Görüş Bildir
Haberler
Elde, Avuçta ve Hapiste Tutulamayan Bücür: Meksika'da İnsan Avı Başlamasına Sebep Olan Firari El Chapo

Elde, Avuçta ve Hapiste Tutulamayan Bücür: Meksika'da İnsan Avı Başlamasına Sebep Olan Firari El Chapo

Mertcan Kaygısız
13.07.2015 - 17:56 Son Güncelleme: 13.07.2015 - 18:42

Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz, kurtulamaz! Eğer ki bir insan özgürlüğünü istiyorsa -ha bir de zenginse- özgür kalır. Filmlere konu olacak hikayemiz Meksika'dan. (Hiç şaşırmadık) Dünyanın en ünlü uyuşturucu kaçakçılarından Joaquin, cezasını çekmekte olduğu hapishaneden 2. kez kaçarak kırılması güç bir rekora imza attı. 'El Chapo' (bücür) lakaplı uyuşturucu baronu, Meksika'nın en güvenlikli hapishanesinden 1.5 kilometre uzunluğundaki tünelden tüyerek 2. kez 'özgürlüğüne' şimdilik kavuştu. Olaylar silsilesi ise şöyle gelişti. 

Not: Joaquin için ara ara lakabı olan Bücür kelimesini de kullanacağım. Yabancılık çekmeyiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle kimdir bu Bücür?

Öncelikle kimdir bu Bücür?

Joaquin Guzman, 60 yaşında ve dünyanın en ünlü uyuşturucu baronudur. Yıllar yılı Meksika'nın en fazla arananlar listesinde 1 numaraydı. Üstüne üstlük yıllar yılı Forbes dergisi tarafından belirlenen 'Dünyanın En Güçlü 1000 Kişisi' listesinde hep kendine yer buldu. Kısacası enteresan adam kendileri.

25 yıllık çetenin lideri

25 yıllık çetenin lideri

Meksika'nın en büyük uyuşturucu ve organize şiddet çetelerinden biri olan Sinaloa Kartel'inin lideri Bücür, lakabını 1.68 olan boyundan alır. Çetesi ise ülkenin en kanlı, en yasa dışı çetelerinden biri olma özelliği taşır. Özellikle düşman çetelerle girilen mücadelelerde insanlık dışı infaz yöntemleri kullanılır ve on binlerce insan devlet-çete, çete-çete savaşlarında öldürülmüştür.

İlk yakalanışı ve ilk kaçışı

İlk yakalanışı ve ilk kaçışı

Bücür, ilk kez 1993 yılında yakalanmış ve ülkenin en güvenlikli hapishanesine gönderilmiştir. 8 yıl burada konaklayan Joaquin, 2001 yılında bir çamaşır sepetinin içinde kaçarak kayıplara karışmıştır ve 13 yıl boyunca firari olarak hayatına devam etmiş.

İkinci kez enselenişi

İkinci kez enselenişi

Sen yıllarca kaç, elini kolunu sallaya sallaya dolaş, Obama'nın Meksika ziyaretinden iki gün sonra yakalan! Burnumuza garip kokular gelmedi değil. Şaka bir yana tabi ki iki ülke arasındaki buzları eritme amacıyla, çetesinin kurulduğu şehirde bir sabah karısı ve çocuklarına kahvaltı hazırlarken yakalanmış Bücür. Amerika tarafından 'yakalanan en büyük balık' olarak adlandırılan Joaquin, ünlü mafya babası Al Capone'dan sonra 'bir numaralı halk düşmanı' olarak sıfatlandırılmış.

Halk düşmanı mı Robin Hood mu?

Halk düşmanı mı Robin Hood mu?

Ancak Joaquin'in tekrar yakalanması bütün ülkede sevinç çığlıklarıyla karşılanmadı. Kartelin en güçlü olduğu şehirlerde yüzlerce kişinin katıldığı protesto eylemleri düzenlendi. Bücür'ün enteresanlığı da bu noktada başlıyor zaten. Yerel halka yardım eden, nispeten gizemli bir kişilik kendisi. Başkaları tarafından çekilen çok fazla fotoğrafı yok, çünkü girdiği her mekanda bütün müşterilerin telefonlarını toplatır ardından herkesin hesabını ödeyip, verdiği rahatsızlık için özür dileyerek çıkarmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ve son kaçış!

Ve son kaçış!

Yakalandıktan sonra tekrar aynı hapishaneye gönderilen Joaquin uslu durur mu hiç? Güya Meksika'nın en güvenlikli hapishanesine gönderilen El Chapo, cezaevinin duşlarının bulunduğu yerden, cezaevi dışındaki mısır tarlasına uzanan 1.5 kilometrelik bir tünel kazarak firar etti. Tünelin içinde aydınlatma tertibatı, oksijen tüpleri, çökme ihtimaline karşılık yapı iskeleleri ve tünelin kazılması sırasında çıkan harfiyatı dışarı aktarmak için yapılmış bir motorlu düzenek olduğu iddia edildi. (OHA AMA)

En önemli(!) iddia Donald Trump'tan

En önemli(!) iddia Donald Trump'tan

Gelecek seçimlerde Amerikan Başkanlığı için yarışa giren emlak kralı Donald Trump, Bücür'ün Amerikan hükümeti tarafından ülkeye davet edileceğini ve vatandaşlık verileceğini iddia etti. İlgi çekmek için ortaya atıldığını düşünerek pek de umursamıyoruz.

Bkz: Kaçtığı tünel

Bkz: Kaçtığı tünel

İlk bakışta Mario'ya benzese de bu adam tehlikeli!

İlk bakışta Mario'ya benzese de bu adam tehlikeli!

Sonuç olarak adam yine firar. Fotoğrafına baktığımızda 'Bu mu ulan testereyle adam kesen, Amerika'ya 40 ton uyuşturucu kaçıran adam' desek de, melek yüzlü şeytanmış abimiz. Şimdi düşmanları düşünsün!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
13
5
4
4
2
1