Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: Eskiden Evlatlarımız Yurt Dışına Giderdi; Şimdi Yüzbinlerce Yabancı Öğrenciye Ev Sahipliği Yapıyoruz

Erdoğan: Eskiden Evlatlarımız Yurt Dışına Giderdi; Şimdi Yüzbinlerce Yabancı Öğrenciye Ev Sahipliği Yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Artık üniversitemizin olmadığı il yok. Eskiden bizim evlatlarımız yurt dışına eğitime giderdi. Şimdi ülkemiz yüzbinlerce yabancı öğrenciye ev sahipliği yapıyor.' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gaziantep'in Kurtuluşunun 100. Yılında 100 Hayırsever Eğitime Destek Kampanyası Ödül Töreninde konuştu. 

Konuşmasında eğitim öğretimin önemine vurgu yapan Erdoğan şunları söyledi:

  • 'Bütçelerimizde en büyük payı eğitim öğretime ayırdık. Kamu kaynakları hayırseverlerle okul öncesi, ilkokulu, ortaokul, lise, üniversite, mesleki eğitim seviyesindeki altyapıyı baştan sona yeniledik. 

  • Derslik sayımızı bu rakamlar çok önemli, 343 binden 601 bine yükselttik. Yaptığımız 714 bin yeni öğretmen atamasıyla bu sınıflarda eğitim öğretimini kesintisiz yapılmasını temin ettik. Okullarımızda görev yapan öğretmenlerin 4'te 3'ü bizim dönemimizde başladı. 

  • Ülkemizin 81 vilayetine yaydığımız yeni üniversitelerle yüksek öğretim kurumlarının sayısını göreve geldiğimizde 76 üniversite varken, 207 üniversiteye, 70 binde 180 bine akademik personel sayımızı çıkarttık. 

  • Bugün artık karşımızda pek çok ülkenin nüfusundan çok fazla öğrenciye sahip, her alanda ihtiyacını karşılayacak pırıl pırıl bir insan kaynağına sahip bir Türkiye var. Artık bizim üniversitemizin olmadığı bir il yok. 

  • Eskiden bizim evlatlarımız yurt dışına eğitime giderdi. Şimdi ülkemiz yüzbinlerce yabancı öğrenciye ev sahipliği yapıyor.'

"Tek derdimiz ihracat"

"Tek derdimiz ihracat"

Erdoğan, düşük faiz, yüksek kur politikasına ilişkin de şunları söyledi:

  • 'Yatırım, üretim, istihdam, ihracat üzerine kurulu ekonomi politikamızın ete bürünmüş halini görmek isteyen gitsin Gaziantep'e baksın. 

  • Orada gördüklerinden sonra hala yüksek faizle ekonomiyi soğutma, hala kura takılıp kalarak ülkemizi hedeflerine ulaştırma iddiasının arkasında duranlar çıkarsa onlara söyleyecek sözümüz yok. 

  • Bizim tek derdimiz var ihracat ihracat ihracat ve bunu başaracağız.'

Erdoğan'ın açıklamalarının tamamı için 📹

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
119
96
64
3
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

kalifiye yetenekli insanlar yurtdisina gidiyor yerlerini suriyeli bilmem nereli yabancilara burslar dagitarak dolduruyorsunuz, birde bunla ovunuyorsunuz. akp... Devamını Gör

İnsanların empati yeteneklerini ve soyut düşünce yeteneklerini kaybetmesi bunun en büyük nedeni bence. Kendilerinden olanlar keyifle zenginlikle yaşadığı içi... Devamını Gör

Bozkurt

Erdoğan'ın konuşma metnini kim yazıyorsa takibe alsınlar.

hipotalamus

Gaziantep sayenizde ekonomi şehri değil, sizden önce 4 organize sanayi bölgesi olan , ekonomisi ihracata yönelik kendi dinamik yapısından kaynaklı çok çalışa... Devamını Gör