Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ın Mitingi İçin İşçilere Tehdit İddiası: 'Yanında 4 Kişi Getirmeyen İşe Gelmesin!'

Erdoğan'ın Mitingi İçin İşçilere Tehdit İddiası: 'Yanında 4 Kişi Getirmeyen İşe Gelmesin!'

İddiaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarınki İzmir programında AKP'li Menemen Belediyesi personellerinin mitinge katılımı zorunlu tutuldu. Bir belediye yetkilisinin işçilere, 'Eğer yanınızda dört kişi getirmeyecekseniz pazartesi işe gelmeyin' dediği de öne sürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın bir dizi etkinlik için İzmir'de olması beklenirken skandal bir iddia gündeme geldi. Twitter'da paylaşılan bir videoya göre işçilere 'Eğer yanınızda dört kişi getirmeyecekseniz pazartesi işe gelmeyin' denildi.

Görüntülerdeki kişinin Menemen Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Göksel Arsoy olduğu belirtiliyor. 

İşçilere talimat verenlerin sözleri net olarak duyulmazken işçilerden biri 'En az dört kişi gelmeyince çıkış mı? Katılmak mecburi. Duydun değil mi İbo! Dört kişi getirmiyorsak pazartesi işten çıkış' diyor.

İddialara CHP Menemen İlçe Başkanlığı tarafından da tepki gösterildi. 👇

''AKP'li Menemen Belediyesi, ‘tehditli katılım çağrısı’ ile korku saçtı. Menemen Belediyesi idarecileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir ve Menemen programına katılım çağrısıyla sınırları zorlayan bir tutum sergilemiş, savurdukları tehditler, işi çığırından çıkarmıştır. Her personele, kendilerinin yanı sıra T.C. kimlik numaralarını önceden vermek suretiyle 4 kişi daha getirme zorunluluğu dayatan, bununla kalmayıp gelmeyenlerin ve sözünde durmayanların işlerine son verileceği gözdağını veren bu zihniyeti şiddetle kınıyoruz!

'Ekmek aş, iş korkusu' salarak olmaz!

Programlarının coşkulu geçmesi arzularını anlayabiliriz. Ancak insanları ekmekleri, aşları, işleri ile tehdit ederek zorlamalarını anlamak mümkün değildir. Siyaset ve yöneticilik ahlakıyla hatta insanlıkla bağdaşmayan bu tehditkarlığı kabul etmiyoruz. Demokrasi ve milli irade çığırtkanlığı yaparken bunlara tezat yaklaşımlar sergiledikleri ortadadır. İşçi arkadaşlarımızın üzerinde kurdukları bu baskıyı derhal kaldırmalıdırlar.''

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
104
49
29
13
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lethe lethe

Konya vs yerlerden otobüse bindirip götürürler, yapmadıkları şey mi?

Pasif Kullanıcı

Yalannn iftiraaaa ben okeye 4. dedim

Bozkurt

AKP bunu sürekli yapıyor zaten. Her mitinge kamudan adam topluyorlar. Öbür türlü sadece gurbetçiler gider anca. Ne kadar teşekkür etseler az reislerine.

portside

Bir tek kamu değil ki. Yandaş özel sektörde aynı. Arkadaşımın çalıştığı firmada üretim duruyor bildiğin. Çaycı çorbacı kim varsa servisler ile gidiyorlar. Dö... Devamını Gör