Görüş Bildir
Haberler
Elon Musk’ın Son Çıkardığı Araba ile 10 Yıldır Üzerinde Çalıştığı Esprisi Sonunda Ortaya Çıktı: SEXY

Elon Musk’ın Son Çıkardığı Araba ile 10 Yıldır Üzerinde Çalıştığı Esprisi Sonunda Ortaya Çıktı: SEXY

Elon Musk hakkında ne düşünüyorsunuz bilemeyiz ama işini şansa bırakmayan bir kişiliği olduğunu söyleyebiliriz, yeni çıkan arabalarının adı gibi mesela.

Geçtiğimiz Mart ayında çıkartmış olduğu 'Model Y' adlı arabasıyla adından bir kez daha bahsettiren SpaceX ve TeslaMotors'un kurucu CEO'su Elon Musk, her ne kadar Ford'un gazabına uğrasa da 10 yıldır planlı bir şekilde ilerletmiş olduğu şakasını sanıyoruz ki şimdilik tamamlamış bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ait olduğu yılın çok ötesinde bir tasarım: Model S!

Ait olduğu yılın çok ötesinde bir tasarım: Model S!

2012 yılında üretimine başlanan 'Model S' adını Sedan'dan alıyor. E tabi TeslaMotors'un ürettiği bir araç olunca doğal olarak alışılagelmişliklerin dışında özellikleri de olmuyor değil. Tek bir temasınızla kapıda gömüldüğü yerden çıkan kapı kollarından tutun, daha önce hiç görülmemiş büyüklükte dokunmatik ekranına kadar. Yani sizin anlayacağınız elektrikli araç teknolojisinde her alanda kendi dönemine tur bindirmiş bir tasarım.

En güvenli SUV: Model X!

En güvenli SUV: Model X!

Bir araç düşünün ki, içinde biyolojik saldırıya karşı koruma modu olsun ve bu geniş hava filtresi sayesinde içerideki havayı polen, alerji ve her türlü bakteriden arındırsın. 'Yok artık adamlar ciddi ciddi oturup bunu mu düşünmüş, bununla mı uğraşmış!' diyeceksiniz ama evet, adamlar gerçekten ciddi ciddi oturup bunlarla uğraşmış. Tavana kadar uzanan ön camlarını ve hepimizin filmlerde gördüğü havaya doğru açılan kapıları da hesaba katarsak adamlar gerçekten kullanıcı memnuniyetini artırmak için ellerinden geleni ardına koymamış da diyebiliriz. 'crossover'dan doğan 'Model X', ve halihazırda bulunan 'Model S', Elon'u 'Sıradaki araca 'Model E' ismini mi versek?' diye düşündürmeye başladı.

Bütün planlar suya mı düşüyor: Model 3!

Bütün planlar suya mı düşüyor: Model 3!

Tersköşe! Evet herkes sizin gibi 'Model E'nin gelmesini beklerken ortaya çıkan 'Model 3' oldu. Neden diye sorarsanız, bu kadar hızlı bir büyümeyle California'da ki bütün otomotiv sektörünün nefretini kazanan Tesla, eğer ki 'Model E' adını kullansaydı Ford tarafından dava açılacaktı, çünkü isim hakkı onlara aitti. 'Alt tarafı bi E harfi' diye düşünmeyin çünkü Elon bu küçük esprisinden vazgeçecek değildi, bu sefer de E harfine benzerliği sebebiyle 3 sayısını kullanmaya karar verdi. Kendisi en gelişmiş araç olmasa da sınıfının en güvenilir modeli olarak nitelendiriliyor.

Son zamanların en gözdesi: Model Y!

Son zamanların en gözdesi: Model Y!

2020'de satışa çıkması planlanan,Tesla'nın 4. nesil otomobili 'Model Y'yi de piyasaya duyurmasıyla Musk espiritüel kişiliğini yansıtmış ve nihayet amacına ulaşmıştı. Ürün lansmanında 'Model Y'nin bu zamana kadar üretilen S,3 ve X modellerin toplamından daha çok üretileceğini söyleyen Musk, anlaşılan kendine ve yeni model aracına epey güveniyor. Doğrusu arkasında milyon dolarlık şirketi olunca güvenmemek için pek de nedeni yok.

Ve karşınızda..."S3XY"

Ve karşınızda..."S3XY"

Son araca da Y adının verilmesinin ardından Musk'ın 'SEXY' bir şirkete sahip olma hayali nihayet gerçekleşti. Böyle çılgın isimlendirmelerin de ileride çıkacak modellerde devam edeceğini söyleyen Musk, aynı zamanda E harfini almasına izin vermeyen Ford'a da gönderme yapmayı unutmadı. 'Ford killed sex.' yani Ford sex'i öldürdü söylemini de es geçmeden lansmanı tamamladı. 

Görselde de gördüğünüz gibi Tesla, E harfindeki şanssızlığını kıvrak bir yöntemle çözmüş gibi duruyor :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
154
88
29
5
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Gerçekten haberin başlığını koyma mantığınızı anlamakta zorlanıyorum. Elon musk aylar önce son çıkan arabasının lansmanında bunu söylemişti ve hatta arabalar... Devamını Gör

Aynı şeyi yazmaya geldim. Bazı editörler/üyeler gerçekten iyi değil.

Bu haberler yapılıp biteli aylar oldu. Geç olmamış mı?

Neslihan Nisan

elon musk bile olsan..