Görüş Bildir
Haberler
Eski Sevgilisini Hala Takip Edenler Buraya! Uzman Psikolog Bunun Ne Anlama Geldiğini Açıkladı!

Eski Sevgilisini Hala Takip Edenler Buraya! Uzman Psikolog Bunun Ne Anlama Geldiğini Açıkladı!

Rinascita
13.01.2017 - 14:04

Bir perşembe günü saat 16:30 ve çalışmaktan sıkılmış durumdasın. Kimse mesajlarına cevap vermiyor, ofiste yapman gereken bütün işleri bitirmişsin ama hala özgür olmana yarım saat var. Bu yarım saatlik zamanı öldürmek için bir şeyler yapman gerekiyor. Bunun için de eski sevgilinin profilini takip etmeye başlıyorsun. Eski sevgilinin profilini takip etmenin ne anlama geldiği Elite Daily'de derlenen haberde açıklandı.

Kaynak: http://elitedaily.com/dating/question...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sırf canınız sıkıldığı için gezindiğiniz sosyal medya ortamında, eski sevgilinizin fotoğrafını görünce ne yapıyorsunuz? Adının üzerine tıklayıp hemen profilini kontrol etmeye başlıyor musunuz? Yetmiyor bütün profil hareketlerine bakıyor musunuz?

New York'da bulunan psikolog ve ilişki uzmanı Dr. Niloo Dardashti'ye göre eğer böyle bir eylemde bulunuyorsanız, kendinize sormanız gereken iki soru var.

1. Niyetin ne?

Dr. Dardashti 'Niyetinizin ne olduğunu kendinize sormanız gerçekten önemli.' dedi. Eski sevgilinizin profiline bakmaya başlamadan evvel, bunu neden yaptığınızı ve niyetinizin aslında ne olduğunu kendinize sormanız gerekiyor. Eğer bunu gerçekten eski sevgilinizin hayatında neler olup bittiğini merak ettiğiniz için yapıyorsanız, herhangi bir sorun yok. Hatta onu romantik anlamda unuttunuz bile.

Ama bunu yapmanızın ardındaki sebep onu 'takip etme' ihtiyacı ise o zaman hala unutamadınız demektir. Dolayısıyla bu profili takip etmekten mümkün mertebe uzak durmanız gerekmektedir. Dr. Dadashti 'Eski sevgilinizi hala unutamadıysanız, bu bir çeşit obsesif tepkiye dönüşür. Hiçbir zaman pozitif bir geri dönüşü olmaz ve asla hayatınızdan çıkmalarına izin veremezsiniz.' diyerek neden eski sevgilimizi takip etmememiz gerektiğini açıkladı.

2. Bunu yaptıktan sonra nasıl hissediyorum?

Diyelim ki kendinize hakim olamadınız ve eski sevgilinizin profilinin her bir köşesine baktınız. Peki şimdi nasıl hissediyorsunuz? Dr. Dadashti 'Peki şimdi nasıl hissediyorsunuz? Daha mı iyi, daha mı kötü yoksa aynı mı? Eğer hayatlarına devam edemediklerini görüp daha iyi hissediyorsanız, peki devam ettiklerinde ne olacak?' diye sordu. Bir diğer yandan eğer iyi olduklarını gördüğünüz için iyi hissediyorsanız, hala onların iyi olmalarıyla ilgileniyorsunuz demektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki daha kötü hissediyorsanız? Dr. Dadashti eski sevgiliyi takip etmekle sarhoş olmayı kıyaslıyor. Sarhoşluğun ilk anlarında yaşadığımız yoğun hazzın ardından gelen kendini berbat hissetme hissiyle özdeşleştiriyor. Eğer böyle bir his yaşıyorsanız, o zaman kendinizi kontrol etmeniz gerekiyor, çünkü bunun sizin üzerinizdeki etkisi olumsuz oluyor. Hayatınıza ve yolunuza devam etmenizi engelliyor.

Eğer eski sevgilinizi takip etmek sizin için bu kadar kötü ise, o zaman onu silmenizde bir sorun var mı?

Dr. Dadashti 'Eğer böyle bir durum varsa, o zaman eski sevgilinizi silmek daha iyi olacaktır. Böylece zorla da olsa onu hayatınızdan çıkarabileceksiniz.' diyor. 

Bazen istediğiniz zaman eski sevgilinizin profiline bakabilme lüksüne sahip olmak size cazip görünse de, artık hayatınıza devam etmenin zamanının geldiğini fark etmelisiniz. Eski sevgilinizin veya bir başkasının ne düşündüğü kimsenin umrunda değil. Ne olursa olsun, yolunuza devam etme zamanı! 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
23
17
11
9
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
arcencielnoir

sigarayı bıraktım eski sevgiliyi stalklamayı bırakamadım :(