Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Tehlikeli Öpücüğü Canınızdan Edebilir! Bilim Kurgu Filmlerini Aratmayan Ölümcül Maddeler

Dünyanın En Tehlikeli Öpücüğü Canınızdan Edebilir! Bilim Kurgu Filmlerini Aratmayan Ölümcül Maddeler

19.05.2022 - 07:00

Yaşadığımız dünya mucizelerle dolu muhteşem bir yer. Öyle ki insanlar doğanın verdiklerini kullanıyor ve doğadan aldıklarıyla hayatta kalıyor. Bütün bunlar harika olsa da her şey bu kadar kolay ve masum değil ne yazık ki. Mucizelere ev sahipliği yapan dünyamız, güzel olduğu kadar tehlikeli canlılara ve maddelere de ev sahipliği yapıyor. Dikkatli olmazsak bu maddeler ve canlılar bize zarar verebilir, hatta bizi öldürebilir. Asla dokunmamanız gereken dünyanın en ölümcül maddelerini sıraladığımız liste sizlerle. Keyifli okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Manşinel Ağacı

1. Manşinel Ağacı

Manşinel Ağacı, tıpkı diğer ağaçlar gibi oldukça normal ve sıradan görünüyor fakat öyle değil. Bu ağaç ile karşılaştığınız zaman ağacın üstünde uyarı işaretleri görebilirsiniz. İçerisinde çok sayıda zehirli kimyasal madde bulunduran manşinel ağacı, yoğunluklu olarak Karayipler, Orta Amerika ve Güney Florida'da bulunuyor. Ağaç, o kadar tehlikeli ki meyvesini sadece bir kere ısırıp tükürmeniz bile ağzınız ve boğazınızda irite ve şişliğe sebep oluyor. 'Manzanilla de la muerte' yani 'Küçük ölüm elması' olarak da adlandırılan bu ağaca dokunmak, sarılmak ve hatta yağan yağmurdan korunmak için altına sığınmak bile son derece tehlikeli. Bunun sebebi ise ağacın zararlı kimyasallarının yağmur aracılığı ile cildinizi yakabilmesi.

2. Tavşancıl Otu

2. Tavşancıl Otu

Dört metreden fazla uzayabilen tavşancıl otu, genellikle Avrupa ve Amerika'nın bazı bölgelerinde bulunuyor. Beyaz renkte açan çiçekleriyle tıpkı bir şemsiyeyi andırıyor. Dev türlerine denk gelmediğiniz takdirde oldukça sıradan bir ot sanabilirsiniz. Bu sebepten dolayı başka tür bitkilerle karıştırılması muhtemel olan bu otun özü, fotosensitize furanokumarin denilen zararlı bir kimyasalı içerisinde barındırıyor. Bu madde, cilt ile temasının ardından güneş ışığına maruz kalındığında ciltte kabarmalara yol açıyor. Kısaca, bu bitkiye dokunup güneşe çıkarsanız bitkinin içindeki öz aktif hale geliyor ve ciltte bir çeşit deri yanmasına sebep oluyor. Ayrıca zehirli özün gözünüze temas etmesi kör olma tehlikesi de yaratıyor.

3. Siyanür

3. Siyanür

Siyanürü duymayanınız yoktur. Hem gaz, hem de tuz formunda tehlikeli olan bu madde, belki de en çok bilinen zehirli maddelerden biri. Siyanür, vücuda girdikten sadece birkaç dakika sonra bile ölüme neden oluyor. Bunun sebebi siyanürün, tüketildiği zaman kanınızın içinde bulunan proteinlerin yerine geçerek kalp ve beyin fonksiyonlarınız için ölümcül sonuçlar doğurması şeklinde özetlenebilir. Son derece tehlikeli olan bu maddeyi bırakın tüketmeyi, gazını bile solumaktan kaçının.

4. Risin

4. Risin

Hint yağı bitkisinin tohumlarında bulunan bu zehirli kimyasal, en güçlü zehirlerden biri olarak biliniyor. Listedeki diğer zehirli maddelerin aksine risin, doğada karşılaşabileceğiniz bir madde değil. Az miktarda kullanıldığı takdirde bile sizi öldürebilecek kadar güçlü olan bu madde, sofralarımızda kullandığımız tuzlara büyük ölçüde benziyor. Risin vücuda girdikten sonra hücrelerdeki proteinleri yok ederek hücreleri öldürüyor. Bu süreç ne kadar uzun sürerse sürsün sonuç ne yazık ki ölüm şeklinde gerçekleşiyor.

5. Arsenik

5. Arsenik

Yine ismine aşina olunan ve çokça bilinen arsenik, organik formda bulunan ve fazlasıyla zehirli olan bir element. Toprakta doğal olarak bulunabilmesi sebebiyle hava veya su yoluyla yayılması mümkün oluyor. İnsan vücuduna bu sayede girebilen arsenik, vücutta zehirlenmeye yol açıyor ve genellikle cilt kanserine sebebiyet veriyor. İnsanlarla teması açısından hala kritik bir yere sahip olan arsenik, bu özelliği nedeniyle öncelikli olan tehlikeli maddelerden biri kabul ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Süper Asit

6. Süper Asit

Bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz her çeşit maddeyi ve hatta insan derisini eritebilen asidi hatırladınız mı? O asit aslında süper asit adıyla bilinen ve en güçlü asit türü olan floroantimonik asit ve ona bazı durumlarda ihtiyacımız var. Kimyagerler tarafından çok güçlü bazı moleküllerin ayrıştırılmasında kullanıldığı için bu maddeye ihtiyaç duyuluyor. Sülfürik asitten yirmi kat daha güçlü olan süper asit, suyla karıştırılamayacak kadar güçlü. O kadar ki bu madde, bir insanın doku ve kaslarını eritebilir, hatta bir camı bile çözebilir. Kulağa oldukça güçlü geliyor, değil mi?

7. Öpücük Böceği

7. Öpücük Böceği

Aman böceğin adı sizi iyimser şekilde yanıltmasın! Latin Amerika ülkelerinde yoğunlukta bulunan öpücük böceği, insan kanı emen ve vücudunda çok sayıda hastalık taşıyan bir böcek. İsminin böyle olmasının sebebi ise, genel olarak yüzden ve özellikle ağız çevresinden ısırması. Bir çeşit parazite ev sahipliği yapan bu böcek, ısırdığı yere dışkılayarak taşıdığı paraziti yayıyor. Doğru duydunuz! Dışkısını bıraktığı yere mikrop bulaştırarak hastalığa neden olan öpücük böceği, gördüğünüz yerde uzaklaşmanız gereken böcek türlerinden biri.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın