Görüş Bildir
Haberler
E Karne Ne Zaman Verilecek? E Karne Görüntüleme Nasıl Yapılır?

E Karne Ne Zaman Verilecek? E Karne Görüntüleme Nasıl Yapılır?

Sunay Korkmaz
14.01.2021 - 14:55

Koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim gören ve 1. dönemi bitiren öğrencilere karneleri dijital ortamda verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuyla ilgili olarak tedbir amaçlı aldığı karara göre, öğrenciler karnelerine e-okul üzerinden ulaşabilecek. Peki e karneler ne zaman verilecek? E karne görüntüleme nasıl yapılır? İşte merak edilen tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dijital Karne Olacak!

Dijital Karne Olacak!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un karne süreciyle ilgili açıklama yaptı. Selçuk'u açıklaması şöyle:

'Evet dijital bir karne var çünkü bizim yüz yüze karne vererek hareketliliği artırmak gibi bir niyetimiz tabii ki yok. O yüzden de bir dijital karne söz konusu. Liseler için birinci dönemle ilgili notlandırma süreci bittikten sonra karne olabilir. Biz mevzuatın esnekliği içerisinde çocuklarımız ve velilerimiz açısından en kolay hangisi oluru düşünmeye çalışıyoruz. Hatta bazen şunu yapıyoruz; olağanüstü dönemler için ihtiyaç duyulabilecek bazı hususlar, mevzuatın içerisinde olmayabiliyor. O yüzden de biz kimi zaman mevzuatta değişiklik yapıp, alanı rahatlatmaya çalışıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

E Karneler Ne Zaman Verilecek?

E Karneler Ne Zaman Verilecek?

2020-2021 eğitim öğretim döneminin sonu olan 22 Ocak 2021 Cuma günü karneler verilmiş olacak. Bakan Selçuk’un açıklamasında yer aldığı gibi karnelerin e-karne olarak dijital yolla verilmesi bekleniyor.

E-Karne Nasıl Görüntülenir?

E-Karne Nasıl Görüntülenir?
  • Öğrencilere dijital olarak verilecek e-Karneler Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul sistemi üzerinden paylaşılacak.

  • Tüm öğrenciler karnelerine 'e-okul.meb.gov.tr' internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, 'takdir ve teşekkür' belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek.

  • Öğrencilerin sistem bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaraları ile kolayca erişim sağlanabiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın