Görüş Bildir
Haberler
Facebook Messenger Kodları İle İletişim Artık Daha Kolay

Facebook Messenger Kodları İle İletişim Artık Daha Kolay

Onedio Medya
08.04.2016 - 18:31

Facebook’un popüler mesajlaşma platformu Facebook Messenger, iletişimde farklılık yaratacak iki yeni özelliğe daha kavuşuyor. Artık kullanıcılar istediği kişiler ile doğrudan kısa bir URL ile; ya da Messenger kodları ile iletişime geçebilecekler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

900 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaşan Facebook Messenger, özellikle son yıllarda eklenen yeni özelliklerle birlikte iletişim konusunda adeta kapsamlı bir platforma dönüşmeye devam ediyor. İşletmelerden bireysel kullanıcılara birçok kişi için profesyonel bir iletişim aracı haline gelen Messenger, şimdi ise iletişim kolaylaştıracak iki yeni özelliği daha bünyesine katıyor.

Kısa Messenger Bağlantıları (URL)

WebMasto'da yer alan habere göre Messenger’a gelen yeni URL özelliği sayesinde kullanıcılar artık çok kısa bir iletişim adresi oluşturarak bu adresi iletişime geçmek istediği kişilere gönderebilecek.

m.me/kullaniciadi şeklinde bağlantı oluşturabilecek olan kullanıcılar, sohbet etmek istediği kişilere doğrudan bu kısa adresi gönderebilecekler. Adrese tıklayan kişiler ise adres sahibi kullanıcı ile doğrudan yazışabilecekleri pencereye yönlendirilmiş olacak.

Bu şekilde adres oluşturmak içinse Facebook kullanıcı adını ilgili yere (m.me/kullaniciadi şeklinde) yazmak yeterli.

Messenger Kodları

Messenger’a gelen en önemli yeniliklerden biri olan Messenger kodlarının, bir bakıma kare kodlar (QR kodlar) veya Snapchat kodları gibi bir yapıya sahip olduğunu söylemek mümkün. Ancak profil fotoğrafının etrafına yerleştirilerek oluşturulan Messenger kodlarının, benzerlerine göre çok daha estetik bir yapıya sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kişiye özel olarak oluşturulan Messenger kodları, doğrudan cihazın kamerası ile taranabiliyor. Kodu tarayan kullanıcılar ise doğrudan kodda yer alan kişi ile iletişime geçebileceği sohbet ekranına ulaşıyor.

Messenger kodları ve kısa Messenger bağlantılarının sadece bireysel kullanıcılar için değil; aynı zamanda markalar / Facebook sayfaları için de geçerli olduğunu belirtmek gerekiyor.

Facebook sayfaları ise mesaj bölümünden kendi Messenger kod görselini indirebiliyor. Dilerse indirdikleri Messenger kodunu müşterileriyle iletişimi daha kolay hale getirmek adına mağazalarında da kullanabiliyor.

Messenger kodlarının an itibariyle kullanıma sunulduğunu ve yavaş yavaş tüm kullanıcılarda aktif edildiğini de belirtmek gerekiyor.

WebMasto

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
13
10
6
5
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın