Görüş Bildir
Haberler
Evde Pratik Saç Maskesi Önerileri…

Evde Pratik Saç Maskesi Önerileri…

Şebnem Sucu
06.08.2021 - 08:04

Kısa ya da uzun olsun fark etmez, bakımlı saçlar her zaman kişiyi çekici gösterme özelliğine sahiptir. Özellikle dış görünümüne önem veren kadınlar bu konuda çok hassas davranırlar. Parlak, yumuşak ve güçlü görünen saçlar her kadının tercihi olsa da mevsim değişiklikleri, uygulanan yanlış teknikler ve bunun gibi sayabileceğimiz pek çok faktör saçların yapısında bozulmalara, kırılmalara ve dökülmelere neden olur. Saç sorunlarına yönelik yapılacak oldukça kolay bazı maskeler ise mevcut problemleri gidermede son derece etkilidir. Şimdi, evde pratik saç maskesi önerilerini yazımızda derledik…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saçlar dış görünüm konusunda büyük bir değişimi beraberinde getirdiğinden onları daha sağlıklı hale getirmenin çözüm yolları aranmaktadır. Bu noktada sorunun kaynağına inebilmek için saçın ihtiyacına yönelik bir bakım uygulamak gerekir. Böylelikle saçlarda meydana gelen kuruluk, kırılma ve dökülme gibi şikayetler ortadan kolay bir şekilde kaldırabilir. İşte evde pratik saç maskesi tarifleri…

YAĞLI SAÇLAR İÇİN MASKE TARİFİ

YAĞLI SAÇLAR İÇİN MASKE TARİFİ

MALZEMELER

-1 çay bardağı elma sirkesi

-1,5 su bardağı su

-1 yemek kaşığı kekik suyu

-1 çay kaşığı tuz

NASIL HAZIRLANIR?

Elma sirkesi, kekik suyu, su ve tuzu bir kabın içinde güzelce karıştırılır. Hazırlanan karışım saç diplerine dairesel hareketlerle masaj yaparak sürülür. Daha sonra havlu yardımı ile saçlar sarılır ve yaklaşık 2 saat beklettikten sonra ılık su ile yıkanır. Bu maskeyi iki haftada bir uygulayabilirsiniz.

KURU SAÇLAR İÇİN MASKE

KURU SAÇLAR İÇİN MASKE

MALZEMELER

-1 adet avokado

-1 yemek kaşığı bal

-2 yemek kaşığı zeytinyağı

-1 yemek kaşığı bal

HAZIRLANIŞI

İlk olarak avokadoyu çatal ile ezerek püre kıvamına getirin. İçine zeytinyağı, balı ekleyerek karıştırın. Karışımı saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. 30-35 dakika beklettikten sonra saçlarınızı maskeden arındırın. Kuru saçlarınız için uygulayacağınız bu maskeyi haftada 1 defa düzenli olarak yapmaya özen gösterin.

MAT VE DONUK SAÇLAR İÇİN MASKE

MAT VE DONUK SAÇLAR İÇİN MASKE

MALZEMELER

-Bir miktar elma sirkesi

-Bir miktar hindistancevizi yağı

-Bal

HAZIRLANIŞI

Elma sirkesi, bal ve sirkeden eşit miktarda bir kaba alın ve çırpın. Nemli saçınıza karışımı uygulayın ve en az 20 dakika bekletin. Her saç tipinin uygulanabilecek bu maske saçlarınızın renginin de sabitlenmesine yardımcı olmaktadır. Haftada 1-2 defa uygulayabilirsiniz.

YIPRANMIŞ SAÇLAR İÇİN MASKE

YIPRANMIŞ SAÇLAR İÇİN MASKE

MALZEMELER

-1 adet muz

-1 çay kaşığı badem yağı

HAZIRLANIŞI

Muzu ezdikten sonra 1 çay kaşığı badem yağını dökün ve karıştırın. Karışımı saçlarınızla ellerinizle masaj yaparak yedirin. İsterseniz eldiven kullanabilirsiniz. Maskeyi 10-15 dakika uyguladıktan sonra durulayın. Düzenli olarak haftada 2 defa bu maskeyi uygulayarak daha verimli sonuçlar almak mümkündür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HACİMSİZ SAÇLAR İÇİN MASKE

HACİMSİZ SAÇLAR İÇİN MASKE

MALZEMELER

-Yarım fincan yulaf

-Yarım fincan süt

-2 yemek kaşığı badem yağı

HAZIRLANIŞI

Tüm malzemelerin homojen bir kıvam almasını sağladıktan sonra maskeyi saç dipleri de dahil her alana masaj yaparak yedirin. Saçınızı bu şekilde 30-40 dakika bekletin ve ılık su ile saçlarınızı durulayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın