Görüş Bildir
Haberler
Ethereum ve Bitcoin'i Bir Araya Getiren Wrapped Bitcoin (WBTC) Nedir, Nasıl Alınır?

etiket Ethereum ve Bitcoin'i Bir Araya Getiren Wrapped Bitcoin (WBTC) Nedir, Nasıl Alınır?

Well Ok Then
20.09.2021 - 15:00

Kripto para ve blockchain dünyasında her gün yeni bir inovasyon ve gelişme oluyor. Son zamanlarda büyük popülerlik kazanan merkezi olmayan finans anlamına gelen DeFi'ler ise bu gelişmelerin belki de başında geliyor. Wrapped Bitcoin ise, Bitcoin'i bağımsız ve oldukça yeni bir alan olan DeFi ile birleştiriyor. Böylece Bitcoin'in sahip olduğu değer DeFi alanına taşınmış oluyor. 

Peki bunun WBTC nasıl yapıyor? İşte detaylar! 

WBTC nedir?

WBTC nedir?

En basit tanımıyla WBTC, DeFi alanında alınıp satılabilen ERC-20 token'idir. WBTC aslında Ethereum'a daha fazla likidite sağlamak için Ocak 2019'da Ethereum üzerinde dolaşıma sokulmuştur. WBTC aslında Bitcoin'i temsil eden ve değeri tamamen Bitcoin ile aynı olan bir token'dir.

WBTC'nin avantajı ve dezavantajı nedir?

WBTC'nin avantajı ve dezavantajı nedir?

WBTC ERC-20 tokeni olması dolayısıyla BTC’den daha hızlı transfer edilebilir. Fakat WBTC’nin asıl avantajlı tarafı, Ethereum dünyasında; cüzdanlara, dapps ve akıllı kontratlara ulaşabiliyor olmasıdır. En büyük dezavantaj ise Bitcoin ve Ethereum alanları arasında, yakın zamanda kapatılması pek de öngörülmeyen bir boşluğun olmasıdır. Bu iki alan birbiriyle doğrudan iletişim halinde değildir. Dolayısıyla BTC’nin Ethereum alanına yalnız bilgisayar kodlarıyla değil, bir insan ya da organizasyon aracılıyla aktarılacaktır. Neticede BTC ile kıyaslandığında Wrapped BTC hiçbir zaman yüzde yüz güvenilir olamayacaktır.

Wrapped Bitcoin (WBTC) ile Bitcoin (BTC) arasındaki fark nedir?

Wrapped Bitcoin (WBTC) ile Bitcoin (BTC) arasındaki fark nedir?

WBTC Bitcoin’i temsil eder. 1 WBTC 1 BTC’ye eşittir. Birbirleriyle takas edilebilirler. WBTC ERC-20 tokeni olması dolayısıyla BTC’den daha hızlı transfer edilebilir.

WBTC nasıl alınıp satılır?

WBTC nasıl alınıp satılır?

Wrapped BTC üzerinde WBCT DAO’nun yönetim yetkisine sahip Merchant ve Custodian’lar sitemi yönetir. BTC’si olup WBTC’ye çevirmek isteyen kullanıcılar Merchant’larla iletişime geçerler. Merchant öncelikle kullanıcının kimliğini doğrulatarak süreci başlatır.

Custodian’lar ise BTC’yi alarak Ethereum blockchain üzerinde WBTC yazımına geçerler. WBTC oluşturulduğunda, BTC Custodian tarafından rehin olarak tutulur. Kullanıcı WBTC’yi BTC’ye çevirmek istediğinde ise işlem tersine çalışır ve kullanıcının BTC’si kendisine iade edilir.

WBTC'nin geleceği nedir?

WBTC'nin geleceği nedir?

WBTC'nin geleceğini şekillendirecek olan sadece yatırımcılar değil aynı zamanda yazılımcıların WBTC'yi nasıl konumlandırdığı olacak. WBTC’nin DeFi uygulamaları için bir altyapı, temel niteliğinde olduğu açık. Bu duruma en iyi örnek TokenSets in WBTC ile ETH arasında otomatik trade imkânı sunan ürünü gösterilebilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın