Görüş Bildir
Haberler
Elektriğe 1 Nisan'dan İtibaren Zam: 'Dövizde Yaşanan Artışlar Nedeniyle Yüzde 2,89 Artış İhtiyacı Hasıl Oldu'

Elektriğe 1 Nisan'dan İtibaren Zam: 'Dövizde Yaşanan Artışlar Nedeniyle Yüzde 2,89 Artış İhtiyacı Hasıl Oldu'

FreiGeist
30.03.2018 - 15:09 Son Güncelleme: 30.03.2018 - 16:59

Yılbaşında yüzde 8,8 oranındaki artışın ardından elektrik fiyatlarına yeni bir zam daha geldi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, elektrik fiyatlarına 1 Nisan'dan geçerli olmak üzere ortalama yüzde 2,89 zam yapıldığını duyurdu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik fiyatlarında ortalama yüzde 2,89 artış yapıldığını açıkladı. 

Elektrik fiyatlarının serbest piyasa koşullarında belirlendiğini ve dövizde yaşanan artışlar gibi unsurların bu maliyetleri etkilediğini belirten Yılmaz, 'Son yaptığımız kurul toplantısında görevli tedarik şirketlerinden enerji temin eden tüketiciler için geçerli olan nihai fiyatlarda, 1 Nisan 2018 tarihinden itibaren uygulanmak üzere ortalama yüzde 2,89 artış ihtiyacı hasıl olduğunu gördük.' dedi.

'Küçük, düzeyli fiyat artışları'

'Küçük, düzeyli fiyat artışları'

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Yılmaz, elektrikte ortaya çıkan maliyet artışlarının biriktirilerek yıl sonunda toplu bir zam olarak yansıtılmasının doğru bir uygulama olmayacağına işaret ederek, 'Bu durumdan hem vatandaşımız zarar görür hem de sektörümüz. İhtiyaç hasıl olması halinde küçük düzeyli bu tip fiyat artışlarını uygulamak hem tüketicimiz hem de sektörümüz için daha doğru olacaktır.' diye konuştu.

Elektrik fiyatlarına en son 1 Ocak'ta yüzde 8,8 zam yapılmıştı 👇

📌 Elektriğe gelen zam sosyal medyanın da gündeminde⚡️

📌 Elektriğe gelen zam sosyal medyanın da gündeminde⚡️
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
122
57
9
3
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
putumku

küçük tatlı zamlar

rcpbyrm

öncelikle bizim dövizle ne işimiz var diyen salaklar oluyor umarım biraz akıllanırlar , ikincisi zaten biz hep 50 tl lik kullanıyoruz zam değil bu zAMCIK !!!

mak

bunları savunanlar ne peki? zamcık ağızlı

Zehra Tatlı

onlar yol yaptı onlar ülkeyi geliştirdi onlar ki ülke ekonomisini güçlendirdi onlar kii anamızı sikti neyse ki artık özgüvenimiz yerinde

mak

emine ablada ne bilezik varmış dimi? sat sat bitmedi :)