Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Uzun Kadını Rekor Kırmaya Devam Ediyor! Adını 5. Kez Guinness Rekorlar Kitabı’na Yazdırdı!

Dünyanın En Uzun Kadını Rekor Kırmaya Devam Ediyor! Adını 5. Kez Guinness Rekorlar Kitabı’na Yazdırdı!

Ömer ÖNDER
04.04.2022 - 13:28

Dünyanın en uzun kadını olan Rumeysa Gelgi, yeni rekorlara adını yazdırdı. 3 farklı unvanda daha rekor kırarak adını 5 kez Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdırdı. Dünyanın en büyük eline, en uzun parmaklarına ve sırtına sahip kadını olduğu Guinness Rekorlar Kitabı tarafından tescillenen Rumeysa Gelgi, 'Umuyorum ki; bu yaptığım görünür farklılıklara sahip her birey için bir ilham kaynağı olur. Kendilerini oldukları gibi kabul etme yönünde' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan Rumeysa Gelgi, 'Weaver Sendromu' nedeniyle hızla uzuyor. 2014 yılında 2 metre 13,5 santimetre olarak ölçülen boyu sayesinde Guinness Rekorlar Kitabı'na 'dünyanın 18 yaş altı en uzun genç kızı' unvanı ile adını yazdırdı. 2021 yılında rekoru yaş limiti arttırılarak Guinness Rekorlar Kitabı'na 2 metre 15 santimetre ile 'dünyanın en uzun boylu kadını' unvanına sahip oldu.

3 Yeni Unvan Sahibi Oldu!

3 Yeni Unvan Sahibi Oldu!

2 farklı rekor sahibi olan Rumeysa Gelgi, 3 yeni unvan daha kazanarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.24,93 santimetre ile 'dünyanın en büyük eline sahip kadını', 11,2 santimetre ile 'dünyanın en uzun parmaklarına sahip kadını' ve 59,90 santimetre ile 'dünyanın en uzun sırtına sahip kadını' unvanlarını aldı.

"Yeni Rekorlarım Onaylandı"

"Yeni Rekorlarım Onaylandı"

Yeni rekorların onaylandığını söyleyen Rumeysa Gelgi, 'Bir ay kadar önce 'dünyanın en uzun eline sahip kadın', 'dünyanın en uzun parmaklarına sahip kadın' ve 'dünyanın en uzun sırtına sahip kadın' unvanlarını elde ettim. Bu rekorlar için başvuru yapmak, geçtiğimiz yıl 'dünyanın en uzun boylu kadını' unvanını elde ettiğim zamanlardan beri aklımdaydı. Bu yıl tekrar, bu 3 unvan için başvuru yaptım. Bir ölçüm süreci gerçekleştirdik ve yeni rekorlarım onaylandı' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın