Görüş Bildir
Haberler
Edirne'de Son 7 Yılın En Yüksek Su Seviyesi

Edirne'de Son 7 Yılın En Yüksek Su Seviyesi

adem kara
11.12.2014 - 17:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

Edirne'deki nehirlerin debisi son 7 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Bu duruma yağışlar kadar Bulgaristan’ın barajlarından su bırakması da etkili oldu.

Meriç Nehri ile birleşen nehirlerdeki su seviyesi, Bulgaristan'ın Kırcaali Barajı'ndan kontrollü olarak su bırakılması ve komşu ülkedeki yağışlar nedeniyle yükselme devam ediyor. Tunca ve Meriç köprüleri girişinde biriken su da debi yükselmesine bağlı olarak artıyor.

Devlet Su İşleri (DSİ), 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı ve DSİ ekipleri, kent merkezini taşkından koruyan yazlık ve kışlık setlerde inceleme yaptı. Sabancı, son ölçümlere göre üç nehrin birleştiği noktadan saniyede 1510 metreküp su geçtiğini söyledi.

Debinin 1600 metreküp/saniyeye yükseleceğini ve ardından düşeceğini tahmin ettiklerini ifade eden Sabancı, 'Svilengrad'da su seviyesi düşmeye başladı. Hava da yarından itibaren açılıyor. Seddelerimizdeki (taşkın setleri) aşınan yerlere tahkimat yapıyoruz. Yerleşim yerlerinde herhangi bir sıkıntımız yok. Şu anki debiler 2007 yılından beri en yüksek' dedi.

DSİ ekipleri ayrıca geçmiş taşkınlarda köstebeklerin aşındırması sonucu patlayan taşkın setlerinde de kontrollerini artırdı.

Kaynak: AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0