenizi oluyorsunuz. İlaç yazılacaksa yazıyor zaten doktor. Aklınızın bir köşesinde bulunsun. Ücretsiz.

Yolun sonu..

Kullanma kılavuzunun son sayfasınada geldik.

Fakültelerden, Olbia ve Yakut'taki mekanlardan çok genel olarak üniversiteden behsettim. Umarım eğlenceli ve bilgilendirici olmuştur. 

Vakit ayırdığınız için tenkkyiiuu :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
298
126
24
14
6
6
6