Görüş Bildir
Haberler
Dünyada İlk! Hayvanlar Aşılanıyor

Dünyada İlk! Hayvanlar Aşılanıyor

Batuhan
27.05.2021 - 09:18

Zorunlu aşılama politikası uygulanmasına karşı olduğunu ülkesinde uygulanmasının amaca uygun olmayacağını söyleyen Rusya Devlet Başkanı Putin'in açıklamalarının ardından Rusya'da yetkililer koronavirüse karşı hayvanları aşılamaya başladıklarını söyledi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya, 'dünyada bir ilk' olarak mart ayı sonunda hayvanlar için Kovid-19 aşısı geliştirdiğini açıklamış, Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı Başkanı Dankvert, o aşının ilk partisinin mayıs başında kullanıma sunulabileceğini duyurmuştu.

Rusya'nın veterinerlik gözlemci kurumu Rosselkhoznadzor, yerel medyaya açıklamasında bazı bölgelerdeki veteriner kliniklerinin hayvanlara aşı uygulamaya başladığını ifade etti. Kurum, Carnivak-Cov adı verilen aşıya Avrupa Birliği ülkeleri, Arjantin, Güney Kore ve Japonya'dan da ilgi gösterildiğini söyledi.

Rosselkhoznadzor danışmanı Julia Melano, özellikle 'besicilerin, sık seyahat eden evcil hayvan sahiplerinin ve serbest dolaşan hayvanların sahiplerinin aşıya ilgi gösterdiğini ve kliniklere aşı için başvuru yapanların sayısının arttığını' söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
5
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın