Görüş Bildir
Haberler
Facebook da Kendi Dijital Asistanını Çıkaracak

Facebook da Kendi Dijital Asistanını Çıkaracak

Onedio Medya
14.07.2015 - 20:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mobil işletim sistemi pazarının önemli oyuncuları Apple, Google ve Microsoft, kullanıcılarına işletim sistemleriyle birlikte dijital asistanlar da ulaştırıyor. Siri, Google Asistan ve Cortana dijital asistan denince akla gelen ilk isimler olsalar da, yakında bir rakibin aralarına katılabileceği belirtiliyor.

The Information’ın haberine göre, Facebook da kendi dijital asistanını yapma çalışmalarına başladı. Dev sosyal ağ içerisinde çalışanlar tarafından Moneypenny şeklinde adlandırılan bu asistan, Facebook’un uzun zamandır sürekli geliştirmeye devam ettiği Messenger uygulaması içinden kullanılacak.

Ancak Facebook’un kişisel asistanını tanıdığımız diğer asistanlar olan Siri, Google Now ve Cortana’dan ayıran çok önemli bir özellik var. 

Tüm bu asistanlar, verimlilik üzerine hizmet vermeye odaklanmışken, Moneypenny ile kullanıcılar, yapmak istedikleri araştırmaları, ürün siparişlerini veya almak istedikleri hizmetleri gerçek bir insana soracak.

Şu an için Facebook kanadından yeni özelliğin varlığına dair herhangi bir bilgi verilmiyor, doğal olarak ne zaman kullanıma geçeceği de bilinmiyor.

Teknoblog ve PCWorld

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0