Görüş Bildir
Haberler
Edirne'de Taşkın Riskine Karşı Tahliye Önlemi

Edirne'de Taşkın Riskine Karşı Tahliye Önlemi

Batuhan
02.02.2015 - 14:06 Son Güncelleme: 02.02.2015 - 14:47
İçeriğin Devamı Aşağıda

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, akşam saat 21.00 sıralarında Meriç nehir debisinin 2500 metrekübe çıkmasının beklendiğini ve bu nedenle Karaağaç Mahallesi'ndeki 500 kişinin spor salonuna, Tunca Nehri kenarında bulunan Değirmenyeni Köyü'nün de tamamının güvenlik gerekçesiyle tahliye edilmesine karar verildiğini açıkladı.

Edirne'de aralık ayında 10 gün süren taşkın tehlikesinin ardından dün bir anda yükselen nehir debileri özellikle Karaağaç Mahallesi'nde ulaşımı zorlaştırdı. Dün, gündüz saatlerinde 500 metreküp olan Meriç Nehri'nin debisi, Bulgaristan'daki aşırı yağışların ardından 15 saatte yaklaşık 900 metreküplük rekor artış görerek 1415'e çıktı. Tunca Nehri'nde ise 150 metreküp/saniye olan su seviyesi kısa sürede 370 seviyesine yükseldi. Dün saat 24.00'te Edirne Valiliği'nde toplanan kriz merkezi ' güvenlik gerekçesiyle' Karaağaç Mahallesi'ne ulaşımı sağlayan tarihi Tunca ve Meriç köprüsü ile alternatif olarak kullanılan Süvari köprülerini trafiğe kapattı. Gece saatlerinden itibaren mahalleye geçişler askeri araçlarla sağlandı. Sabah işlerine gitmek için evlerinden çıkanları ise kent merkezine köprü ayaklarına dolan sular nedeniyle traktör, kepçe ve askeri araçlar getirdi.

MAHALLE VE KÖY TAHLİYE EDİLİYOR

MAHALLE VE KÖY TAHLİYE EDİLİYOR

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, akşam saat 21.00 sıralarında Meriç nehir debisinin 2500 metrekübe çıkmasının beklendiğini ve bu nedenle Karaağaç Mahallesi'ndeki 500 kişinin spor salonuna, Tunca Nehri kenarında bulunan Değirmenyeni Köyü'nün de tamamının güvenlik gerekçesiyle tahliye edilmesine karar verildiğini açıkladı. Vali Şahin, tedbiren Sağlık Bakanlığı'ndan, AFAD ve askeriyeden helikopter talep ettiklerini ve arama kurtarma ekiplerinin de Edirne'ye yönlendirildiğini söyledi.

GEÇİŞLER ASKERİ PALETLİ ARAÇLARLA YAPILACAK

GEÇİŞLER ASKERİ PALETLİ ARAÇLARLA YAPILACAK

Bulgaristan'ın baraj kapaklarını açması sonucu Meriç ve Tunca Nehri'nin taşmasıyla yaşanan sel felaketinde yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı Karaağaç Mahallesine uluşamı sağlayan Lozan Caddesi'nin sular altında kalması nedeniyle tekerlekli araç geçişlerine kapatıldı. Bu nedenle Pazarkule'den Yunanistan'a karayolu ile geçişler durdu. Karaağaç Mahallesi'ne geçişler paletli askeri araçlarla sağlanacak. Meriç Nehri kenarındaki iş yerleri ile şehitlik sular altında kaldı. Denizi andıran görüntülerin yaşandığı yol boyunca, Kent ormanı ve Edirne İl Orman İşletmeleri Müdürlüğü binasını da sular altında bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CEPHANELİK TAŞINIYOR

CEPHANELİK TAŞINIYOR

Edirne 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı askeri birliklere ait Yunanistan sınırındaki cephaneliklerde bulunan 93 ton mühimmat güvenli bölgelere taşınmaya başlandı.

Ali Can ZERAY / DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0