Görüş Bildir
Haberler
Faili Meçhullerin Arkasındaki İsim: 'Yeşil' En Son Mehmet Eymür’ün Odasında Görülmüş

Faili Meçhullerin Arkasındaki İsim: 'Yeşil' En Son Mehmet Eymür’ün Odasında Görülmüş

Susurluk kazası sonrasında MİT’te yürütülen soruşturma hakkında hazırlanan özel raporda, ‘Yeşil’ kod adıyla bilinen MİT’çi Mahmut Yıldırım’a dair şimdiye kadar hiç gün ışığına çıkmamış bir kayıt ortaya çıktı. Buna göre Yıldırım, ‘canlı olarak’ son kez 29 Kasım 1996 günü, MİT yerleşkesinde, kurumun eski Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür’ün odasında görülmüş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Faili meçhul olarak kayıtlara geçen birçok cinayette parmağı olan ve MİT'e çalışan 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın 'canlı olarak görüldüğü' son tarih, MİT’in Susurluk kazası soruşturması hakkında hazırladığı bir raporda yer aldı.

T24'ten Tolga Şardan'ın yazısına göre, 29 Kasım 1996 günü Mehmet Eymür’ün odasında görülen Mahmut Yıldırım'a ilişkin son kayıt bu.

Raporda, ‘Yeşil’in MİT ile ilişkisinin 28 Kasım’da kesildiği de belirtiliyor.

Şardan'ın yazısına göre, Yeşil'in son görülme hikayesi şu şekilde:

Şardan'ın yazısına göre, Yeşil'in son görülme hikayesi şu şekilde:

'MİT’in Susurluk kazası bağlantılı olarak “Mahmut Yıldırım’ın teşkilat ve teşkilat mensuplarıyla teması” hakkında kendi içinde yaptığı soruşturmada şimdiye kadar hiç ortaya çıkmamış önemli bir veri de yer aldı.

Raporda, ilk kez 1973’te MİT’le temas kuran ve 1994’te ikinci kez MİT’le çalışmaya başlayan Yıldırım’ın 28 Kasım 1996’dan itibaren teşkilatla ilişiğinin kesildiği belirtildi.

Aynı raporda, “adı geçenin akıbetinin bilinmediği” görüşü sunuldu.

Ayrıca, Mahmut Yıldırım’a verilen “Metin Atmaca” adına hazırlanmış pasaport ve nüfus cüzdanının geri alındığı kaydedilirken buna karşın teşkilatça teslim alınan pasaportun aslına ya da fotokopisine ulaşılamadığı bilgisi verildi.

Müfettiş raporuna göre 28 Kasım 1996 günü MİT’le ilişiği kesilen Yıldırım, bir gün sonra Eymür’ün odasında görüldü.

Müfettişlere tanık sıfatıyla ifade veren bir MİT görevlisi, Yıldırım’ı en son 29 Kasım 1996 günü Kontr Terör Merkezi Başkanı Mehmet Eymür’ün odasında gördüğünü ve 30 Kasım 1996 günü yapılan toplantıya katılması gereken Yıldırım’ın gelmediğini ve o günden sonra da akıbetinin bilinmediğini kaydetti.

Devletin “resmi” kayıtlarına göre, Mahmut Yıldırım’ın canlı olarak son görüldüğü tarih bu.

MİT müfettişleri yaptıkları incelemelerde Mahmut Yıldırım’ın toplam 22 MİT mensubu ile temasının tespit edildiği görüşüne yer verildi.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın