Görüş Bildir
Haberler
Dizide Esamesi Okunmayan Ama Kitap Serisinde Çok İş Yapan 13 Game of Thrones Karakteri

etiket Dizide Esamesi Okunmayan Ama Kitap Serisinde Çok İş Yapan 13 Game of Thrones Karakteri

Princecan
04.11.2015 - 11:25

Herkesin severek izlediği Game of Thrones dizisinde aslında çok büyük eksikler var. Senaristler ne yazık ki bazı karakterlerin hakkını verememişler ve kitapta karakterlerin yaptıkları onca şeye rağmen dizide haklarını yemişlerdir. Hatta daha da ileri giderek bazı çok önemli karakterlere yer dahi vermemişlerdir.

Bunda dizinin kitaplara yetişmesinin payı büyük tabii. Dizi bundan sonra yoluna kitaplardan bağımsız olarak devam edecek ve hikayeyi kendine göre yorumlayacak. Kim bilir belki de senaristler ileri ki sezonlarda bu karakterlere gereken önemi verir ama yine de ben sizler için bu karakterlerin bir listesini çıkardım, 

İşte kitapta çok iş yapsalard a dizide bu yaptıklarıyla yer almayan 13 bahtsız Game Of Thrones karakteri.

NOT: KİTABI OKUYACAK OLANLAR İÇİN AĞIR SPOİLER İÇERİR.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Asha Greyjoy

1. Asha Greyjoy

Kendisi, Theon Greyjoy'un ablasıdır. Biz onu dizide Yara Greyjoy olarak tanıdık. Dizide Osha karakteri ile adının karışması gibi bir ihtimal doğduğu için Yara adını almıştır. Asha dizide lanse edilenin aksine sönük ve gereksiz bir karakter değildir aslında. Çoğu Greyjoy'un olduğu gibi, tehlikeli ve güçlü biridir.

Kitapta, babası Balon Greyjoy'un ölümü üzerine tahtta hak iddia etmiştir ve amcaları Victarion ve Euron Greyjoy ile taht mücadelesine girişmiştir. Halkı ve lordları kendine çekmeye çabalamıştır. Tabi ki başarısız olmuştur. Çünkü kendisi bir kadındır. Ve Demir adalarda, kadınlar tahta geçemezler.

Ne yazık ki tahta, yine dizide esamesi okunmayan amcası Euron Greyjoy geçmiştir ve bu ablamız da kuzeyde ele geçirdiği kalesini muhafaza etmek üzere Pyke'dan uzaklaşmıştır. Daha sonra ise Stannis Baratheon'un kuzeydeki ordusu tarafından esir alınmıştır. Soğukla ve yaklaşan kışın getirdiği donla başa çıkmaya çabalayıp esir hayatı yaşarken ise, sonunda Ramsay Bolton'un elinden kaçmayı başarmış erkek kardeşi Theon Greyjoy'u bulmuştur. Theon dizide olduğu gibi kışyarının surlarından atlayarak kurtulmayı başarmıştır. Ama tabi kitapta yanında ki kız Sansa Stark değil, tüm dünyaya Arya Stark olarak lanse edilmiş ama aslında kışyarında ki bir kahyanın kızı olan Jeyne Poole'dür. Kitapta Ramsay Bolton onunla evlenmiştir.

Velhasıl kitapta iki kardeş yeniden bir araya gelmiştir ama dizide Asha Greyjoy çok uzaklarda, hala yaşayan babası Balon Greyjoy'un yanında usul usul oturmaktadır.

2. Victarion Greyjoy

2. Victarion Greyjoy

Victarion Greyjoy dizide ne yazık ki hiç görünmemiştir. Oysa ki seri için önemi büyük karakterlerden biridir. Kardeşi Balon Greyjoy ölünce taht iddiasında bulunanlardan biri de odur ama tahta geçen kişi kardeşi Euron Greyjoydur.

Euron tahta geçince, kardeşine bir görev vermiş ve okyanusları aşıp kendisine ejderhaların annesi Daenerys Targaryen'i getirmesini istemiştir. Bunun üzerine büyük bir donanmayla yola çıkan Victarion'un tek bir amacı vardır. Daenerys Targaryen'i yakalayıp kaçırmak ama abisine değil, kendine eş yapmaktır.

Kitapta en son Meereen'e kadar gelmiştir. Yanında da çok güçlü bir kızıl rahip vardır. Mocorro adlı kızıl rahip, Victarion'un bir kolunu ateşler saçan çok kuvvetli bir kola dönüştürmüştür.

En başında dediğim gibi, dizide ise adı dahi geçmemiştir...

3. Euron Greyjoy

3. Euron Greyjoy

Euron Greyjoy, başına buyruk ve asi bir korsandır. Sükunet adlı gemisiyle ta Asshai'lere kadar ulaşmış ve Valyria'nın tüten denizinden geçmiş, tüm dünyayı dolaşıp, hayatta kalarak geri dönmüştür. Abisi Balon Greyjoy'un ölümünden sonra da tüm lordları kendi etrafında birleştirerek demir adaların tahtına oturmuştur.

Valyria'dan beraberinde bir sürü hazine getirmiştir. Bunlardan en değerlisi ise eski ve kadim bir borudur. İddialara göre bu borunun sahibi, boruyu çaldığında ya da birisine çaldırdığında ejderhalar borunun sahibinin kontrolüne girmekteymiş. 

Bu yüzden Daenerys'e ve ejderhalarına sahip olarak tüm Westeros'a hükmetmeyi hayal etmektedir. Kardeşi Victarion'a bir ordu vererek, ejderhalar ile Danenerys'i kendine getirmesini emretmiştir.

Dizide yine adı dahi anılmayan Euron Greyjoy, iddialara göre altıncı sezonda dizide yer edinecekmiş!

4. Brynden Tully

4. Brynden Tully

Bu abimiz dizide çok kısa bir görünmüşlüğü vardır. Kendisi Catelyn Tully'nin amcasıdır. Çok iyi bir savaşçıdır.

Kitapta, Lannister'lerın kuşattığı Nehirova'yı sonuna kadar savunmuştur ama Jaime Lannister karşısında daha fazla dayanamamıştır. Zira kalenin içinde durumlar vahimdir. Uzun zamandır kuşatılan Nehirova'da erzak sıkıntısı vardır. Yine de teslim olmamıştır Brynden Tully ve kale düşerken nehre atlayıp yüzerek uzaklaşmış ve kayıplara karışmıştır.

Hala bir yerlerde saklandığını ve anı kolladığını düşünmekteyim. Mutlaka Tully'lerin başına gelenlerin intikamını almaya çalışacaktır.

5. Doran Martell

5. Doran Martell

İşte dizide en hakkı yenen karakterlerden birisi! Sessiz sakin ve uzlaşmacı görüntüsünün altında güçlü ve zeki bir lord yatmaktadır aslında. Dizide öylece koltuğunda oturup Dorne'daki isyanları bastırmaya, Jaime Lannister'ı ağırlamaya devam ede dursun, kitapta herkesten sakladığı en büyük oğlu Quentyn Martell'i gizli bir anlaşmayı ulaştırması için Danereys Targaryen'e yollamıştır. Plana göre Daenerys Targaryen, Quentyn Martell ile evlenecek ve ejderhalar sırtında Dorne'a gelecek ve birleşerek, Lannister'ları ve Baratheon ları devirecekler!

İşte böyle de plancı bir abimizdir... İntikam, ateş ve kan..

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Arianne Martell

6. Arianne Martell

İşte yine dizide adı bile duyulmayan bir ablamız... Bu kız Doran Martell'in güzeller güzeli kızı ve Dorne prensesidir... Amcası Oberyn Martell'in Dağ tarafından öldürülmesini hazmedemeyen Arianne, güvendiği birkaç isimle birlikte ellerindeki tek kozu kullanmak istemiştir. Myrcella Baratheon'u Dorne'da kraliçe ilan ederek bir isyana girişmiştir. Ama babası tarafından durdurulmuştur. Dizide hiç yer almaz. Bu kızın yaptıklarını, Oberyn Martell'in sevgilisi Elleria Kum'a yüklemiştir senaristler. Onu da becerememişlerdir. Dizide çıkarmaya çalıştıkları isyan pek bir dandik olmuştur.

7. Quentyn Martell

7. Quentyn Martell

Doran Martell'in gizli oğlu, başına ne işler açmıştır ne işler! Paralı askerlere katılıp Danerys'e ulaşmak için Meereen'e kadar zorlu bir yolculuk yapmış sonunda da ejderhaların annesinin huzuruna çıkmayı başarabilmiştir. Dorne'un intikam teklifini Daenerys'e sunmuştur. Ama Daenerys, Quentyn Martell ile evlenmek istememiştir. Çünkü Harpiyanın oğullarının çıkardığı isyanları bastırmak için Hizdahr Zo Lorakh ile evlenecektir. Ama sonra arenadaki dövüş anında Drogon'un sırtına atlayıp şehirden ayrılmıştır Daenerys.

O gidince Meereen iyice karışmıştır, peki bu Quentyn Martell'i caydırmış mıdır, hayır! Babasına ejderhalar ile döneceğine söz verdiği için Danereys tarafından vakti zamanında kapatılan diğer iki ejderhayı salmaya çalışmıştır ve başarmıştır da! 

Ama ejderhaları salarken feci bir şekilde yanmış ve ölmüştür... Evet bu zavallı Dorne prensi diziye girmeden ölmüştür. Umarız ileride kendisini dizide görürüz.

8. Güçlü Belwas

8. Güçlü Belwas

Güçlü Belwas, taaa Astapor'dan beri, hatta Qarth'tan beridir Danerys Targaryen'in baş koruyucularından biri olmuştur ve hiç yanından ayrılmamış emrinden dışarı çıkmamıştır. Ne hikmetse dizide bu devler kadar kuvvetli adama yer verilmez... Danerys'in kuşatmalarından birinde karşı şehrin savaşçısını kolayca öldürüp, tüm şehrin önünde cesedine pislemiştir. Öldürdüğü adamın pelerini ile de temizlenmiştir. Dizide o  savaşçıyı öldüren kişi Daario Naharis'tir.

Belwas'ın eksikliği kanımca  dizi de hissedilmektedir. Ama bu saatten sonra diziye girmez... Sanmam!

9. Barristan Selmy

9. Barristan Selmy

Barristan Selmy aslında ölmedi! Evet, doğru duydunuz! Kendileri kitapta hala hayatta ve Meereen'i savunmakla meşgul. Danerys ejderhası Drogon'un sırtında uçup gidince şehirde karmaşa çıkmıştır. Barristan en iyi adamlarına alıp Daenerys'in yeni evlendiği Meereen'li Hizdahr Zo Lorakh'ı tahttan indirmiştir. Meeren'in yönetimi şu an kitapta, yaşlı şovalyenin elindedir... Ve Daenerys'in yokluğundan faydalanan düşmanlar Meereen'in dışında sıralamıştır. Barristan Selmy ise kitapta en son saldırı emrini vermişti...

Dizi de ise öldü, üzerinde yemyeşil otlar büyüdü!

Şaka gibi değil mi?

Ve ufak bir hatırlatma, Tyrion kitapta henüz Danerys ile tanışmadı!!!

10. Jon Connington

10. Jon Connington

Jon Connigton, Deli Kral Aerys döneminde prens Rhaegar'in en yakın dostlarından biriydi ama sonra Robert Bratheon ve Ned Stark'ın isyanları sırasında yara aldı. Kaçıp canını zor kurtardı. Rhaegar ile tüm ailesi öldürülünce de büyük bir vicdan azabı duydu. Kaçtığı için kendinden nefret etti...

Ve sonra öğrendik ki Denerys dışında hayatta olan bir Targaryen daha varmış. Rhaegar'in Dağ tarafından katledilen çocuklarından Aegon hayattaymış! Evet, Aegon Targaryen hayatta millet...

Jon Connington, yıllar önce yaptığı hatanın telafisi olması için Aegon'u eğitmiştir ve yanından ayrılmamıştır. En yakın dostu Rhaegar'in biricik oğlu Aegon'a gözü gibi bakmıştır... Onu Westeros'u geri alması için yetiştirmiştir.

Kitapta o gün gelmiştir de!

İlk planları Denerys ile birleşmekti sonuçta Dany'de ejderhalar vardı ve iki Targaryen tahta birlikte oturabilirdi. Gelgelelim Daenerys, Meereen'de kalmaya devam edince tek başlarına harekete geçtiler ve Altın mürettebatı da yanlarına alarak Westeros'a saldırıya geçtiler...

Ve şimdiden Fırtına Burnu onların. Doğru duydunuz kitapta Targaryen bayrakları yıllar sonra yeniden dalgalanmaya başladı bile! Dizide ise ne Aegon var, ne de Jon Connigton!

Eh, bekliyoruz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Aegon Targeryen

11. Aegon Targeryen

Daha önce de bahsettiğim gibi Aegon Westeros'a ulaştı bile ve şimdiden bir sürü zafer kazandılar! Kralın şehrinde ise hala Aegon'un yaşadığından kimsenin haberi yok.

Dizi de işareti bile verilmese de Aegon sapasağlam hayata. Peki bunu kime borçlu? Nasıl hayatta kaldı ve Lannister'ların elinde kurtuldu?

Tabi ki de...

12. Lord Varys

12. Lord Varys

Lord Varys sayesinde! Dizidekinin aksine bu hadım hiç boş durmuyor. Yıllar önce Aegon Targaryen'i kaçırıp, Lannisterlar öldürmeden bebekleri değiştirmiş ve büyük planına başlamış olan Lord Varys Aegon'u gizli gizli yetiştirmiştir ve yavaşça Lannisterların en zayıfladığı anı kollamıştır.

Tywin Lannister ölünce saraydan ayrılmış ama dizidekinin aksine Tyrion ile bir gemiye binmemiştir. Adeta yer yarılıp içine gömülmüştür.

Uzun zaman sonra ortaya çıkmıştır. Hem de öyle bir ortaya çıkmıştır ki!

Cersei, babası ölünce bilindiği üzere işleri batırmış, devleti yönetememiş, türlü türlü hatalar yapmıştır. İnanç grubunun yükselmesine neden olmuştur. Dorne ve Tyrell'ler ile düşmanlık yoluna gitmiştir. Ama sonra İnanç Cersei'yi esir edip kefaret yürüyüşü yaptırarak onurunu lekeleyince küçük kral Tommen adına ülkeyi yönetmek Tywin Lannister'ın kardeşi Kevan Lannister'a düşmüştür.

Kevan Lannister kısa sürede Cersei'nin batırdığı işleri düzeltmeye başlayınca ise BİNGO! Bir anda sevgili hadımımız ortaya çıkmıştır ve Kevan Lannister'ı soğukkanlılıkla öldürmüştür. Ayrıca Üstat Pycelle'i de öldürmüştür. Pudralı ellerini ovalayarak, ayaklarının dibinde can çekişen Kevan Lannister'a bakarak yönetimde nasıl da bir boşluk oluşacağından ve halkın nasıl birbirine gireceğinden ve o anda ortaya çıkan genç Targaryen'in nasıl da demir tahtı ele geçireceğini anlatmıştır.

Gizli duvarların ardında, kuşlarıyla birlikte Aegon'un önündeki tüm engelleri temizleyen Varys, dizi de ise Meeren'de orada olmaması gereken Tyrion ile geyik muhabbeti yapıyor.

13. VE....Leydi Taşyürek!

13. VE....Leydi Taşyürek!

Catelyn Stark ölmedi... Bunu duymayan birileri falan kalmışsa artık öğrensin bir zahmet. Catelyn, kızıl düğünde boğazı kesildikten sonra çırılçıplak nehre atılmıştı Freyler tarafından. Ama sonra Arya rüyasında kurdu Nymeria'nın içine girerek annesinin bedenini kıyıya taşımıştır ve Catelyn'in cesedini Beric Dondorrion bulmuştur. O ve yanındaki Myr'li Toros adında ki kızıl rahip birlik olup onu hayata döndürmüşlerdir.

Ama geri dönen kişinin bildiğimiz Catelyn ile uzaktan yakından alakası yoktur. O artık haydutların lideri, acımasız taşkalpli ve epey kötü bir görünüme sahip Leydi Taşyürek! Boğazı kesildiği için hırıltıyla konuşan , beyaz saçlı, buruşuk derili, yıpranmış biridir. Tek sahip olduğu duygu kin ve nefrettir. Veee intikamına başlar...

Kısa sürede Freyleri avlamaya başlar.... Her köşe başında asılmış Frey cesetleri bulunur.

Kitapta en son bu deli ablamız, Brienne Tarth ve Podrick Payne'i yakalamış ve asmaya kalkmıştır. Brienne onun kızlarının güvenliği için savaşmayı sürdürdüğünü söylese de acı bir şekilde eski Catelyn'den bir şey kalmadığını fark etmiştir.

Podrick Payne'i acımasızca asan Taşyürek, Brienne'yi tek bir şartla öldürmeyeceğini söylemiştir. Ona Jaime Lannister'ı getirirse!

Vee sonuç. Kitapta Jaime Lannister en son Brienne ile ormana doğru giderken görülmüştür ve kayıptır....

Her sezon başında Leydi Taşyürek bu sezon giriyor diye iddialar ortaya atılsa da henüz girmemiştir. Altıncı sezon içinde aynı iddialar var. Göreceğiz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
443
178
71
24
18
12
3