Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır HDP Mitingine Bombalı Saldırı Soruşturmasında Gizlilik Kararı

Diyarbakır HDP Mitingine Bombalı Saldırı Soruşturmasında Gizlilik Kararı

FreiGeist
10.06.2015 - 09:15 Son Güncelleme: 10.06.2015 - 15:26
İçeriğin Devamı Aşağıda

1 kişi tutuklandı

HDP'nin Diyarbakır'da 5 Haziran'da yaptığı mitinge yönelik bombalı saldırı düzenlediği iddiasıyla Gaziantep'te yakalanan şüpheli O.G. dün gece çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı. Gözaltı süresinin dolmasının ardından adliyeye sevk edilen O.G.'nin Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgusunda suçunu kabul ettiği öğrenildi.

Bombalı saldırı olayını ayrıntılı olarak araştıran Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma hakkında gizlilik kararı verilmesi için başvuru yaptı. 

Başvuruyu değerlendiren nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, soruşturma dosyasının tamamı için gizlilik kararı verdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bombalı saldırı olayı ile ilgili soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmesi nedeniyle bir muhabir ve bazı kamu görevlileri hakkında da soruşturma açtı. 

Başsavcı Ramazan Solmaz, soruşturmanın şeffaf olarak sürdürülmesi konusunda irade gösterdiklerini, ancak soruşturmanın selametini etkileyecek bazı bilgilerin basında yer alması üzerine gizlilik kararı almak zorunda kaldıklarını söyledi. 

Solmaz, olayın çok yönlü olarak araştırıldığını, şüphelinin bağlantılarının incelendiğini ve soruşturmanın devam ettiğini belirterek, aşamalar hakkında kamuoyuna zaman zaman bilgi verileceğini kaydetti.

Felat BOZARSLAN/ DİYARBAKIR, DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0