Görüş Bildir
Haberler
Evcil Dostlarıyla Seyahate Çıkanların Aklının Bir Köşesine Not Etmesi Gereken Uyarılar

Evcil Dostlarıyla Seyahate Çıkanların Aklının Bir Köşesine Not Etmesi Gereken Uyarılar

Uzun bir yolculuk planlıyor ve evcil hayvanlarınızı mı götürmek istiyorsunuz? Bu ipuçları, kendinize olan güveninizi artıracak ve maceranızın herkes için eğlenceli olmasını sağlamaya yardımcı olacaktır!

Evcil hayvanlarınızla seyahat etmenin yavaşlamak ve en güzel kokulu çiçekleri koklamak için mükemmel bir zaman olacağının farkındasınız. Öyleyse tatil planınıza kedinizi, köpeğinizi, kuşunuzu, tavşanınızı, hamsterınızı yani evcil dostlarınızı mutlaka dahil edin.

Tüylü dostlarınız uyumluluğuyla bilinir ve çoğu birlikte olduğunuzda en mutlu olanıdır. Tatil seçiminizden memnun kalacaklarından eminler. Otorapor, Onedio okurları için evcil hayvanınızla birlikte pratik seyahat ipuçlarını derledi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Arabanızla güvenli bağlanmasını sağlayın

1. Arabanızla güvenli bağlanmasını sağlayın

Tatil planınız arasında veya güzergahınızda en kedi-köpek dostu ulusal parkları ziyaret etmeyi planlamamanız gerektiğini ilk sıraya alıyoruz.

Evcil hayvanınızın sizinle birlikte gitmek ve arabada daha rahat olması için daha heyecanlı olmasını sağlayın. Onu bir evcil hayvan parkına götürün veya yakındaki bir evcil hayvan dükkanını ziyaret edin ve geziden bir ödül aldığından emin olun.

Uzun mesafelere seyahat etmeden önce küçük mesafelerle (30 dakika ila iki saat) başlamak ve evcil dostunuzdan gelen stres sinyallerine dikkat etmek iyi bir fikirdir. Bu belirtiler çok esneme, dudaklarını yalama ve hatta kusma şeklinde olabilir.

2. Evcil arkadaşınızı otomobil tutuyorsa...

2. Evcil arkadaşınızı otomobil tutuyorsa...

Araba hastası bir kedi veya köpekle nasıl seyahat edileceğini merak mı ediyorsunuz? Her ‘tüylü’ dostun başına gelmez ama bazı önemli sebepler olabilir. Örneğin 1 yaşın altındaki kedi ve köpeklerde taşıt tutması yaygındır. Çünkü iç kulaklarının yön ve dengeyi etkileyen bölümlerinin tam olarak gelişmediği biliniyor. Diğer köpeklerde ayrıca mide bulantısına neden olan orta veya iç kulak enfeksiyonları vardır. Benzer durum kediler için de geçerlidir.

Hareket hastalığının ek semptomları şunları içerir: Aşırı salya, sızlanma, uyuşukluk veya hareketsizlik, aşırı huzursuzluk, ishal.

Yavru hayvanınız arabaya binmeye alışmışsa ancak yine de midesi bulanmaya eğilimliyse, özellikle araba sürdükleri yerde, içini serin tutarak sakin kalmasına yardımcı olun. Mide rahatsızlığı olasılığını azaltmak için yolculuk başlamadan 6-12 saat önce sadece küçük bir ısırık verin ve bol miktarda tatlı su bulundurun.

3. Acil durumlar için plan yapın

3. Acil durumlar için plan yapın

Otorapor bilgilendiriyor...

Genel olarak evcil dostunuzla seyahat etmek için en iyi ipuçlarından biri, herhangi bir olası acil duruma zihinsel olarak hazırlanmaktır. Bu, gideceğiniz yerdeki yerel acil durum veterinerlerini ve eczaneleri araştırmak ve bu numaraları telefonunuza kaydetmek anlamına gelir. Ve irtibat kişilerinizde kendi veterinerinizin 24 saat açık acil yardım hattının bulunduğundan emin olun. Aranacak bazı işaretler, olası bir acil duruma işaret eder:

  • Bariz yaralanma veya kanama

  • Nöbet

  • Zehirlenme belirtileri

  • Yüksek ateş

  • Alerjik reaksiyon

  • Aşırı kusma

Heimlich Manevrası gibi bazı temel ilk yardım teknikleri bilgilerinizi tazeleyin. Evcil hayvanınızın kaybolması durumunda güncellenmiş bir mikroçipe sahip olduğundan ve kimlik etiketli bir tasma taktığından emin olun.

4. Lazımlık molalarını planlayın

4. Lazımlık molalarını planlayın

Evcil hayvanlarıyla seyahat edenlere er 90 dakikada bir banyo molası için durmak öneriliyor. Seyahat planınızı oluştururken, yol boyunca nerede durabileceğinizi görmek için haritaları kontrol edin ve köpeğinizin birkaç dakikadan daha uzun süre koşabilmesi için birkaç park veya parkuru ziyaret etmeye çalışın.

Unutmayın: Bir çocuğun arabada uzun süre oturması nasıl zor olabiliyorsa, evcil hayvanlar için de durum aynıdır.

5. Sık sık egzersiz yapın ve oynayın

5. Sık sık egzersiz yapın ve oynayın

Seyahat ederken bile kedi, köpek, kuş, tavşan gibi evcil dostlarınızın egzersiz ihtiyaçlarına uyun. Bu, bütün yolculuk boyunca uçtan uca formda kalmalarını sağlar. Tüylü dostunuzun yalnızca evden uzaktayken oynayabileceği özel tatil oyuncaklarıyla arabadan çıkmak için düzenli fırsatları birleştirin. Bu olumlu pekiştirme eğitimi, yakında evcil arkadaşınızın bir sonraki maceranız için bir patisini işaret edeceği anlamına gelir!

Türkiye genelinde 300’ü aşkın bayisiyle hizmet veren Otorapor Oto Ekspertiz bilgilendirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın