Görüş Bildir
Haberler
Dünya Üzerinde Başka Bir Gezegen: Socotra Adası

Dünya Üzerinde Başka Bir Gezegen: Socotra Adası

Mert Ser
03.01.2016 - 23:11

Socotra

Arap yarımadasının 350 km güneyinde Hint Okyanusu'nda bulunan 4 adacıktan oluşan bu ada, ilginç bitkileri, dağları, hayvanları ve sahilleriyle dünyanın en izole yerlerinden biri olarak, araştırmacıların en çok ilgisini çeken adaların başında geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milyonlarca yıl önce Afrika kıtasından kopup ada haline geldiği düşünülen Socotra'da 2004 sayımına göre 43.000 insan yaşıyor. En önemli şehri Hadiboh'tur. Adadaki insanların neredeyse tamamı burada yaşıyor. Ada sakinlerinin büyük bölümü hala elektriksiz, akan susuz ve yolsuz ilkel bir biçimde yaşamaktadırlar. Semitik Socotra Dili konuşulmaktadır.

Yemen'in bünyesinde bulunan Socotra'da 1999'da havaalanı açılmıştır. Muson rüzgarları nedeniyle haziran ve eylül ayları arasında ulaşım yapılamamaktadır.

Milyonlarca yıldır gizemini koruyan Socotra'daki bitki örtüsü ve adada yaşayan hayvanların bir kısmı dünya üzerinde sadece bu ada üzerinde bulunmaktadır.

200'den fazla bitki ve hayvan türü sadece bu adada yer almaktadır. Socotra'ya gidenler kendilerini adeta başka bir çağda hatta başka bir gezegende gibi hissettiklerini anlatırlar.

Adanın en ilginç bitkilerinden biri Dorstenia Gigas.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başka bir gezegenden fırlamış gibi duran bir diğer bitki Ejder Kanı Ağacı. Sıvısı boya malzemesi olarak kullanılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın