Görüş Bildir
Haberler
Eleminizi Kederinizi Unutturacak Gerilmiş Sinirlerinizi Yumuşatıp Pamuk Gibi Yapacak 9 Öneri

Eleminizi Kederinizi Unutturacak Gerilmiş Sinirlerinizi Yumuşatıp Pamuk Gibi Yapacak 9 Öneri

esma çetin
06.03.2022 - 07:00

Sinir stresinizden arınmaya, pamuk gibi olmaya hazır mısınız? Sizler için rahatlatıcı 9 aktiviteyi derledik. Keyifli okumalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sabun yapmak veya sabun kesmek

1. Sabun yapmak veya sabun kesmek

Cildimiz en değerli hazinelerimizden. Bu yüzden hangi ürünleri kullandığımıza dikkat etmeliyiz, buna kullandığımız sabunlar da dahil. Sabun yaparak bir taşla iki kuş vurabilirsiniz! Hassas cildiniz için kendi sabununuzu kendiniz yaparken değişik yağlar, güzel kokular ve renklendiricilerle çalışarak rahatlamamak mümkün değil. 

Sabun yapmakla uğraşamam diyenler kesmeyi de deneyebilir. Sabun kesme trendi videolarını mutlaka görmüşsünüz. İzlemesi bile aşırı rahatlatmıyor mu? Görsel ve işitsel uyarım sağladığı için bu videoları izlemek çoğu insanı rahatlatıyor. Videosunu izlemek yerine kendiniz keserseniz de bu uyarımlara dokunma ve koklama duyuları etkileniyor. Bizce denemeye değer!

2. Hüzünlü şarkılar dinlemek

2. Hüzünlü şarkılar dinlemek

Zaten sinirimiz tepemizde bir de hüzünlü şarkılar dinleyip iyice depresyona mı girelim diye düşünebilirsiniz. Ancak araştırmalara göre hüzünlü şarkılar hayal gücü, empati ve duyguların düzenlenmesine yardımcı oluyor. Dinleyenlerde nostalji ve memnuniyet duygularını çağrıştırıyor. Belki de bu yüzden mutsuzken mutsuz şarkılar dinliyoruzdur.

3. Baş parmağına bastırmak

3. Baş parmağına bastırmak

Stresle başa çıkmak elinizde! Doktorlara göre baş parmağınıza üflemek kalp atışınızı rahatlatıyor ve nefesinizi derinleştiriyor. Dahası da var! Baş parmağınıza bastırmak stresi azaltıyor! Sinir stresiniz tavan yaptıysa tırnağınızın hemen altından baş parmağınıza baskı uygulamanızı öneririz.

4. Toprakla vakit geçirmek

4. Toprakla vakit geçirmek

Birçok insan bahçe işleriyle ve çiçeklerle ilgilenmenin onları rahatlattığını söylüyor. Doğayla bütünleşmek, güzel bir şey yaratmak ve gün ışığı almak bu rahatlamanın temelini oluşturuyor. Bu sebeplere ek olarak, yapılan bir araştırmaya göre toprağın içinde bulunan bir bakteri çeşidi, beynimizin serotonin hormonu salgılamasına sebep oluyor ve bu yüzden rahatlamış hissediyoruz.

5. Slime ile oynamak

5. Slime ile oynamak

Slime yapma trendi geçmiş olsa da slime ile oynamanın insanı rahatlattığını söylemeden geçemeyeceğiz. Farklı renklerde, şekillerde ve dokularda birçok çeşidi olduğunu da hesaba katarsak sıkılmak mümkün değil gibi gözüküyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dik durmak

6. Dik durmak

Dik durmak sağlığımız için birçok açıdan faydalı. Kan dolaşımı ve oksijen düzeyini düzenlediği için dik durmanın sizi rahatlatacağını biliyor muydunuz? Ayrıca aynı gülümsemek gibi dik durmak da modunuzu yükseltiyor. Yapılan araştırmalar da dik duran insanların özgüvenlerinin daha yüksek olduğunu söylüyor.

7. Sağ yumruğunuzu birkaç kez sıkıp bırakmak

7. Sağ yumruğunuzu birkaç kez sıkıp bırakmak

Stresli olduğumuz zamanlarda beynimizin duygularımızı kontrol eden sağ lobu aktive olur. Bu durumu dengelemek için beynimizin sol lobunu da devreye sokmamız gerekir. Vücudumuzun sağ kısmı beynimizin sol lobuyla bağlantılı olduğu için sağ yumruğunuzu sıkıp bırakmak beynin sol lobunu devreye sokacaktır.

8. Ayak masajı yapmak

8. Ayak masajı yapmak

Eski tıp teknikleri ve modern bilimsel araştırmalar, ayağımızın altındaki baskı noktalarının vücudun diğer bölümleriyle ilintili olduğunu söylüyor. Ayağınızın altına masaj yapmak veya bir top yuvarlamak stres ve kaygı hislerinin azalmasına yardımcı olacaktır.

9. Bozuk para saymak

9. Bozuk para saymak

Sayı saymak beyninizi başka bir şeye odakladığı için stresten kurtulmak için iyi bir yöntem. İçinizden sayı saymak yerine bozuk paraları sayarak da sinirinizi azaltabilirsiniz. Sinir ve stresin kol gezdiği hayatımızla başa çıkmak için bu küçük önerileri denemenizi tavsiye ederiz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın