Görüş Bildir
Haberler
EYT'lilere Müjde! Hükümetten Sevindirici EYT Kararı: EYT Kararı Kimleri Kapsayacak, Ne Zaman Çıkacak?

EYT'lilere Müjde! Hükümetten Sevindirici EYT Kararı: EYT Kararı Kimleri Kapsayacak, Ne Zaman Çıkacak?

Prim gün süresini doldurmuş olmalarına rağmen yaş şartını yerine getiremedikleri için emekli olup aylık alamayan 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın gözü uzun zamandır hükümet tarafından çıkacak kararda. Peki EYT kararı ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor, kimler EYT'li sayılacak? Detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Son dönemde artan enflasyonlarla birlikte, prim gününü doldurmalarına rağmen emekli sayılamayan; Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın gözü, meclisten çıkacak yasa paketinde. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla EYT yasa paketi üzerinde çalışmalar başladı. Peki EYT'liler kim, yasa kimleri kapsıyor? İşte son detaylar...

EYT'de Son Durum

EYT'de Son Durum

8 Eylül 1999'da yürürlüğe giren ve emekli olmak için aranan sigortalılık süresi ve prim ödeme şartlarının dışında bir de yaş şartı getirilmişti. Emeklilikte yaşa takılanlar için önemli olan bu tarih sonrasında; cumhurbaşkanlığı talimatıyla yasa üzerinde çalışmalar başladı.

EYT'de Hangi Formül Uygulanacak?

EYT'de Hangi Formül Uygulanacak?

EYT meselesi, SSK, Bağ-Kur ve memurları da kapsayan çok kapsamlı bir konu. Herkesin yaşları ve çalışma hayatı farklı olduğundan EYT düzenlemesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı zorlu bir dönem bekliyor.EYT düzenlemesi için çalışma yapılırken en önemli unsur işin mali boyutu olarak göz çarpıyor. Sabah Gazetesi'nden Faruk Eldem'in haberine göre; son 10 yıl dikkate alındığında 5 ayrı formül gündemi meşgul ediyor.

EYT  Yasası Ne Zaman Çıkacak?

Maaş, emekli aylıkları ve emekli ikramiyelerinde yüzde 20-25 oranında artış sağlaması beklenen 3600 ek gösterge düzenlemesi 2022 yılı bitmeden sonuçlanarak Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak. Bununla beraber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için de bir çalışma yaptığı ifade edildi. Bu düzenlemenin de 2022 yılı bitmeden Başkan Erdoğan'ın onayına sunulması bekleniyor.

EYT Kimleri Kapsıyor?

EYT Kimleri Kapsıyor?

8 Eylül 1999'da yürürlüğe giren 4447 sayılı yasayla emekli olmak için aranan sigortalılık süresi (erkek için 25, kadın için 20 yıl) ve prim ödeme (5000 gün) şartlarının yanına bir de yaş şartı (kadın için 58, erkek için 60 yaş) getirildi. Yani emekli olmak için sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartı gibi 3 koşulun birlikte sağlanması aranmaya başladı. Emeklilikte yaşa takılanların(EYT) yaş ortalamasının da 48-49 aralığında olduğu tahmin ediliyor.  EYT grubunun yaklaşık 5 Milyon olduğu da tahminler arasında. 

Önümüzdeki günlerde gözler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda. Üzerinde çalıştıkları yasa paketiyse EYT'liler için şimdiden merak konusu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
8
4
4
1
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın