Görüş Bildir
Haberler
Hikâyesi BBC'ye Konu Olmuştu: Dünya Şampiyonu Kadir Dalkıran Geçimini Hâlâ Kağıt Toplayarak Sürdürüyor

etiket Hikâyesi BBC'ye Konu Olmuştu: Dünya Şampiyonu Kadir Dalkıran Geçimini Hâlâ Kağıt Toplayarak Sürdürüyor

FreiGeist
25.01.2018 - 11:53 Son Güncelleme: 26.01.2018 - 08:54

Karma Dövüş Sanatları Dünya Şampiyonası'nda birinci olan Kadir Dalkıran, hayatını hâlâ kağıt toplayarak kazanıyor. Kendisine sadece şarkıcı Demet Akalın'ın destek olduğunu belirten genç sporcu, diğer sponsorluk ve yardım sözlerinin yerine getirilmediğini söyleyerek, 'Kağıt ve karton toplayarak günde 30- 40 lira arasında para kazanıyoruz. Dolayısıyla değil şampiyon gibi yaşamak, kazandığımız bu para ile karnımızı doyurmakta güçlük çekiyoruz' dedi.

Zor şartlar altında yaşamını sürdüren Dalkıran, azmiyle bu spor dalında 7 kez Türkiye ve 1 kez de dünya şampiyonluğu kazandı.

Yalova'nın Bağlarbaşı Mahallesi'nde bir gecekonduda annesi, babası ve ilkokula giden kardeşleri ile yaşamını sürdüren karma dövüş sanatları sporcusu Kadir Dalkıran, çöpe atılan kağıt ve kartonları toplayıp satarak aile bütçesine katkı sağlıyor. 

DHA muhabiri Süheyla Gözdereliler'e konuşan ve geçimini sürdürmek için gündüz kağıt topladığını, idmanlarını ise akşamları yaptığını söyleyen Dalkıran, 'Katıldığım yarışmalarda 7 kez Türkiye şampiyonu oldum. Bir kez de Avrupa üçüncülüğü kazandım. Antalya'da geçtiğimiz mart ayında yapılan, 30 ülkeden 1000 sporcunun katıldığı Karma Dövüş Sanatları Dünya Şampiyonası'nda, Rus rakibimi yenerek dünya şampiyonu oldum' dedi.

'Demet Akalın dışında kimse destek olmadı'

'Demet Akalın dışında kimse destek olmadı'

Kazandığı dünya şampiyonluğu sonrası bir anda gündeme geldiğini ve çok konuşulduğunu belirten Kadir Dalkıran, kendisine ve ailesine yardım sözleri verildiğini fakat pop müzik şarkıcısı Demet Akalın dışında hiç kimsenin kendisine destek olmadığını ve şöyle devam etti:

'Bu bende büyük hayal kırıklığı yarattı. Çok üzüldüm' diyen Kadir Dalkıran, 'Şampiyon olmadan önceki işime devam ediyorum. Karton ve kağıt toplayıp satarak günde 30-40 TL para kazanıyoruz. Bununla yaşamımızı sürdürüyoruz. Değil şampiyon gibi yaşamak ailemi geçindirmekte zorluk çekiyorum. Bu da beni çok üzüyor. En büyük idealim bu sporda dünyanın in iyi liglerine çıkmak ve ülkemi en güzel şekilde temsil etmek.'

Antrenör İbrahim Yıldız: 'Yardıma değil sponsora ihtiyaç var'

Antrenör İbrahim Yıldız: 'Yardıma değil sponsora ihtiyaç var'

MMA Yalova İl Temsilcisi ve Kadir Dalkıran'ın antrenörü İbrahim Yıldız da verilen sözlerin yerine getirilmemesinin kendilerinde hayal kırıklığı yarattığını dile getirdi ve şöyle devam etti: 

'Profesyonel bir sporcunun yardıma değil sponsora ihtiyacı vardır. Ne amatörde ne profesyonelde sponsorlar olmadan yürüyemezler, ilerleyemezler. Bu bir gerçek. Maalesef sponsorluk yönünden hiçbir yerden destek alamadık. Kim bize bununla ilgili söz verdiyse bununla ilgili kesinlikle hiçbir şekilde sözünün arkasında durmadılar. Biz hâlâ kendi imkânlarımızla Kadir'i antrene ediyoruz. Kadir'in sonuçta yıllık beslenmesi, kamp ücretleri, antrenman masrafları var. Ciddi anlamda masraflar var. Bu, rakamlara vurulduğunda, Kadir'in ya da kulüp olarak bizim bunu karşılayabilecek bütçemiz yok. İnsanların bu anlamda geri dönüşü çok oldu ama kimse devamını getirmedi.'

BBC, Dalkıran'ın atık kâğıt toplayıcılığından dünya şampiyonluğuna uzanan hikâyesini konu eden bir belgesel çekmişti.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1226
425
131
76
32
21
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vn113zte17

Umarım seni Avrupa'dan ülke kaparda kurtulursun

ckelemc

Suriyeli olsaydın şimdiye spor salonunu bile açar, öğrencini yetiştirirdin. Devlet desteği, milletin çoğunun Suriyeli vatandaşa olan acıma duygusu seni kalk... Devamını Gör

User

Demet Akalın'ın Türkçe yazımına o kadar laf ettiler. Halbu ki en büyük cömertliği yine kendisi yapmış. Ne demeliyim bilmiyorum, Tebrikler...