Görüş Bildir
Haberler
Eksiklerinizi Tamamlayın! Ünlü Sinema Dergisi Empire'a Göre 2017'nin En İyi 20 Filmi

etiket Eksiklerinizi Tamamlayın! Ünlü Sinema Dergisi Empire'a Göre 2017'nin En İyi 20 Filmi

Anıl K.
16.12.2017 - 18:07 Son Güncelleme: 17.12.2017 - 07:33

İngiltere'nin en çok satan dünyaca ünlü sinema dergisi Empire, filmlerin İngiltere'deki gösterim tarihlerini göz önüne alarak 2017'nin en iyi 20 filmini belirledi. İzlemediğiniz varsa seyir listenize eklenmeli! İşte o filmler:

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Anne! / Mother!

20. Anne! / Mother!

IMDb: 6.9

Film, sakin ve sıradan bir hayat süren bir çift çevresinde gelişiyor. Herkesin yan komşusu olabilecek olan sıradan çiftin hayatı, evlerine gelen istenmeyen misafirden sonra altüst olur. Çiftin ilişkisini sınayacak olan bu misafir, evin tüm huzurunu bozacaktır. Misafirin eşinin de aralarına katılmasıyla birlikte işler beklenmeyen bir yön alacak ve gizlenen amaçların ne olduğu sorgulanmaya başlanacaktır.

19. Kayıp Şehir Z / The Lost City Of Z

19. Kayıp Şehir Z / The Lost City Of Z

IMDb: 6.6

Percy Fawcett kendini Amazon ormanlarına adamış bir kaşiftir. Kaşif, araştırdığı bölgede daha önce bilinmeyen, bir zamanlar bölgeye yerleşmiş olabilecek gelişmiş bir uygarlığa dair kanıtlar bulur. Bunları bilim camiasına açıkladığında ise Amazon yerlilerini vahşiler olarak gören bilim insanları kanıtlara gülüp geçerler. Yılmayan Percy, destekleyici karısı, oğlu ve yardımcısının desteğiyle tekrar Amazon ormanlarına döner. İddiasını kanıtlamak için araştırmalar yapan kaşif, 1925 yılında gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Ardından pek çok maceraperest, Fawcett ve ekibini bulmak için yola koyulur ama girişimler sonuçsuz kalır ve bu bölge artık Kayıp Z Şehri (Lost City of Z) olarak adlandırılır.

18. The Florida Project

18. The Florida Project

IMDb: 8.1

6 yaşındaki Moone ve ekibi, yetişkinlerin zorlu dünyasından tamamen uzak kendilerine ait bir dünya yaratmışlardır. Okulların tatil olmasıyla birlikte bu afacan grubun tek dertleri, istedikleri gibi koşup oynayabilmek, kimseyi umursamadan eğlenebilmek ve istedikleri zaman sınırsız dondurma yiyebilmektedir. Oysa yetişkinler için durum çok farklıdır. Artık çocuk olma lüksleri kalmamış yetişkinler için Florida yazı, zorluk, acı ve gözyaşı demektir.

17. Grave

17. Grave

IMDb: 7.0

Justine 16 yaşında genç ve normal bir kadındır. Tüm ailesi veteriner olan Justine de onların yolundan gitmek ister. Başarılı bir öğrenci olarak 16 yaşında veterinerlik fakültesine girmeyi başarır. Ancak burada onu üst sınıfların sınamaları ve okulun büyüsü ile gelen acımasız, cezbedici ve sallantılı bir dünya beklemektedir. Sırf akranlarına uyum sağlayabilmek adına kurallara boyun eğen Justine, ailesinin prensiplerini yıkarak hayatında ilk kez çiğ et yer. Ancak bu kendi içinde yatan tehlikeli bir yanı keşfetmesinin sadece başlangıcı olacaktır.

16. Tam Gaz / Baby Driver

16. Tam Gaz / Baby Driver

IMDb: 7.8

Baby genç yaşına rağmen oldukça deneyimli bir sürücüdür. Genç görünümü yüzünden Baby lakabını alan adam banka soyguncuları için sürücülük hizmeti vermektedir. Banka soygununun ardından kaçış için sürücülük yapan adamın yolu bir gün bir suç lideri ile kesişir ve onun için çalışmak zorunda kalır. Ancak girdiği bu iş başarısız olmaya mahkum bir soygundur. İşler ters gittiğinde peşine düşen farklı farklı insanlardan kaçmak zorunda kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Yaşamın Kıyısında / Manchester By The Sea

15. Yaşamın Kıyısında / Manchester By The Sea

IMDb: 7.9

Lee Chandler, sıhhi tesisat, elektrik, kapıcılık gibi sıradan işler yaparak, tek göz bir evde yalnız başına yaşayan bir adamdır. Doğup büyüdüğü ama uzun zamandır uğramadığı kentten bir gün acil bir telefon alır. Kalp hastası abisi hastaneye kaldırılmıştır ve durum ciddidir. Lee kafasında endişeler ve soru işaretleri ile yola koyulur. Hastanede alacağı haberle de birlikte hayatı değişecektir.

14. Maymunlar Cehennemi: Savaş / War for the Planet of the Apes

14. Maymunlar Cehennemi: Savaş / War for the Planet of the Apes

IMDb: 7.5

Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti'nde Kobo'nun ihanetine uğrayarak, ırkından büyük kayıplar veren Sezar, insanlığın onları affetmeyeceğini bilerek savaşa hazırlanıyordu. 3 yıl sonra gelen devam filmi Maymunlar Cehennemi: Savaş, bizi bir önceki filmi bıraktığımız yerden alıyor ve savaşın ortasına götürüyor. Sezar her ne kadar savaşmak istemeyip, barışı seçse de, insanlık adına savaşan Albay, acımasızlığı ile nam salıyor ve maymunların kökünü kazımak için her türlü yolu deniyor. Ancak Sezar'ın da Albay karşısında boyun eğmeye niyeti yok. Şimdi iki ırkın da geleceğinin kaderi bu yüzleşmeye bağlıdır.

13. Paddington 2

13. Paddington 2

IMDb: 8.2

Artık Brown ailesi ile yaşamakta olan Paddington yerel halkın da sevilen ve popüler bir üyesi olmuştur. Teyzesi Lucy'nin 100. doğum günü için mükemmel hediyeyi almak adına bir dizi garip iş bulup çalışmaktadır. Nihayet hediyeyi almayı başarır, ancak hediye bir anda çalınır. Paddington hediyeyi çalanı bulmak için elinden gelen her şeyi yapacaktır.

12. Thor: Ragnarok

12. Thor: Ragnarok

IMDb: 8.1

Serinin 3. filminde, yaklaşmakta olan Norse kıyametine tanık oluyoruz. Asgard'dan uzakta, evrenin öbür ucunda hapsolmuş olan Thor çıkış yolu bulamamaktadır. Üstelik güçlü çekici de yanında değildir ve Asgard bir yıkımın eşiğindedir. Ragnarok zamanı gelmiştir, eğer gerçekleşirse bütün Asgardlıları yok edecek olan yıkımın sorumlusu ise acımasız Hela'dır. Ancak Asgard'ı kurtarabilmek için öncelikle özgür kalmalı, bunun için de karşısına eski müttefiki Hulk'ı çıkaran ölümcül bir yarışmayı kazanmalıdır.

11. Büyük Hastalık / The Big Sick

11. Büyük Hastalık / The Big Sick

IMDb: 7.7

Taze bir çift, ilişkileri derinleştikçe aralarındaki kültürel farklılıklar yüzünden karşı karşıya gelmeye başlıyor.

Kumail’in Pakistan kökenli ailesi, İslami geleneklerini de yaşatmak adına görücü usulü bir evlilik istemekteler oğulları için. Söz konusu kız elbette ki Pakistan kökenli ve ailenin inançlarını paylaşan biri olmalıdır. Diğer tarafta ise kızlar Emily’nin gönlünü kaptırdığı gencin ait olduğu kültüre dair birçok ön yargısı, aklında yer etmiş afaki stereotipler bulunan Amerikalı bir anne-baba. Düğüm ise Emily’nin sebebi dahi bilinmeyen, amansız bir hastalığa yakalanmasıyla atılır. Kumail şimdi iki ailenin arasında bir köprü olmalı ve sevdiği kadının yaşam mücadelesine destek vermelidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Beni Adınla Çağır / Call Me by Your Name

10. Beni Adınla Çağır / Call Me by Your Name

IMDb: 8.4

1983 yılı yazı sırasında 17 yaşındaki Amerikalı-İtalyan Elio Perlman günlerini ailesinin İtalya'nın kuzeyindeki 17. yüzyıldan kalma villasında klasik müzik yaparak, okuyarak ve arkadaşı Marzia ile flört ederek geçirmektedir. Elio, Greko-Roma kültüründe uzmanlaşmış seçkin bir profesör olan babası ve onu elit kesim meyveleriyle, doğal lezzetlerle şımartan, çevirmen olan annesi Annella ile bir arada olmaktan ziyadesiyle memnundur. Elio'nun olgunluğu ve entelektüel birikimi, onu tam teşekküllü bir yetişkin gibi gösteriyor olsa da, özellikle kalpteki konularda onun hakkında hala masum ve biçimlenmemiş olan çok şey vardır. Bir gün, doktorasını sürdüren büyüleyici bir Amerikalı bilim adamı olan Oliver Elio'nun babasına yardım etmek göreviyle yıllık yaz stajyeri olarak villaya gelir. Güneş'in ışıltılarının arasında Elio ve Oliver hayatlarını sonsuza dek değiştirecek bir yaz boyunca yeşermekte olan arzunun güzelliğini keşfedeceklerdir.

9. Hizmetçi / Ah-ga-ssi

9. Hizmetçi / Ah-ga-ssi

IMDb: 8.1

1930'larda geçen hikayede kendisini Kont olarak tanıtan bir dolandırıcı, gizemli ve saf görünen Japon varis Leydi Hideko'nun zenginliğini ele geçirmek için onu kendisine aşık etmeyi planlar. Sook-hee'yi ise ona yardım etmesi için Leydi'ye hizmetçi olarak kiralar. Ancak bu hizmetçinin her şeyden habersiz hanımefendisine delicesine aşık olması işleri karıştıracaktır.

8. Logan

8. Logan

IMDb: 8.2

Yakın gelecekte yaşlanmış ve yorgun olan Wolverine ve Professor X, Meksika sınırında saklanmaktadır. Fakat Logan'ın dünyadan gizlenmesi ve mirası, karanlık güçler tarafından takip edilen genç bir mutant geldiğinde sona erer. Şimdi Wolverine'de genç bir kadın klonunu Nathanial Essex'in liderliğindeki kötü bir organizasyondan korumalıdır.

7. Tanrının Unuttuğu Yer / God’s Own Country

7. Tanrının Unuttuğu Yer / God’s Own Country

IMDb: 7.8

Film, bir Yorkshire yerlisi çifti ile Rumen bir göçmen işçi arasında gelişen ilişkiyi konu edinir. Koyun çiftliği sahibi Johnny Saxby, hayatından bezmiş, ıssızlıktan bunalmış bir gençtir. Romanyalı göçmen Gheorghe çiftliğe yardımcı kâhya olarak gelince, ikisi arasında duygusal bir yakınlık filizlenir.

6. Dunkirk

6. Dunkirk

IMDb: 8.3

2. Dünya Savaşı'nın ilk yıllarında Nazi Almanyası'nın net bir üstünlüğü vardır. Mayıs 1940'ta İngiltere, Kanada, Fransa ve Belçika'ya ait müttefik ordularından 400 bin asker, Fransa'nın İngiltere'ye çok yakın Dunkerque (Dunkirk) bölgesinde Alman Ordusu tarafından karadan tamamen kuşatılmıştır. Almanlar bu askerleri hava bombardımanlarıyla yok etmeyi planlarken, İngiliz Başbakanı Churchill'in yönlendirmesiyle askerleri kurtarabilmek için çok tehlikeli ve savaşın gelişimi açısından hayati önemde bir tahliye operasyonu başlatılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Death of Stalin

5. The Death of Stalin

IMDb: 7.7

Fabien Nury ve Thierry Robin'in Fransız çizgi romanından uyarlanan filmde, SSCB lideri Joseph Stalin'in son günleri ve ölümün ardından 30 yıl demir yumrukla yönetilen ülkenin içine düştüğü kaoas anlatılıyor.

4. Ay Işığı / Moonlight

4. Ay Işığı / Moonlight

IMDb: 7.5

İnsan ilişkileri ve insanın kendini keşfetmesi hakkında bir film olan Ay Işığı, genç siyahi bir adamın çocukluğundan yetişkinliğe kadar Miami'nin zor bir mahallesinde, hayatta kendine yer edinme savaşını ve büyüme hikayesini anlatıyor. Chiron'un hayatının 3 ayrı dönemini anlatan film kahramanın annesi ile ilişkisine, okul hayatına, romantik ilişkisine, iş hayatına ve uyuşturucu satıcılığı yapan Juan ile olan ilişkisine değiniyor.

3. La La Land

3. La La Land

IMDb: 8.1

Hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan Sebastian ve Mia'nın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir. 

Sebastian geleneksel jazz'ın kolonlardan yükseldiği bir kulüp açma hayalinde, Mia ise kafesinde çalıştığı film platosunda kendine uygun tüm oyunculuk seçmelerine katılarak bir rol kapma telaşındadır. Bu iki insanın kalpleri birbiri için atmaya başladığında ortaya çıkan manzarayı hayat şartları bozacak, onları yavaş yavaş hayallerinden uzaklaştırmaya başlayacaktır.

2. Blade Runner 2049

2. Blade Runner 2049

IMDb: 8.4

Bir devam filmi olan Blade Runner 2049'da ilk filmdeki hikayenin üzerinden geçen 30 yıl sonrası anlatılmaktadır. Los Angeles Polis Departmanı'nda görev yapan Memur K, toplum yaşamını kaosa sokacak olan ve uzun zamandır saklı kalan bir sırrı açığa çıkartır. Bir felaketi önleyebilmesi için eski ödül avcısı Rick Deckard'ı bulup ondan bazı sorularına yanıt alması şarttır.

1. Kapan / Get Out

1. Kapan / Get Out

IMDb: 7.7

Chris sıradan bir siyahi gençtir. Sevgilisi Rose ile mutlu bir ilişkisi vardır. Rose bir gün Chris'i ailesinin mülküne davet eder. Avrupalı-Amerikalı sevgilisinin ailesinde bir tuhaflık olduğunu sezen Chris, bir süre sonra mülkte kalmakta olan siyahi kişilerin bir bir kaybolduğunu öğrenir. Bunun üzerine tuz biber olan şey ise başka bir siyahi adamın kendisine iş işten geçmeden gitmesi yönündeki uyarısı olur. Chris bir şeylerin ters gittiğini sezmeye başladığında kurtulması sandığından çok daha zor olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: Empire'a Göre 2017'nin En İyi 20 Dizisi

Bonus: Empire'a Göre 2017'nin En İyi 20 Dizisi

20. Dear White People

19. Silicon Valley

18. Taboo

17. Stranger Things

16. Girls

15. Line of Duty

14. GLOW

13. The Good Place

12. Star Trek Discovery

11. Master of None

10. Catastrophe

09. The Deuce

08. Legion

07. Fargo

06. Big Little Lies

05. American Gods

04. Twin Peaks: The Return

03. The Leftovers

02. Game of Thrones

01. Handmaid’s Tale

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
287
93
43
23
21
19
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Grell

la la land izledigim en cop filmdi

yama ken

Çoğu ana akım filmler saçma sapan. Tabi çok iyiler de var listede ama bir Baby Driver, La La Land falan olması üzdü. Aşırı abartılmış hiçbir özelliği olmayan... Devamını Gör

unsatisfieed

la la land iyi de baby driveri kaldır at

penivayz

Get Out listenin en iyisi, zaten 1.sırada